Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PSSSST! MIHA PRIČA:

Ako nam na „Marakani“ budu zviždali, zauvek napuštamo Beograd!

Autor: Petar Milovanović | 18.09.2012 - 01:15:00h | Komentara: 0

Siniša Mihajlović, selektor Srbije, poznat je kao čovek sa stavom, čovek sa čeličnim temperamentom i karakterom, pa zato ne čudi što je u opširnom intervjuu za “Alo!” pričao bez dlake na jeziku.

Siniša Mihajlović, selektor Srbije

Siniša Mihajlović, selektor Srbije | Foto: Marko Metlaš

Miha je potvrdio da se svim silama zalaže da “orlovi” i naredni kvalifikacioni meč za Mondijal s Belgijom odigraju u Novom Sadu, iako je u FIFA još pre dva meseca iz FSS-a stigao dopis da ćemo “đavole” dočekati na “Marakani”. Bivši as Zvezde se osvrnuo i na atmosferu u svlačionici, dotakao se novih imena, starta Lige šampiona, Kristijana Ronalda...


- Odmah da vam kažem da isključivo ja odlučujem gde ćemo da igramo mečeve kao domaćini - jasan je već na početku Mihajlović.

Javno ste digli ruku za Novi Sad, umesto za Beograd. Kakve su šanse da FIFA prihvati promenu domaćinstva?
- Ljudi iz FIFA su već prihvatili naš predlog, samo je ostalo da se sa tim slože Belgijanci, pošto su već rezervisali hotel u Beogradu. Mogu, ali ne moraju da nam izađu u susret, videćemo kako će se odvijati stvari. Lično sam za Novi Sad, urgirao sam da pošaljemo dopis FIFA da pokušamo da promenimo domaćinstvo.

Fudbaleri

Fudbaleri | Foto: AFP

Zbog čega se plašite “Marakane”? Mislite da posle 6:1 protiv Velsa niste vratili naklonost publike?
- Sa navijačima se nikad ne zna. Ne želim da dođemo u situaciju da nam publika zviždi i da to poremeti moje igrače. Belgija je atraktivan rival, može da dođe 55.000 ljudi, a da polovina počne da nam zviždi... E, ako se to bude dogodilo, to će biti poslednji put da je Srbija odigrala meč u Beogradu dok sam ja selektor. Igraćemo onda širom Srbije, tamo gde nam neće zviždati. Ne želim da naši rivali imaju prednost kada nam dođu u goste. Želim da Belgija, Hrvatska i ostali imaju naspram sebe ne 11 igrača, već sedam miliona Srba. U Novom Sadu je sve bilo fantastično i zato sam za proverenu varijantu.


Kako se borite sa igračima, činjenica je da ne mogu svi da igraju?
- Ne borim se ja ni sa kim. Kod mene nema standardnih i rezervnih reprezentativaca, svi ravnopravno konkurišu za mesto u timu. Ko je nezadovoljan, može da se spakuje i ide kući.

Nevena Subotića, koji je donedavno bio standardan, preselili ste na klupu, a prednost ste dali Biševcu i Nastasiću. Da li je to uticalo na atmosferu?
- Subotić je veliki profesionalac, nije “a” rekao zbog toga što je protiv Irske, Škotske i Velsa bio na klupi. Danas je na klupi, a već sutra može da bude u startnoj postavi. Kod mene igraju samo oni koji su u najboljoj formi, jer samo tako možemo do bodova i pobeda koje nas vode u Brazil. Ponavljam, atmosfera je odlična, nema nezadovoljnih. Ko se bude bunio, nema šta da traži u reprezentaciji - jasan je i na kraju Mihajlović.

U Ligi šampiona navijam za Mančester siti!

Siniša nam je otkrio i za koga će navijati u Ligi šampiona, koja startuje večeras.
- Navijam za Siti, zbog Mančinija, Kolarova i Nastasića. Sa Robertom se redovno čujem, čestitao mi je na pobedi protiv Velsa - izjavio je Miha.
Selektor je izneo očekivanja kada je u pitanju derbi Reala i Sitija, odnosno nezadovoljnog Kristijana Ronalda i Kolarova.
- Daj bože da Kolarov izađe kao pobednik iz tog duela. Nije mi samo jasno zbog čega je Ronaldo tužan u poslednje vreme. On koji ima sve!? Može jedino da bude nezadovoljan zbog svoje igre - konstatovao je Mihajlović, koji ipak neće meč u Madridu pratiti uživo.
- U utorak ću biti u Torinu, idem da vidim na delu Alena Stevanovića.

Na pobedu protiv Belgije i Makedonije

Naredna dva kvalifikaciona meča Srbija igra protiv Belgije (12. oktobar) i Makedonije (četiri dana kasnije), a Mihajlović je potvrdio da su pobede imperativ.
- U svaki meč ulazimo s namerom da osvojimo tri boda. Belgija je favorit u našoj grupi, bar na papiru, samo... Nisu me dosad nešto ubedili. Podsećaju me na nas pre deset godina, kada smo imali fantastičnih 11 igrača, a ništa nismo uradili. Ne razmišljaju isto, svako gleda sebe, a kada je tako, onda rezultat obično izostane.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP