Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PRIŠTINA ŠOKIRANA ŠUKEROVOM “IZDAJOM”

ALO! SAZNAJE: igraće se Jugo liga bez Kosova!

Autor: Ekipa Alo! | 10.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Opet se okreće. Priča o regionalnoj fudbalskoj ligi, koja bi pored klubova s prostora nekadašnje Jugoslavije imala još učesnike iz Rumunije, Mađarske i Bugarske, sve je aktuelnija ovih dana.

Zvezda i Partizan  ponovo sa Hajdukom  i Dinamom?

Zvezda i Partizan ponovo sa Hajdukom i Dinamom? | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kao ujedinitelj se nameće Davor Šuker, predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza koji je s pripremljenim elaboratom već obišao Sarajevo i Skoplje. Iz Podgorice ga je podržao Dejo Savićević. Davor sada cilja Ljubljanu, Sofiju, Temišvar, na kraju će morati po mišljenje i u Beograd. Čitav projekat koji bi po novoj formuli startovao 2018. godine, zapravo su predložili Makedonci. Šuker je stao iza takvog plana u kome, kako “Alo!” saznaje, nema mesta za klubove sa Kosova!


Svi zainteresovani iz regiona su za jednu novu vrstu “jugo lige”, kao ogranka istočnoevropskog takmičenja koje bi imalo direktnu prohodnost u grupnu fazu Lige šampiona. Ujedno, svesni su mnogi da bi uključivanjem u priču fudbalskih ljudi iz Prištine čitava ideja pala u vodu i pre nego što bi se došlo do početnih dogovora. Izostanak Crvene zvezde i Partizana u startu bi “ubio” atraktivnost takmičenja, bez obzira na trenutno stanje u kom se nalaze gubitaši iz Beograda.

Tačijevi fudbaleri  nepoželjni u regionu

Tačijevi fudbaleri nepoželjni u regionu | Foto: Profimedia


Fadilj Vokri i kompanija su se, posle najnovije Šukerove posete Skoplju, ozbiljno naljutili jer su u njemu do juče videli velikog prijatelja koji bi im vremenom otvorio vrata UEFA. Zapravo, sve ovo što Šuker radi je zarad dobijanja poena od strane nacionalnih saveza u regionu kako bi 24. marta ušao u Izvršni odbor UEFA, a tada bi njegov glas i te kako bio cenjen i čitavu ideju bi mogao da sprovede u delo.

Same pojedinosti budućeg regionalnog takmičenja nisu sasvim jasne, al’ ukratko - nacionalne lige bi ostale na snazi i kroz njih bi se po četiri prvoplasirane ekipe iz šest država nekadašnje Jugoslavije spojile u regionalno takmičenje koje bi se, zapravo, dalje igralo po kup sistemu. Sve u svemu, javna rasprava se tek očekuje, ali je opšti zaključak da priča o fudbalskom ujedinjenju klubova iz bivše Jugoslavije nikad nije bila ozbiljnija. Samo još da se Davor Šuker ugura u Izvršni odbor UEFA. Nekadašnji hrvatski fudbaler je, inače, samo pre dve godine izjavljivao kako je “rano za eksperiment sa regionalnim takmičenjem u fudbalu”. Čuda se dešavaju, zar ne?

Ključni čovek: Davor Šuker

Ključni čovek: Davor Šuker | Foto: AP

Prvaku sigurno mesto u grupi Lige šampiona!

Specifično regionalno takmičenje igralo bi se u prolećnim terminima. Nastupali bi svi timovi iz država bivše Jugoslavije koji bi se kvalifikovali u evropske kupove te sezone, te bi iz njih ispali u jesenjem delu. Osim što bi pobednik imao osigurano mesto u grupama Lige šampiona, poraženi finalista bi išao u poslednje pretkolo Lige šampiona, odnosno imao bi osiguran nastup barem u Ligi Evrope iduće sezone. Utakmice bi se igrale u terminima UEFA koji su zasad bili rezervisani samo za fudbalski razvijeni deo Evrope

Poslednji komentari
  • kole Vreme: 11.03.2015 13:09h

    to nevalja za zvezdu,ispasce iz te lige !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP