Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEMANJA GUDELJ ZA ALO!

Advokat je od mene naučio kako da psuje na srpskom!

Autor: P. Milovanović | 28.07.2014 - 19:10:00h | Komentara: 1

Diku Advokatu, koji će danas (13) u Sportskom centru u Staroj Pazovi biti predstavljen kao novi selektor Srbije, postavljen je jasan cilj - kako zna i ume mora da nas odvede na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine!

Svim  srcem uz  Srbiju:  Nemanja  Gudelj

Nemanja Gudelj

 A ako neko poznaje Dika Advokata, Malog Generala, koji stiže iz Haga u Srbiju, onda je to Nemanja Gudelj, koji je sarađivao s Holanđaninom u AZ Alkmaru prethodne sezone. Reprezentativac Srbije je u intervjuu za „Alo!“ otkrio kakvu fudbalsku filozofiju fura Advokat, koja mu je omiljena formacija, uz zaključak da će sa njim „orlovi“ sigurno  odleteti na EVRO.

- Savez je napravio dobar potez angažovanjem Advokata. On je veliko ime u svetu fudbala, radio je uspešno u velikom broju klubova, bio je i selektor Holandije, Belgije, Koreje. Verujem da ćemo se pod njegovom komandom plasirati na Evropsko prvenstvo - počinje priču Gudelj (22).

pp

Dik Advokat | Foto: Profimedia.rs

 Sarađivao si sa budućim selektorom Srbije u Holandiji prošle sezone. Da li je možda naučio neku reč na srpskom od tebe?

- Ha, ha. Ako je od mene naučio neku našu reč, to onda mora da je psovka. Marš u p**ku materinu, obično vičem kad pogrešim.
Advokatu je „prišiven“ nadimak Mali General, koji opisuje njegov karakter, ali i visinu od samo 170 cm. Je l’ stvarno zna da podvikne?
- On voli da komanduje i njegovi pokreti neodoljivo podsećaju na generala. Izuzetno je živahan trener, nije od onih što sede 90 minuta. Kada se iznervira zna da skoči s klupe kao da ima 20-30 godina. Prava je stvar imati takvog trenera.
Kakav stil igre forsira, defanzivan ili napadački? 
- Voli da igra agresivno, dominantno. Kada se izgubi lopta, traži da se za pet do deset sekundi vrati u posed. Zahteva od igrača da se gine 90 minuta. Isto tako zna da se i brani ako zatreba. Veliki je trener i zna da igra na rezultat. Voli mladu i talentovanu grupu. Uz par iskusnijih koje imamo ne vidim razlog da ne prođemo grupu.
Koja formacija mu je omiljena?
- U AZ Alkmaru smo prošle sezone najčešće igrali 4-3-3, samo jednom se desilo da igramo 5-3-2. 
Da li smatraš da imaš „zacementirano“ mesto u timu jer si njegov učenik?
- To što me poznaje jeste prednost, ali daleko od toga da ću imati zagarantovano mesto u timu. Moram da se dokažem - zaključio je Gudelj.

Gudelj: Vidim sebe kao zadnjeg veznog!

Poznato je da je Gudelj polivalentan igrač i da može da igra na više pozicija. Između zadnjeg veznog i desnog beka, priznao nam je gde sebe vidi.
- Vidim sebe kao zadnjeg veznog. Ta pozicija mi najviše odgovara. Znam da na njoj igra Matić, upravo on mi je primer, od njega učim. 
Poslednji komentari
  • Kultura Vreme: 29.07.2014 04:44h

    Od Srba covek ni ne moze nista pametno nauciti sem psovke.Tako i u dijaspori nasi se trude svim silama da strance nauce pokoju rec srpskih prostacenja,a sami skoro pak ne znaju jezik zemlje u kojoj su dosli da zive zive,cast mnogim izuzetcima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP