Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

UHAPSITE SILEDŽIJU

ALO! došao u posed fotografije koja otkriva napadača na Udovičića!

Autor: E. A. | 25.02.2015 - 08:54:00h | Komentara: 0

Skandalozan napad na Žarka Udovičića (27), sada već bivšeg fudbalera Novog Pazara, pred kojim je jedan od navijača tog kluba u ponedeljak repetirao pištolj, i dalje je tema dana u srpskom fudbalu. Utisak je da je atmosfera u ovom sportu nikad tragičnija, a dok se klubovi, lokalna policija i nadležni organi samo iščuđavaju, u javnosti se pojavljuju i najnovije informacije u vezi sa ovim nečuvenim slučajem.

Pod punom pratnjom  policije: Huligani Novog Pazara na Banjici

Pod punom pratnjom policije: Huligani Novog Pazara na Banjici

„Alo!“ je juče ekskluzivno došao u posed fotografije sa subotnjeg meča na Banjici na kojoj se vide petorica navijača Novog Pazara, koje je počasni predsednik kluba Rasim Ljajić označio kao vinovnike napada na fudbalera Žarka Udovičića. Ministar trgovine u Vladi Srbije izjavio je u ponedeljak uveče da je saznao da su ova petorica momaka, koji su upali i u svlačionicu dva dana kasnije, putovali sa klubom na meč sa Radom.


Sindikat: Igraju u strahu!

Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ saopštio je da je incident u Novom Pazaru iznenađenje samo za one koji su neupućeni.
- Možda je ovaj hladan šamar za mnoge iznenađenje, ali za nas, koji se bavimo ovom temom, nije. Nikada nijedan navijač koji je vršio nasilje nad igračima nije bio procesuiran i osuđen. Igrači u Srbiji žive u strahu, uplašeni i poniženi, čekajući sledeći dan u nadi da im niko neće lupati šamare, paliti automobile, stavljati pištolje na glavu - navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu sindikata fudbalera.

- Kada sam čuo za incident na treningu, pozvao sam ljude dole da pitam šta se to dešavalo. I onda sam čuo frapantnu informaciju da su petorica ljudi, koji su upali u ponedeljak u svlačionicu, putovali autobusom u Beograd na utakmicu sa Radom. To nigde na svetu ne može da se desi, čak ni u Borcu iz Bivolja, niti u bilo kom drugom klubu - izjavio je Ljajić.

Policija u Novom Pazaru potvrdila je da je intervenisala u ponedeljak oko podneva, nakon anonimne dojave o dešavanjima na Gradskom stadionu.
- Odmah nakon prijave, pripadnici policije izašli su na lice mesta i razgovarali sa fudbalerima i prisutnim građanima, od kojih su uzete izjave. Fudbaleri, kao i prisutni građani, rekli su da se ništa nije dogodilo na stadionu, nakon čega je sačinjen zapisnik, koji je predat javnom tužiocu - izjavila je Bedrija Mujović, portparol Policijske uprave Novi Pazar.

Pobegao  glavom bez  obzira: Žarko  Udovičić

Pobegao glavom bez obzira: Žarko Udovičić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Žarko Udovičić se iz straha sklonio kod porodice u rodno Užice. Prema informacijama do kojih smo juče došli, fudbaler nema nameru da se vraća u Novi Pazar. Defanzivac nije odgovarao na pozive i poruke iz naše redakcije, ali smo od njegovih bliskih prijatelja saznali skoro sve detalje o skandaloznom napadu u svlačionici.

- Žarko se nalazio u svlačionici kada su posle treninga ušla izvesna lica. Bilo je rasprave i nastala je gužva, u kojoj je jedan od njih repetirao pištolj. Ipak, Udovičić nije bio direktna meta napadača i niko mu nije prislanjao cev na glavu, ali su ga okrivili za promašeni jedanaesterac i vređali ga. Dečko je odmah u ponedeljak uveče podneo zahtev za raskid ugovora i sigurno se neće više vraćati u Novi Pazar - otkrio je za „Alo!“ jedan od njegovih najboljih drugova.

Zoran Šćepanović

Zoran Šćepanović | Foto: Marko Metlaš

Kaznićemo Pazarce


Zoran Šćepanović, predsednik Zajednice superligaša, osudio je napad na Žarka Udovičića i najavio konkretne mere protiv Novog Pazara.
- Očekujem reakciju direktora lige Vladimira Bulatovića i ostalih osoba koje su profesionalno zadužene za bezbednosna pitanja. Direktor još uvek čeka izveštaje kako bi preduzeo propisane korake. Neću da predviđam detalje kazni koje će, sasvim jasno, biti donesene - kaže Šćepanović.

Svi se prave blesavi


Upravni odbor FK Novi Pazar oglasio se saopštenjem za javnost u kojem jedva da je spomenuo napad na svog fudbalera. Nisu čelnici ovog kluba ni u jednoj rečenici naveli ni epilog incidenta, niti šta je sa napadnutim Udovičićem, a nisu se osvrnuli ni na navode minsitra Rasima Ljajića da su kao deo ekspedicije vodili huligane na gostovanje na Banjici.
- Osuđujemo i ograđujemo se od takvih postupaka i smatramo da je time narušen integritet kluba. Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju i da navijači ulaze u prostorije kluba kako bi razgovarali sa igračima. Uprava kluba je na hitnom zasedanju donela jednoglasan zaključak o velikim propustima u organizaciji i donela niz mera kako bi poboljšala organizaciju i funkcionisanje kluba, a kako se ovakve stvari ne bi dešavale u budućnosti - navodi se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP