Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SAŠA STAMENKOVIĆ ZA ALO! O SPORNOM PROPUSTU NEFČIJA:

Azerbejdžan ne da Kosovo!

Autor: M. Zdravković | 14.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Do prvog okršaja između Partizana i Nefčija u plej-ofu za Ligu Evrope ostalo je još tačno sedam dana, ali nema sumnje da je rivalitet između dva crno-bela tima već sada ozbiljan.

Saša Stamenković

Saša Stamenković | Foto: Marko Metlaš

O tome svedoči i post koji se pojavio na oficijelnoj Fejsbuk prezentaciji azerbejdžanskog kluba, na kojoj je Srbija predstavljena sa jednim delom teritorije koji je ofarban kao zastava nepriznate države Kosovo. Detalj koji bode oči stigao je i do našeg Saše Stamenkovića (29), nekadašnjeg golmana Zvezde, koji već četvrtu godinu stoji na golu ekipe iz Bakua.


- Dobio sam više od stotinu poziva i SMS-ova od navijača Nefčija u kojima me mole da prenesem srpskoj javnosti da Azerbejdžan, koji nije priznao Kosovo, nije za njegovu nezavisnost. Takođe, imao sam sastanak i sa čelnicima kluba, koji su me zamolili da se izvinim u njihovo ime celom srpskom narodu, uz obećanje da se ovakav gaf nikada više neće ponoviti. Neprijatno im je zbog tog posta, posebno jer i oni imaju problem sa teritorijom Karabaha, zbog koje se spore sa Jermenijom - ističe Stamenković u razgovoru za „Alo!“.

Visoki Leskovčanin poručuje da je spreman za dolazak u Beograd sledeće nedelje. Ružne stvari iz prošlosti, posebno sukob s Mitrovićem i Stojkovićem u Humskoj, u novembru 2012, ostavio je iza sebe.

Izbegnut politički skandal

Izbegnut politički skandal


- Svi smo se obrukali prošli put i, iskreno, malo me je sramota zbog toga! Da li sam kriv manje ili više nego neko drugi, to sada nije važno. Sigurno je da ovaj put neće biti nikakvih gestikulacija s moje strane, ni prema publici, a ni prema rivalima. Stariji sam, zreo sam čovek i kao profesionalac neću da pravim probleme. Verujte, da sam znao da će moje ruke uzdignute u vazduh izazvati toliku tenziju prošli put u Humskoj, nikada to ne bih učinio - uverava Stamenković.

Iskusni golman na kraju poručuje i da neće biti ponovnog dolaska na stadion crno-belih sa kesom iz šopa „delija“, niti treninga na „Marakani“ pre utakmice s Partizanom, odnosno da ga on sigurno neće organizovati.

Nemam želju da vodim na ručak čelnike Partizana!


Zanimalo nas je i da li bi Saša Stamenković odveo čelnike ili igrače Partizana na ručak prilikom revanša u Bakuu kako bi dodatno smirio tenziju.
- Iskreno, nisam razmišljao o tome. Znam da će čelnici Nefčija organizovati zajedničko druženje, ali ja neću. Ipak, ako im nešto bude potrebno ovde u Azerbejdžanu, svakako im stojim na usluzi - poručuje Saša.
Iskusni golman ističe i da mu je lepo u prestonici Azerbejdžana, gde uživa sa suprugom Silvijom, nekadašnjom zvezdom „Granda”.
- Mnogo mi je bolje i prijatnije nego u Srbiji. Posebno mislim na fudbal, koji je ovde kvalitetan i nije toliko predvidiv kao srpski - tvrdi čuvar mreže Nefčija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP