Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SINIŠA MIHAJLOVIĆ SE U RAZGOVORU ZA ALO! PRISETIO INCIDENTA IZ 1999:

Ako opet nestane struje, zagrliću Bokšića!

Autor: D. Ostojić | 31.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Od raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, fudbalske selekcije naše zemlje i Hrvatske odigrale su tri meča - dva u Zagrebu i jedan u Beogradu.

„Mene lično, eventualni nestanak struje na ‚Marakani‘ ne bi uplašio, ne bojim se mraka“: Mihajlović

„Mene lično, eventualni nestanak struje na ‚Marakani‘ ne bi uplašio, ne bojim se mraka“: Mihajlović | Foto: M. Metlaš

E, taj jedan jedini u srpskoj prestonici, sada već daleke 1999. godine, bio je prvi posle rata i jedini u toku kojeg je nestalo struje. Navodno, kvar je bio na trafou na “Marakani”, pa samo bog i tadašnji puleni Miroslava Blaževića znaju kako im je bilo u mraku najvećeg srpskog stadiona punih 45 minuta pre nego što su reflektori ponovo zasvetleli, a islandski delegat dao znak da se nastavi meč (završen 0:0).


U razgovoru sa sadašnjim srpskim selektorom, a tada reprezentativcem SR Jugoslavije, prisetili smo se tog meča. Upitali smo ga kome bi prvo prišao od Hrvata ukoliko bi se ponovilo nešto slično i u petak, 6. septembra, kada Srbija i Hrvatska igraju kvalifikacioni meč za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu?

- Sigurno ih nećemo ostaviti same. I kad je 1999. nestalo struje, svaki od nas je došao do po jednog Hrvata na „Marakani“ i postavio se kao zaštitnik. Ukoliko bi se situacija ponovila, lično bih odmah otišao kod Alena Bokšića, koji je moj prijatelj - ističe Siniša.

Pošto je u nemilosti velikog broja navijača, koji ga javno prozivaju i označavaju kao glavnog krivca za loše rezultate „orlova“, od selektora smo pokušali da saznamo da li bi i njemu trebala zaštita i da li bi se uplašio za sebe u slučaju nestanka struje na „Marakani“ u petak?

- Ne, ja se ne plašim mraka! - otresito nam je odgovorio Miha.

Veliki prijatelji: Bokšić i Mihajlović

Veliki prijatelji: Bokšić i Mihajlović | Foto: A. Dimitrijević

Neminovno, za mečeve Srbije i Hrvatske vezuju se i neke druge, nefudbalske stvari. Pred martovski okršaj u Zagrebu (2:0 za Hrvate), Mihajlović je svoje pulene motivisao pesmom „Marš na Drinu“, a sa razglasa „Maksimira“ Hrvati su dušu hranili pesmama nacionaliste Marka Perkovića Tompsona.


Ipak, Fudbalski savez Srbije tvrdi da neće uzvratiti Bajom Malim Knindžom, a i Siniša sada ima drugačiji pristup...

- Kad je takva utakmica kao što je sa Hrvatima, igračima ne treba muzika za motivaciju! Ja moram da radim na tome da igrače ne motivišem previše, da ne sagore u želji, jer ih sam meč po sebi motiviše - rekao nam je Miha, uz konstataciju da voli da sluša domaću narodnu i zabavnu muziku, a preferira Cecu i „Bijelo dugme“.

Bilo, ne ponovilo se: Incident u Đenovi

Bilo, ne ponovilo se: Incident u Đenovi | Foto: Reuters

MIHA: Samo da ne bude incidenata!


Tomislav Karadžić, još uvek aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, izjavio je da se plaši da bi meč sa Hrvatima huligani mogli da prekinu. Mihajlović je takođe čuo za takve spekulacije, ali se nada da su daleko od istine.
- Znam da ima ljudi kojima odgovara haos u srpskom fudbalu, ali se nadam da neće ići u krajnost i napraviti ono zbog čega bi nas ceo svet osudio, a UEFA i FIFA drakonski kaznile - izjavio je Miha.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP