Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ČUDNA TAKTIKA SELEKTORA FUDBALSKE REPREZENTACIJE

Advokat uništava „orliće“!

Autor: D. Ostojić | 11.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Odluka Dika Advokata da mladoj reprezentaciji Srbije uzme petoricu standardnih igrača, i to za prijateljski meč sa Francuskom u Humskoj (1:1), mogla je skupo da košta četu Radovana Ćurčića.

Kod Holanđanina  igrao jedva pola sata: Đuričić  i Advokat

Kod Holanđanina igrao jedva pola sata: Đuričić i Advokat | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Do poslednjeg trenutka su „orlići“ strepeli za prolaz u baraž za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine jer su u Peskari primili tri komada od Italije (2:3), a njihovi standardni igrači, svi osim Lazara Markovića, grejali su klupu prvog tima protiv „petlova“.


Holanđanin nije našao za shodno da objasni svoju odluku, a Ćurčić, skroman kao i uvek, ne želi da se zamera nikome u srpskoj kući fudbala, iako mu je sigurno teško.

- Moje je da molim boga da mi se oporave povređeni igrači do baraža i da se radujem što mi se u tim vraćaju kažnjeni zbog kartona. Verujem i u takvu okrnjenu selekciju. Nije moje da se petljam u stvari koji su na višem nivou. Naučen sam da je A selekcija svetinja i ako Advokat i Savez odluče da mi i dalje uzimaju igrače, ja ću nastaviti da radim sa onim što imam - otvoreno će Ćurčić u razgovoru za „Alo!“.

Sutra je na programu žreb za baraž za odlazak u Češku. „Orlovi“ su, upravo zbog poraza od Italijana, u nezavidnom položaju. Potencijalni rivali su Španija, Engleska, Francuska, Nemačka, Holandija i Portugal. Mečevi baraža su na programu 8. i 14. oktobra, a A selekcija igra kvalifikacije za Francusku 11. oktobra (Jermenija, gost) i 14. sa Albanijom kod kuće. Dakle, Ćurčić već zna šta mu je činiti...

Radi kako mu se kaže: Radovan  Ćurčić

Radi kako mu se kaže: Radovan Ćurčić | Foto: Aleksandar Koković

 
- Suvišno je govoriti koliko bi nam ta petorica igrača značila u takvim mečevima, ali ponavljam - ja sa svojim igračima na to ne mogu da utičem. Ipak, bez obzira na sve, verujem da možemo do EP.

Za kraj, Ćurčića smo pitali i o atmosferi u njegovoj ekipi i informaciji da je Jojić hteo sam da plati avion kako bi se posle Francuske priključio „orlićima“ protiv Severne Irske u Portdaunu (4:1).

- Mi smo prava porodica. Sve besprekorno funkcioniše, da kucnem u drvo, da ne izmalerišem. A što se tiče Jojića - iskreno, za tu informaciju sam pročitao samo iz medija, ništa direktno nije došlo do mene. Ali Miloš je igračka i ljudska veličina, to mogu da tvrdim, zato me ne bi čudilo da je ta vest istinita - kaže Čurčić.

Advokat ukinuo cimere, svako ima svoju sobu


U intervjuu za holandske medije, Dik Advokat je otkrio da u reprezentaciji Srbije više neće biti cimera.
- Pravilo je bilo da ekipa spava u nacionalnom trening centru. Mislim da nije dobro da igrači deset dana budu u karantinu, zato sam insistirao na luksuznom hotelu, gde mogu da viđaju rodbinu i prijatelje, ali dan pre meča sam zabranio sve posete. Takođe, više neće spavati po dvojica u jednoj sobi. To je nedopustvo u modernom fudbalu. To su neke male stvari, ali stvari koje su meni važne - objasnio je Holanđanin.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP