Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

I TO SE DOGODILO

Aplauz za „orlove“
na „Maksimiru“!

Autor: Petar Milovanović | 22.03.2013 - 11:18:00h | Komentara: 3

Verovali ili ne - srpski reprezentativci dočekani su aplauzom kada su istrčali na teren „Maksimira“ pred prvi i ujedno poslednji trening pred večerašnji „meč decenije“ sa Hrvatima.

Reprezentacija Srbije u Zagrebu

Prvih 15 minuta treninga posmatralo je oko 200 novinara i fotoreportera, što srpskih što hrvatskih, uz zvanice Fudbalskog saveza Srbije

Srpski fudbaleri na sinoćnjem treningu su se mogli upoznati sa atmosferom koja ih večeras očekuje na „Maksimiru“ | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Istina, dlanom o dlan lupali su srpski novinari i fotoreporteri, kao i zvanice Fudbalskog saveza Srbije, među kojima su bili funkcioneri iz srpskog fudbala, Raša Babić i Miodrag Žuća Janković, ali i Marko Pantelić, doskorašnji reprezentativac.

Reprezentacija Srbije u Zagrebu

Ništa još nije gotovo, Brazil je i dalje dostižan | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Prvi je na travnati tepih najvećeg hrvatskog stadiona kročio kapiten „orlova“ Bane Ivanović. Nakon što je gurnuo loptu i istrčao kratak sprint, okrenuo se prisutnima, nekoliko puta udario desnom rukom u levu stranu grudi i tom gestikulacijom dao do znanja svima da će on i njegovi drugari ostaviti srce na terenu u možda i najvažnijoj utakmici u njihovim karijerama!

Marko Pantelić

Oni će biti naši najbučniji navijači: Janković, Pantelić i Babić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Srpski fudbaleri su trening počeli lakim zagrevanjem i trčanjem, zatim su krenuli da rade sa loptom. Radilo se na uvežbavanju kontranapada, dok su Kolarov, Ivanović i Tošić vredno trenirali izvođenje slobodnih udaraca.
Nakon toga su okupljeni oko terena morali da napuste stadion. Podsetimo,
selektor Srbije Siniša Mihajlović želeo je da ceo trening bude otvoren kako za novinare, tako i za ostale „ljubitelje fudbala“, ali je to zabranila zagrebačka policija zbog bezbednosti.

Reprezentacija Srbije u Zagrebu

FSS: Žalićemo se zbog zatvaranja treninga

Portparol FSS Aleksandar Bošković rekao je da će ta organizacija obavestiti vladajuće telo svetskog fudbala o odluci zagrebačke policije da ne dozvoli da „orlovi“ održe kompletan otvoren trening za novinare i javnost.

Reprezentacija Srbije u Zagrebu

Koreografije je bila spremljena dan ranije | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Selektor je u duhu fer-pleja odlučio da trening bude otvoren za sve ljubitelje fudbala. Po dolasku smo obavešteni da trening, iz nepoznatih razloga, neće biti otvoren za javnost – rekao je Bošković.

Hrvati trenirali pred 5.000 ljudi!

I dok su fudbaleri Srbije odrađivali poslednji trening na travi „Maksimira“, njihovi večerašnji rivali su u smiraj jučerašnjeg dana trenirali na terenu NK Zagreb, popularnom „Zagrebelu“. Pred oko 5.000 ljudi, koji su bili iznenađujuće mirni, bez pevanja nacionalističkih pesama i vređanja Srba, Štimac je pokušavao još jednom da motiviše „vatrene“. Čulo se samo: „Jako“, „Bravo“, „Hajde, dodaj“...

Bokšić došao da pozdravi Mihu!


Iako kamere nisu zabeležile trenutak „ruka ruci“, sigurni smo da je Alen Bokšić, koga smo uslikali ispred „Maksimira“, juče došao na trening reprezentacije Srbije da pozdravi Sinišu Mihajlovića.

Alen Bokšić

Alen Bokšić sinoć na Maksimiru | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Podsetimo, njih dvojica su dobri drugari još iz perioda kada su zajedno igrali za rimski Lacio.

Miha dobio poklon od hrvatskih Roma
„Je l‘ to zbog toga što mi viču - cigane“?


Na konferenciji za medije Siniša Mihajlović je dobio poklon. Njemu je dres od predstavnika romskih manjina u Hrvatskoj uručio Tofko Dedić, legendarni romski aktivista. Na dresu je ispisana poruka tolerancije i protiv rasizma:

Reprezentacija Srbije u Zagrebu

Romi ga dočekali sa poklonom | Foto: Aleksandar Dimitrijević

„Loptom protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva“. Miha je u svom stilu odgovorio: „Je l‘ to zato što mi viču cigane?!, a salom se prolomio smeh.

Povrede Eduarda i Ćorluke!

Dan pre duel Hrvatske i Srbije u taboru domaćina suočeni su sa kadrovskim problemima. Naime, napadača Eduarda da Silvu muči ukočenost leđa i vrata, a defanzivca Lokomotive problem sa tetivom. Eduardo, međutim, kaže da će biti spreman za okršaj, dok je Ćorluka poslednji trening napustio pre vremena i uputio se na terapiju. Da li će biti izmena u startnoj postavi, zna samo Igor Štimac.
 

HNS: U dresovima na posao i u školu

Fudbalski savez Hrvatske pokušava na sve načine da animira publiku pred duel sa Srbijom.
„Pozivamo sve navijače hrvatske reprezentacije da na dan utakmice na posao u ili školu dođu skockani u dresovima hrvatske reprezentacije kako bi podigli atmosferu u samoj završnici pred utakmicu. Budi ponosan“, stoji u saopštenju HNS-a.

Reprezentacija Srbije u Zagrebu

 Zabeležili smo...

Gotovina ne dolazi!


Iako je selektor Hrvatske Igor Štimac želeo da Ante Gotovina lično izvede početni udarac na utakmici protiv Srbije, hrvatski general i ratni zločinac neće biti na “Maksimiru” danas.
Kako saznaje zagrebački radio “Saundset”, Gotovina je već ranije ugovorio obaveze zbog kojih ga nema u prestonici Hrvatske.

Karadžić predsednik svih Srba i Hrvata


Tomislav Karadžić, prvi čovek FSS-a, prilikom dolaska u hotel zatražio je od policajca da mu posle meča obezbedi prevoz do Osijeka, gde će proslaviti pobedu u društvu brojnih prijatelja iz tog grada. Međutim, policajac mu je spremno odgovorio:
- Predsedniče, onda ništa od puta u Osijek.

 

Pesmom protiv provokacija! 


Prmijer Hrvatske Zoran Milanović još jednom je apelovao na tamošnje navijače da ne provociraju i da glasno bodre svoj tim.
- Ovom prilikom pozivam sve koji dolaze na stadion da nose Hrvatsku navijanjem, a ne mržnjom prema protivnicima i ako tokom utakmice čuju nešto što vređa njihov hrvatski civilni i civilizovani identitet, na to odgovore pesmom ili zvižducima. Da nadglasaju one koji se ponašaju na način koji Hrvatsku vređa – poručio je prvi među jednakima u lepoj njihovoj.


Ivica Osim: Srbi već pobedili!


Legendarni trener Jugoslavije Ivica Osim kaže da su u pripremi duela Hrvatska – Srbija, „orlovi“ već odneli pobedu.
- U najavi utakmice pobedili su Srbi, preneli su na Hrvate imperativ, totalni imperativ. To je tvrd orah. A na terenu ćemo videti. Fudbal je divna stvar, neizvesna, samo da prođe u miru, da bude baš fudbal, a ne nešto drugo, znate na šta mislim – kaže „Štraus sa Grbavice“.

Bandić dočekao Toleta!


Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić upriličio je svečani doček u vili „Dverice“ čelnicima FSS i HNS, uoči večerašnje utakmice.
- Čujte, neka pobedi bolji. Najvažnije je da ova utakmica bude samo fudbalska. Želimo da se svi u Zagrebu osećaju sigurno, naročito naši dragi gosti. Drago mi je što su došli - rekao je Bandić.

Poslednji komentari
  • laci Vreme: 22.03.2013 12:07h

    Ma bravo kakvi ste vi biseri,a samo naslov genijalan

  • laci Vreme: 22.03.2013 12:13h

    A naslova i komentara,zamislite srbi dobili aplauz od svojih predstavnika.Tako ste mogli napisati Orlovi sami sebi pljeskali.

  • bakicaaa Vreme: 22.03.2013 12:14h

    ...pa kako sad to...toliko sikćete i fajtate...a eto repka vam dobila aplauz...e,novinari,novinari...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP