Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PAKLENI PLAN:

Abubakar se preko Beverena vraća u Zvezdu!

Autor: Ekipa Alo! | 11.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Dugo se Oumaru Abubakar (26), sada već bivši golgeter Vojvodine, pominjao kao velika želja čelnika Crvene zvezde. Na kraju, svi ti pokušaji su ostali bezuspešni.

Oumaru Abubakar

Oumaru Abubakar | Foto: Marko Metlaš

Kamerunac je od juče i zvanično fudbaler belgijskog Beverena, ali kako “Alo!” saznaje, Abubakar bi trebalo da se vrati u Srbiju brže nego što to iko očekuje. Već u januaru 2014. I to baš u Crvenu zvezdu, čiji je dres već nosio 2009. (13 mečeva, dva gola) do prelaska u OFK Beograd, a potom i u Vojvodinu.


FK BEVEREN: Dobili smo veliko pojačanje!


Iz Beverena su potvrdili da je transfer sa Oumaruom Abaubakarom završen, a na sajtu su poželeli dobrodošlicu Kameruncu.
- Telefonski sam obavešten da je Vojvodina pristala na transfer. Sa fudbalerom smo još ranije postigli dogovor. Dobili smo vrlo kvalitetnog člana sa kojim će naš napad biti ubojitiji - rekao je Dirk Pope, menadžer Beverena.

U čemu je sad štos? U tome da su se u Vojvodini čvrsto držali zaveta pokojnog Bate Butorovića, koji je javno govorio da nijedan igrač Vojvodine neće preći u Partizan ili Zvezdu. Čini se da je Abubakar napravio pakleni plan i osmislio način da zaobilaznim putem ipak stigne na “Marakanu”.

Kako su juče saopštili predstavnici Vojvodine, Novosađanima će od transfera kemerunskog fudbalera pripasti 50.000 evra, dok isti iznos sleduje i menadžeru Marku Miškoviću. Zašto je iznos daleko manji od realne vrednosti ovog fudbalera, trebalo bi tražiti u činjenici da bi Abubakar već u januaru postao slobodan igrač i onda niko ne bi dobio ni cvonjka.

Vredeće im i šest meseci: Abubakar na predstavljanju u Beverenu

Vredeće im i šest meseci: Abubakar na predstavljanju u Beverenu

I u Belgiji će usavršavati srpski jezik


Do povratka u Zvezdu Abubakar će i u belgijskom Beverenu nastaviti sa usavršavanjem srpskog jezika. Tamo već igraju naši ljudi - Miloš Marić, Dalibor Veselinović, kao i Makedonac Ivan Tričkovski, nekadašnji napadač Crvene zvezde.

Ovako, Voši će pripasti još i 10 odsto od narednog transfera Abubakara. A baš tih 10 odsto moglo bi da pristigne iz kase Crvene zvezde. Plan kluba s „Marakane“ je da već u januaru angažuje Abubakara i od Beverena otkupi Oumaruovu “slobodu”! Na “Marakani” bi mesečno zarađivao oko 20.000 evra, tri-četiri puta više u odnosu na platu koju je primao u Voši.

Na Zvezdinu vodenicu ide i činjenica da Abubakar dugo već želi da ponovo zaigra pred “delijama”, pa je možda i svesno naprasno napustio Vojvodinu. Nedavno je čak morao da se izvinjava navijačima Vojvodine pošto je na društvenim mrežama postavljao fotografije iz igračkih dana u Zvezdi. I sva ta akrobatika oko povratka Abubakara u Zvezdu bi bila OK da navijači našeg najtrofejnijeg kluba sad ne postavljaju pitanje: “A šta će biti do januara? Ko će do tada davati golove?“
Ko zna, možda nas sa “Marakane” u međuvremenu sačeka još neko iznenađenje.

Balša Butorović

Balša Butorović

Balša Butorović: Oumaru nas je razočarao, a moj Bata mu je pomagao kad mu je umro otac!


Sve, sve, ali ovakav rastanak Oumarua Abubakara i Vojvodine niko nije mogao da očekuje. Od lokalnog junaka, Kamerunac je dospeo na stub srama zbog načina na koji je u nekoliko navrata pokušao da zavrne čelnike „lala“. Balša Butorović, predsednik novosadskog kluba, nije mogao da prećuti neke stvari, već je pošteno opleo po jednom od najboljih igrača koji je na kraju završio uz belgijskom Beverenu.
- Abubakar nas je potpuno razočarao! Čak nije hteo ni da igra protiv Burse u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na kraju, uspeli smo nekako da ga ubedimo da izađe na teren. Samo, odmah nakon toga je otišao u Belgiju i potpisao za Beveren, a rekao nam je da ide u Pariz da se vidi s devojkom. Pravio je on puno propusta dok je bio kod nas. Recimo, zbog onog njegovog slikanja u Zvezdinom dresu morali smo da ga spasavamo od navijača Vojvodine. Da ne govorim o nezalaganju u meču sa Honvedom. Na sve to, kada mu je preminuo otac, Bata Butorović mi je dao 10.000 evra koje sam mu prosledio kao pomoć za njegovu porodicu. Ma šta sve još mu nismo činili... Zato, posle svega, neka mu služi na čast zbog načina na koji je napustio Vojvodinu - rekao je Balša Butorović, predsednik FK Vojvodina.

Poslednji komentari
  • srbin Vreme: 11.08.2013 13:25h

    Na proizvodima koji stizu iz Narodne republike Kine pise PRC! Istu skracenicu saljem kao pozdrav celnicima Vojvodine koji zabranjuju prelazak svojim igracima u Zvezdu i Partizan, a bilo im lepo kad su tog istog Oumarua kupili, iako je u Srpski fudbal stigao bas preko te Zvezde...

  • nikola Vreme: 11.08.2013 17:09h

    je hoces da kazes da se zvezda nije za.ebala sto ga je pustila.. naravno da jeste, eto vam skracenica.. poslednjih par meceva ste dobijali skracenicu i to po 3 po mecu.. 3 trenera smo vam oterali.. samo mi reci koji su bili poslednji mecevi bajovica, prosineckog i pinta.. je protiv vose, jer sa po 3 komada.. mi necemo da se za.ebemo da vam ga prodamo.. dali smo ga svakako za malo para ali je on nama doneo mnogo mngo... docice u zvezdu SLEDECE SEZONE!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP