Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BUNDES LIGA ŠAMPIONA

Bajern "razmontirao" Barsu za nemačko finale!

Autor: Alo.rs | 01.05.2013 - 17:37:00h | Komentara: 4

Minhenski Bajern je i u revanšu razvalio Barselonu i to na “Nou Kampu” gde je slavio sa 3:0 i ukupnim rezultatom 7:0 prošao je u veliko finale. Strelci za šampiona Nemačke bili su Roben u 48, Pike (autogol) u 72 i Miler u 76. minutu. Bavarci u finalu 25. maja igraju protiv Dortmunda na “Vembliju”.

Duel Riberija i Danija Alvesa

Duel Riberija i Danija Alvesa | Foto: Beta

Bavarci su u prvom meču prosto pregazili Barselonu, uz dosta problematično suđenje, i napravili veliku zalihu pred revanš.

Katalonci, koji su kao i Bajern prebrinuli sve brige u nacionalnom šampionatu, nemaju šta da izgube i sigurno će krenuti iz sve snage od starta. S druge strane, ukoliko Bajern postigne pogodak domaćima će biti potrebno čudo i čak šest golova.

Sastavi: 

Barselona (4-3-3): Valdes - Alves, Pike, Bartra, Adrijano - Ćavi, Song, Inijesta - Pedro, Fabregas, Vilja.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Dante, Alaba – Švajnštajger, Havi Martines - Roben, Miler, Riberi - Mandžukić.

MEČ JE POČEO!

1. Minut - Uvodni trenuci meča na "Nou Kampu" nagoveštavaju da će ovo biti rutinski revanš okršaj ova dva rivala, posle kojeg će Bajern overiti prolaz u finale. Barselona nije otvorila meč kako je najavljivala, nije napala Bavarce od starta. Bajern je mrtvio igru, ali i povremeno dobro pretio preko Mandžukića.

20. minut - Bajern nastavlja da forsira svoj "industrijski" fudbal, kao u prvom meču. Kao osice su puleni Jupa Hajkensa bili u prvih dvadeset minuta utakmice, kada su u par navrata izveli solidne kontre iz kojih su zapretili Viktoru Valdesu. Barsa, s druge strane, deluje izuzetno neubedljivo. Mnogo im fali Leo Mesi!

Duel Fabregasa i Alabe

Duel Fabregasa i Alabe | Foto: Beta

 30. minut - Kao da smo prizvali Katalonce, koji su se konačno malo trgli, pa je Pedro solidno šutirao, a Manuel Nojer izbacio loptu u korner u 24. minutu. Taj pritisak Barselone doneo je još jednu dobru priliku španskom šampionu, ali je Ćavi u 27. minutu šutirao preko gola sa svega nekoliko metara iz izgledne pozicije. Barsa hoće taj gol, ali je pitanje ima li snage…

40. minut - Ako smo sinoć videli zanimljiv meč u Madridu između Rela i Dortmunda i uzbudljiv finiš, ovde toga, izgleda, neće biti. Barsa kao da nema snage, kao da se pomirila sa sudbinom i eliminacijom iz Lige šampiona. Ima i sve manje vremena, pitanje je da li će dati i jedan ,a kamoli četiri gola, koliko joj trebaju barem za produžetak. Bajern igra mirno i staloženo.

45. minut - Poluvreme! Nerešeno je bez golova i to je ono što su Bavarci priželjkivali. Barsa je pokušavala, ulazila u šesnaesterac Bajerna, ali bez pravog završnog pasa. Nemce još samo 45 minuta deli od velikog finala i okršaja sa Dortmundom na “Vembliju” 25. maja.

DRUGO POLUVREME

48. minut - Majstorija Robena za 0:1!
Nema više dileme, Bajern je drugi finalista Lige šampiona. Sjajno je Roben okrenuo Pikea i Adrijana i levicom pogodio gornji desni ugao Viktora Valdeza. Majstorski!

Majstor: Arjen Roben

Majstor: Arjen Roben | Foto: Beta

60. minut - Barsa je posle vodećeg gola gostiju potpuno izgubila igru. Bajern preti iz solidnih kontri, a izlazak iz igre Ćavija označava kraj ambicija Katalonaca. Izgleda da će Pike i mladi Bartra najviše imati problema u ovom finišu susreta, jer su se Roben, Riberi, Miler i Mandžukić zaista rastrčali na polovini Barse.

Očajni Katalonci

Očajni Katalonci | Foto: Beta

 72. minut - Autogol Pikea za 0:2!

Luis Gustavo je proigrao Riberija, ovaj centrirao a štoper Barselone zakucao loptu u sopstvenu mrežu. Inače, oba tima kao da jedva čekaju kraj utakmice. Svi u Barsi su se smorili k’o čokalada na Badnji dan, čak i Leo Mesi, kome je mučno da gleda saigrače kako pate na terenu. Bajern konkretniji, opasniji… Bolji!

76. minut - Miler za 0:3!
Ova utakmica definitivno počinje da liči na program sa pornografskim sadržajem! Opet je Riberi bio asistent, a Tomas Miler je nadvisio visoke defanzivce Barse i glavom overio veliki trijumf Bajerna.

90. minut – KRAJ UTAKMICE! Barselona – Bajern 0:3!
Zaslužen trijumf Bavaraca. Pocepali su Katalonce u dve utakmice i ukupnim rezultatom 7:0 plasirali se u veliko finale u kome ih čeka Dortmund 25. maja na “Vembliju” u Londonu.

Poslednji komentari
  • nenad Vreme: 01.05.2013 20:51h

    Napred Barsa

  • Sredoje Vreme: 02.05.2013 00:53h

    Pobedjuje Borrusia Dortmund!

  • Slavko Vreme: 02.05.2013 12:09h

    Nece nesto biti interesatno,kad igraju 2 Nemacka Tima kod Engleza u Finale. Ali opet bolje Dortmund,nego Bajern da pobedi. Bolje za Subotica.

  • enis Vreme: 07.06.2013 20:57h

    alaviy messi

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP