Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SUPERLIGAŠI PUTUJU NA SKUPE PRIPREME U INOSTRANSTVO, A NEMAJU NI CVONJKA U NOVČANIKU

Bahata gologuzija!

Autor: M. Zdravković | 22.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Bahate se, a nema pas za šta da ih ujede! Srpski klubovi ni u vremenima teške oskudacije, kada duguju gomilu para bivšim igračima i trenerima, zbog čega teško dobijaju licence i retko igraju na međunarodnoj sceni, ne razmišljaju da bar malo prištede i pripreme odrade tamo gde je najjeftinije, kod kuće.

Uklizavanja vežbaju  u inostranstvu:  Vulićević (Partizan)  i Gavrić (Zvezda)

Uklizavanja vežbaju u inostranstvu: Vulićević (Partizan) i Gavrić (Zvezda) | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Džaba što im je priroda poprilično naklonjena ove zime, jer nema ni snega ni leda, naši superligaši kao da moraju da trče u toplije krajeve kako bi tamo ganjali neku dobru formu. Od te forme, naravno, nema ništa, jer čim na proleće počnu utakmice, počinje i festival nekvaliteta i neznanja, pa se običan navijač s pravom uvek zapita - šta ste vi to radili tamo u Turskoj dve-tri nedelje?


Zvezda iz 1966. je štedela
baš na zimskim pripremama!


Listajući stranice domaće sportske štampe iz sada već daleke 1966. godine, došli smo do finansijskog izveštaja tadašnjeg rukovodstva FK Crvena zvezda, koje je kao generalni sekretar predvodio Slobodan Ćosić. Zanimljivo, kao meru štednje, te hladne zime upravo je Ćosić uveo obavezu da prvi tim i sve kategorije treniraju i pripremaju se za prolećnu polusezonu na svom stadionu! Odlazak u toplije krajeve nije im padao na pamet jer se za to nije imalo para, a i ako je zima, nije lav. Stoga nam nije jasno zašto su današnje generacije fudbalera privilegovane pa odlaze na skupe zimske pripreme, posebno jer su gradovi prepuni balona za fudbal i teretana (svega onoga što ima i u Turskoj), a i vreme je prijatno za treninge.

Samo tri kluba iz naše elite prepoznala su aktuelni trenutak, besparicu i krizu u kojoj se nalazi kompletna država, pa su odlučili da pripreme odrade u Srbiji. Voždovac, koji verovatno i ima novca za toplije krajeve, odlučio je da radi i priprema se u Beogradu ove zime, na krovu svog tržnog centra, dok će Napredak i Borac iz Čačka glavni deo priprema odraditi u bazi srpske reprezentacije u Staroj Pazovi. Troškovi za ove „sirotinjske“ pripreme su verovatno minimalni, a jedina mana je to što su protivnici za prijateljske utakmice nešto slabiji.

S druge strane, imamo i paradoks da su klubovi čiji su računi mesecima u blokadi, kao što su Crvena zvezda, Vojvodina, Rad, OFK Beograd... već uplatili i do 100.000 evra kako bi se pripremali u toplijim krajevima. I sam potpredsednik Partizana Milorad Vučelić nedavno je izjavio da je taj klub jedva našao 80.000 evra za pripreme u Turskoj, a nama samo ostaje da se pitamo - čemu uopšte to mučenje?

Da se razumemo, Turska je atraktivna destinacija na kojoj se spremaju i najbogatiji evropski klubovi (Dinamo Moskva, Lokomotiva Moskva, Cirih), ali običnom čoveku, ljubitelju fudbala u Srbiji, nikako nije jasno šta tamo traži naša gologuzija, koja u evropskim takmičenjima u kvalifikacijama odigra manje kola nego baba na svadbi.

KO ĆE GDE?

Partizan Turska
Zvezda Slovenija, Turska
Vojvodina Turska
Čukarički Kipar
Novi Pazar Hrvatska
OFK Beograd Hrvatska, Turska
Jagodina Turska
Mladost (L) Makedonija
Spartak Makedonija
Rad Turska
Napredak Srbija
Voždovac Srbija
Donji Srem Turska
Borac (Č) Srbija
Radnički (N) Crna Gora
Radnički (KG) Bugarska

CENOVNIK
 

TURSKA od 50.000 do 100.000 evra
KIPAR od 35.000 do 70.000 evra
SLOVENIJA I HRVATSKA od 20.000 do 40.000 evra
BUGARSKA od 15.000 do 35.000 evra
CRNA GORA od 18.000 do 25.000 evra
MAKEDONIJA od 15.000 do 20.000 evra

Karadžić: Ne dam im pare za pripreme!


Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić požalio se nedavno da su mu čelnici čak sedam superligaša tražili pare na zajam kako bi išli na pripreme u inostranstvo.
- Stanje je katastrofalno, a oni bi da na pripreme troše novac koji ionako nemaju u kasi. Pozajmicu za pripreme su nam čak tražili i klubovi kojima smo ranije pozajamili novac, a oni nam ni do danas nisu vratili ni dinara. E pa, ne damo više pare nikome, a ti koji su pozjamili moraće da nam vrate ono što su ranije uzeli - upozorava Tole.

Poslednji komentari
  • ja Vreme: 22.01.2015 10:01h

    svi smo mi pomalo bahata gologuzija

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP