Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FINALE LIGE ŠAMPIONA

Bajern na krovu Evrope!

Autor: S. R. | 25.05.2013 - 20:19:00h | Komentara: 0

Sve je gotovo, Bajern je novi šampion Evrope i to peti put u klupskoj istoriji. Bavarci su na "Vembliju" bili bolji od Borusije Dortmund sa 2:1 (0:0). Pročitajte kako se kretao rezultat na "Vembliju".

ls

Zasluženo slavlje: Fudbaleri Bajerna sa trenerom Jupom Hejnkesom

ls

Tuga: Igrači Borusije moraće da sačekaju neku drugu šansu

90+3' - KRAJ! Bajern je prvak Evrope!

89' - GOOOL! Bajern ponovo vodi i na korak je od titule prvaka Evrope. Roben je strelac za Bavarce, pošto je na najbolji način iskoristio sjajnu asistenciju Riberija.

87' - Silovit udarac Švajnštajgera odlično je odbranio Vajdenfler i istakao kandidaturu za igrača utakmice. Ipak, za to priznanje biće potrebno da Borusija pobedi.

71' - Kakav potez Subotića! Srpski reprezentativac izbacio je loptu sa gol linije kada se činilo da će Milerova pas iza leđa Vajdenfelera u praznu mrežu ubaciti Roben. Bravo Nevene!

70' - Nova velika prilika za Borusiju. Humels se ubacio iz drugog plana, ali je njegov silovit šut završio visoko preko gola minhenskog kluba.

ls

68' - GOOOL! Gundogan sa penala donosi izjednačenje Borusiji (1:1). Jedanaestercu je prethodio faul Dantea nad Rojsom.

ls

60' - GOOOL! Riberi je probio po levoj strani, uposlio Robena koji pronalazi Mandžukića za 1:0! Ostaje sumnja da li je bilo ofsajd pozicije u začetku akcije.

45' - Kraj prvog poluvremena koje je obilovalo prilikama na obe strane, ali su Nojer i Vajdenfeler bili izvrsni. Fale nam još samo golovi...

43' - Ponovo prilika za Bajern, posle greške Humelsa. I ponovo isti akteri - Roben i Vajdenfeler, ali je epilog takođe bio isti, Holanđanin je u glavu pogodio golmana Borusije.

34' - Levandovski je vrlo brzo posle šanse Bavaraca došao u priliku da zatrese mrežu, ali je opet Nojer bio na pravom mestu i sprečio najgore po svoj tim.

ls

31' - Uzvraća Bajern! Arjen Rober je izašao ispred Vajdenfelerea, ali je iskusni golman odlično "ušao" u šut Holanđaninu.

19' - Nova pretnja po Nojera, koji je bez dileme najbolji pojedinac u dresu Bajerna. Ovog puta zapretio je Marko Rojs.

14' - Konačno se zakuvalo! Prvo je Levandovski zagrejao ruke Nojera, usledio je korner posle koga je ponovo tukao Blaščikovski, ali je Nojer ponovo bio na visini zadatka.

10' - Prva šansa na utakmici viđena je posle udarca Blaščikovskog, ali je lopta otišla preko gola. Bio je to kontranapad Borusije posle solidnog napada Bajerna.

ls

Kancelarka Nemačke Angela Merkel sa čelnicima Bajerna

20.32 - Uvertiru pred finale Lige šampiona, na ulicama Londona napravili su navijači Borusije i Bajerna koji su se u nekoliko navrata sukobili, pa je morala da interveniše i policija.

ls

20.08 - Poznate su i startne postave oba tima. Borusija će nastupiti u sastavu: Vajdenfeler, Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer, Bender, Gundogan, Blaščikovski, Rojs, Grojskrojc, Levandovski.

ls

S druge strane, Bavarci se uzdaju u ovih 11 igrača: Nojer, Lam, Boateng, Dante, Alaba, Havi Martinez, Švajnštajger, Roben, Miler, Riberi, Mandžukić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP