Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SELEKTOR SRBIJE NEĆE MENJATI TAKTIKU ZA MEČ NA „MAKSIMIRU“

Aplaudiraćemo hrvatskoj himni!

Autor: P. Milovanović | 27.11.2012 - 08:09:00h | Komentara: 2

Selektor Srbije Siniša Mihajlović skoknuo je tokom vikenda do Londona kako bi ispratio derbi Čelsi - Mančester siti i pružio podršku svom velikom prijatelju Robertu Mančiniju.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović | Foto: Marko Metlaš

Naravno, Miha se pre i posle meča video sa trojicom reprezentativaca - kapitenom Ivanovićem, njegovim zamenikom Kolarovom i talentovanim Nastasićem. U razgovoru za „Alo!“, Siniša je preneo utiske s Ostrva, dok je neizbežna tema bio naredni kvalifikacioni meč koji ćemo 22. marta odigrati u Zagrebu s Hrvatskom.


„Daj bože da Zvezda uzme titulu“

Na pitanje može li Zvezda da svrgne Partizan s trona i nadoknadi minus pet, Miha je odgovorio:
- Teško je prognozirati ko će osvojiti titulu. Daj bože da Zvezda izađe iz krize, teško je vratiti dug od 60 miliona evra. Zvezda je najveći srpski klub i navijam da ljudi koji su došli na „Marakanu“ uspeju nešto da naprave - iskren je Siniša.
 

- U Srbiji je derbi Premijer lige okarakterisan kao „nula od fudbala“, kako ste ga vi videli?
- Normalno je da kada u klub dođe novi trener, baci akcenat na odbranu kako bi stabilizovao ekipu. Upravo to je učinio Rafa Benitez. Što se tiče Ivanovića, Kolarova i Nastasića, sva trojica su odradila posao, bili su odlični.

- Pošto ste tokom vikenda boravili u Engleskoj, sigurno niste videli golove Mudrinskog koji su Zvezdu ostavili u trci za titulu s Partizanom. Da li će prvi strelac Jelen Superlige dobiti šansu u narednim mečevima „orlova“?
- Ima još vremena do februara, kada igramo naredni prijateljski meč, ko živ, ko mrtav do tada. (smeh)

I hrvatski navijači će aplaudirati svojoj himni

I hrvatski navijači će aplaudirati svojoj himni | Foto: Reuters

Miha: Još ne sumnjam u Subotića


Čaršijom su u prethodnom periodu kružile priče da je Neven Subotić za meč s Čileom isklulirao Mihajlovića, pod izgovorom da je povređen. Selektor tvrdi da zasad nema razloga da sumnja u štopera Dortmunda, koji je pod njegovom komandom izgubio mesto u startnoj postavi.
- Neven se javio da je rovit i nisam želeo da rizikujem. Nema razloga da me folira i ubuduće ću ga zvati. Igračima treba da bude čast da igraju za Srbiju - jasan je selektor.

- Napadači su nam rak-rana, možda bi baš Mudrinski bio pravo osveženje?
- Sigurno je da ga imamo na „radaru“, ako nastavi tako da igra može da očekuje poziv. Isti je slučaj i s Mitrovićem iz Partizana.

- Pomenuli ste da imate u vidu Mitrovića koji je veliki talenat, ali mu kratak fitilj ne ide u prilog. Protiv Nefčija je zbog psovanja sudije dobio crveni karton...
- Kada sam dolazio na mesto selektora, rekao sam da je za poziv u reprezentaciju osim dobrih igara neophodno i pristojno ponašanje. Mitrović mora da obrati pažnju ukoliko želi da igra za Srbiju. Da je bio na spisku, momentalno bih ga precrtao.

- Nedavno ste najavili da ćete povući ekipu s terena ako se oslobođeni generali Gotovina i Markač nađu na centru. Da li ćete u Zagrebu ostati pri stavu da reprezentacija i stručni štab aplaudiraju protivničkoj himni?
- Bez obzira na to ko je protivnik, aplaudiraćemo njihovoj himni, a što se tiče povlačenja ekipe, o tome sam već sve rekao.

- Predsednik HNS-a Davor Šuker je poručio da se zalaže za aplaudiranje himni Srbije na „Maksimiru“. Kako vam se čini taj njegov potez?
- U suštini, ako bude bilo tako, to je pozitivno za fudbal. U svakom slučaju, njihov je problem hoće li da aplaudiraju ili ne.
Zvaću četvoricu kadeta

Iznenadio je mnoge Miha sledećom odlukom:
- Za prijateljski meč Srbija - Irak, 6. decembra, zvaću samo domaće igrače, a na spisku će biti i četiri kadeta. Dvojica 1996. godišta su iz Partizana - Nemanja Radonjić i Andrija Živković - rekao je Siniša.
Poslednji komentari
  • Raya grobar usa enemy Vreme: 27.11.2012 10:07h

    Bravo MIha, i oni ce nasoj sigurno!

  • bakicaaa Vreme: 22.02.2013 19:04h

    ...al ga napinjete...himni se u pravilu ne plješće,izuzev na stadionima,kada je to podrška igračima nacionalnih timova... ...plješće se fer igri i iz pristojnosti,a ne jel netko nekog voli ili ne voli...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP