Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SAVET

Antunjesa za selektora „orlova”!

Autor: P. Vuković | 12.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

FIFA je pre neki dan saopštila najnoviju rang-listu, na kojoj je Srbija 41. reprezentacija sveta. Čini se da je nekako bez jačeg odjeka protekla ta informacija, a trebalo je da bude suprotno; ne zato što su „orlovi“ 41. na planeti, već zato što su ispred nas selekcije poput Zelenortskih Ostrva, Albanije i Paname.

Kontroliše  avione i   zadaje domaći  Mihi: Lusio  Antunjes

Kontroliše avione i zadaje domaći Mihi: Lusio Antunjes

>>> Selektor Zelenortskih Ostrva ne samo da vodi selekciju koja je na FIFA rang-listi bolja od Srbije nego radi i kao kontrolor leta, pa može da pripazi na avione „Er Srbije“

O individualnim kvalitetima fudbalera Srbije sa jedne, odnosno Paname, Albanije i Zelenortskih Ostrva sa druge strane izlišno je govoriti. Teško da je prosečan ljubitelj fudbala u našoj zemlji čuo za ijednog njihovog fudbalera, a kada se saberu vrednosti svih (!) igrača te tri selekcije, dobija se svota koju treba platiti ako želite da dovedete Nemanju Matića (45 miliona), plus eventualno Lazara Markovića, koji zvanično, po specijalizovanom sajtu za fudbalske transfere „Transfermarket“, vredi sedam miliona. Albanci i Ostrvljani sa sve Panamcima koštaju kao Matić i Marković! A gde su Subotić, Ivanović, Kolarov...


Plaže, žurke i 1.000 ljudi
na utakmicama

Zelenortska Ostrva se nalaze na zapadu Afrike i imaju oko pola miliona stanovnika. Turizam im je najvitalnija grana privrede. Postoji nekoliko ostrva, svako ima svoje takmičenje, a pobednik ide u nacionalno prvenstvo. Na manjim ostrvima gledanost na utakmicama je do 1.000 ljudi, na većim ide i do 5.000. Kada je u pitanju reprezentacija, ume da dobaci i do čitavih 8.000 gledalaca. Nekada su bili portugalska kolonija, 1975. su dobili nezavisnost, a takođe služe kao usputna stanica, avionska i brodska, iz Evrope ka Južnoj Americi.

Da pređemo na stvar. Evo i jednog saveta za Fudbalski savez Srbije - zašto izdvajati stotine hiljada evra na razne renomirane stručnjake kada možemo da imamo šefa struke kao što je, recimo, Lusio Antunjes, selektor Zelenortskih Ostrva.

Ne samo što je doveo afričku ekipu na istorijsku 36. poziciju na rang-listi već zato što je čovek kontrolor leta, bivši reprezentativac u fudbalu, košarci i stonom tenisu.


Eto, kada nema obaveza sa reprezentacijom, može da kontroliše nebo iznad Srbije, a onda tokom letnjeg perioda, kada se igraju Olimpijske igre i važna sportska takmičenja, čovek bi mogao da nam donese možda i medalju u stonom tenisu ili eventualno da dobije voljno tokom kvalifikacija za fudbalska takmičenja.

Zašto bacati tolike pare na Sinišu Mihajlovića kad je tu sjajni Lusio

Zašto bacati tolike pare na Sinišu Mihajlovića kad je tu sjajni Lusio | Foto: Marko Metlaš
Na sve to, Antunjes je i prijatelj slavnog Žozea Murinja, tako da bismo sigurno dobijali i korisne savete od menadžera Čelsija. U svakom slučaju, teško da može da biti gori od Siniše Mihajlovića.

A šta će reći Kimi

A šta će reći Kimi

Miha pozvao i Šćepu

Siniša Mihajlović, selektor fudbalera Srbije, saopštio je spisak od 23 igrača za prijateljski meč sa Kolumbijom, 14. avgusta u Barseloni, a na njemu se nalazi i Marko Šćepović.

- Verujem u njega, ima kvalitet i potencijal, ali ovo mu je poslednji poziv. Ako ne promeni svoj način igre i pristup, onda će mu ovo biti zadnji šansa.
Selektor „orlova“ nije želeo posebno da komentariše incident kada je vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi skinuo kapitensku traku Šćepoviću.
- Mogao bih da se samo našalim, eto, da i mi u Srbiji pokažemo nešto novo u fudbalu, što do sada nije viđeno. Ali, taj događaj, svakako nije za šalu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP