Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SELEKTOR SRBIJE, NAKON SILNIH FUDBALSKIH OBAVEZA, MALO BI I DA SE OPUSTI...

Advokat bi išao na paradu zbog Putina!

Autor: V. Nestorović | 11.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dik Advokat, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, nakon silnih obaveza i izuzetno važnih mečeva „orlova“ sa Jermenijom (danas) i Albanijom (14. oktobar), mogao bi malo i da se opusti, pogotovo ako nam donese zadovoljavajuće rezultate na putu ka Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.

Holandski trener pre šest godina lično upoznao ruskog  lidera, a dva dana posle meča sa Albanijom mogao bi  ponovo da ga vidi na

Holandski trener pre šest godina lično upoznao ruskog lidera, a dva dana posle meča sa Albanijom mogao bi ponovo da ga vidi na svečanoj smotri Vojske Srbije

Ishod ove dve utakmice verovatno će umnogome uticati na njegovu želju da 16. oktobra prisustvuje još jednom spektaklu u srpskoj prestonici - vojnoj paradi povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda! Kao što je već poznato, svečanoj smotri će prisustvovati i Vladimir Vladimirovič Putin, koga je Advokat upoznao i rukovao se 2008. godine kao trener Zenita. Njihov susret je bio upriličen u Moskvi, na najvišem mogućem nivou, nakon što je Zenit osvojio Kup UEFA. Putin i Advokat bi i ovog puta mogli da razmene koju rečenicu na VIP tribini, koja je već instalirana na beogradskom Ušću i ispred koje će strojevim korakom proći oko 3.000 pripadnika Vojske i policajaca Srbije.


Nije tajna da je Dik Advokat tokom petogodišnjeg rada na klupi Zenita, kasnije i „zbornaje komande”, zavoleo Rusiju i njene običaje, što je nekoliko puta jasno isticao rekavši čak nedavno da ga i Srbija, njeni običaji, jezik i kultura umnogome podsećaju na zemlju iz koje nosi najlepše uspomene.
- Toliko te dve zemlje imaju zajedničkog da u nekim trenucima imam utisak da sam i dalje selektor Rusije - rekao je nedavno za moskovski „Sabesednik“ Dik Advokat.

Ostaje da se vidi hoće li predsednik FSS-a Tomislav Karadžić svojim ličnim uticajem u državi uspeti da se izbori za što bolje mesto svom selektoru tokom vojne parade u Beogradu ili će u slučaju nepovoljnih rezultata na predstojeće dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo obojici biti bitnije da se malo sklone...

Divi se Putinu!


Dik Advokat je snažno lobirao i da Rusija dobije domaćinstvo Mondijala 2018. godine, što se na kraju i dogodilo.
- Medvedev i Putin su veoma zainteresovani za razvoj fudbala. Zato priželjkujem da Rusija dobije domaćinstvo Svetskog prvenstva 2018. godine - izjavio je Advokat neposredno pre nego što je FIFA potvrdila da će upravo ta zemlja ugostiti najbolje fudbalske reprezentacije četiri godine posle Brazila. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP