Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

PLANETA BRUJI O NESTVARNOM GOLU HOLANĐANINA PROTIV ŠPANIJE

Supermen Van Persi!

Autor: P. Milovanović | 15.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Magični Robin van Persi, kapiten i heroj Holandije, zapalio je planetu nestvarnim golom glavom u letu sa linije šesnaesterca na otvaranju grupe B! Remek-delo „letećeg Holanđanina“ za izjednačenje u dvoboju sa evropskim i svetskim prvacima, Špancima, koje su kasnije „lale“ bacile na kolena (1:5), očekivano je postalo internet senzacija.

Trenutak kada Persi  matira Kasiljasa

Trenutak kada Persi matira Kasiljasa | Foto: Profimedia

Internetom takođe kruže razne fotografije na kojima Van Persija poistovećuju sa čuvenim superherojima Supermenom i Betmenom. Svi koji su pratili meč, ili su kasnije videli gol, složni su je Robinov let bio nebeski, a gol do sada neviđen, pogotovo na Mondijalima.


Čovek s nestvarnim osećajem za gol: RVP

Čovek s nestvarnim osećajem za gol: RVP

Dan nakon najveće i najslađe pobede Holanđana u istoriji, narandžasta nacija je na nogama, na ulicama je ludnica. Van Persi, koji je očajnoj „furiji“ na baksuzni petak 13. spakovao dva fantastična gola, priznao je da on i saigrači nisu želeli da stanu, već su nastavili sa zatrpavanjem mreže lošeg Kasiljasa.


Hit na internetu:  Persi nadvisio i čuvenu  statuu Isusa u Riju

Hit na internetu: Persi nadvisio i čuvenu statuu Isusa u Riju

- Ovo je neverovatno! Ostvario se san svih nas. Teško je objasniti ovakav meč, sada treba da uživamo u pobedi. Taj gol za 1:1, koji sam postigao pred kraj prvog poluvremena, bio je ključan. Gol Robena za 2:1 bio je bolan za Španiju, ali nastavili smo, nismo pomislili da stanemo. Utakmica je išla baš onim tokom kako je naš selektor Luj van Gal predvideo i kako nas je naučio da igramo i radimo na terenu. Ekipe se posle dva ili tri gola obično povuku kako bi sačuvale rezultat, ali mi smo nastavili da igramo u istom ritmu, i to nam je donelo nestvaran rezultat - izjavio je heroj holandske nacije i vlasnik najlepšeg gola na dosadašnjem delu Mondijala u Brazilu.


Iker Kasiljas

Iker Kasiljas | Foto: Profimedia

A dok Holanđani uživaju u osveti „furiji“ za onaj poraz u finalu prethodnog SP u Južnoj Africi, Španija je u šoku. Najbolja potvrda za to je crna naslovna strana čuvenog sportskog lista „Marka“, kao i reči prekaljenog veziste Ćavija Ernandeza.


- Ovo mi je najteži poraz u karijeri. Jedino pozitivno je da imamo još šanse za plasman dalje, nismo sve izgubili, uprkos katastrofi koja nam se dogodila. Njihovi golovi su nam teško pali, morali smo da budemo samokritični kako bismo se poboljšali. Nadam se da ćemo reakciju pokazati već protiv Čilea, to je meč života ili smrti. Hoćemo da pokažemo šta možemo na ovom Mondijalu, što će nam sada biti znatno teže - izjavio je Ćavi.

Tragičar Kasiljas odlazi u penziju?!


Fudbalski kritičari su izgleda opravdano sumnjali da je Iker Kasiljas pravi izbor za prvog golmana Španije. Razlog je taj što je Kasiljas već dugo rezerva Dijegu Lopezu u Realu. Iker je Holanđane častio sa dva gola, posle čega je poručio:
- Nisam bio na nivou, moram da prihvatim krivicu. Izvinjavamo se, ja sam prvi na udaru kritika. Naši navijači moraju što pre da zaborave šta se desilo. Okrećemo se narednom meču.
U Španiji već spekulišu da bi Kasiljas posle SP u Brazilu mogao da okonča reprezentativnu karijeru, a kao njegov naslednik spominje se De Hea i Pepe Rejna.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP