Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE BIĆE NA VELIKOM ISPITU 14. OKTOBRA

1.000 Albanaca stiže u Beograd!

Autor: D. Ostojić | 03.10.2014 - 07:44:00h | Komentara: 1

Sada je i zvanično - FS Albanije odbio je predlog čelnika FS Srbije da se utakmice ove dve reprezentacije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016 igraju bez gostujućih navijača, tako da će albanski igrači imati podršku svojih simpatizera već u prvom meču 14. oktobra na stadionu Partizana u Humskoj. Navodno, Albanci su tražili svih pet odsto kapaciteta tribina za taj meč, pa je sve izvesnije da će imati 1.000 navijača uz sebe u srpskoj prestonici.

Na meč  sa Srbijom  stižu i Albanci sa Kosova i iz Makedonije

Na meč sa Srbijom stižu i Albanci sa Kosova i iz Makedonije | Foto: Profimedia

- Fudbalski savez Albanije moraće da preuzme svu odgovornost za ponašanje svojih navijača na meču Srbija - Albanija. Sa druge strane, mi smo spremni da obezbedimo gostujuće navijače, jer smo na sastancima sa resornim ministarstvima napravili plan za oba scenarija - rečeno nam je u Fudbalskom savezu Srbije.


Navodno, čelnici FS Albanije su već apelovali na navijače koji budu putovali da se suzdrže od političkih i etničkih parola, a u FSS ističu da će biti sprovedene najrigoroznije bezbednosne mere pred meč.

- Smanjili smo kapacitet stadiona na nešto više od 20.000 posetilaca, što znači da će Albanci dobiti oko 1.000 ulaznica (ped odsto kapaciteta). Zbog specifičnosti situacije, mi imamo prava da tražimo da jedno lice može da kupi samo jednu ulaznicu. Albanci će morati da nam dostave spisak sa svim podacima, koji ćemo mi proslediti našim državnim organima, a oni će odlučiti ko može da uđe u zemlju.
Na ulazu u Srbiju svi podaci osoba koja dolaze moraće da se slože sa prvobitnim spiskom, a svako novo lice biće vraćeno u svoju zemlju. Ista kontrola će se vršiti i na stadionu. Zahtevaćemo i da ulaznice mogu da dobiju samo albanski državljani, ali sprovešćemo i jedan dugi niz uslovnih bezbednosnih mera. Nama, u Savezu predstoje opsežne pripreme za ovaj duel jer nam je važno da sve prođe u najboljem redu, a imamo dovoljno iskustva da organizacija meča, što se nas tiče, prođe u najboljem redu.

Navodno, u Beograd će 14. oktobra doći i nekoliko stotina Albanaca sa Kosova i iz Makedonije, pa nema sumnje da će mere obezbeđenja ove utakmice morati da budu na mnogo većem nivou i od onih koje smo imali prilike da vidimo kada je nedavno u Beogradu gostovala reprezentacija Hrvatske, i to bez navijača.

Albanci hoće i prijateljski meč veterana dve selekcije!


FS Albanije je najavio, a “Gazeta Šip” prenela, da će u duhu smanjenja tenzija 13. oktobra biti odigran prijateljski meč između veterana Srbije i Albanije. U našem Savezu nisu bili upoznati sa ovom najavom, ali ne iskuljučuju da bi utakmica mogla da bude organizovana preko nekih drugih udruženja, van saveza. Albanci navode da će meč između poznatih fudbalskih imena dve zemlje poslužiti da se stvori bolja klima pre zvaničnog duela Srbije i Albanije 14. oktobra.

Poslednji komentari
  • davor Vreme: 04.10.2014 08:27h

    jel zna netko kad pocinje prodaja karata? hvala

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP