Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Crveno-bele sekunde delile do Lige Evrope

Bajko uprskao bajku!

Autor: P. Vuković | 31.08.2012 - 21:57:00h | Komentara: 0

Liga Evrope ni posle pet godina! Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da preskoče poslednju prepreku na putu do grupne faze ovog evropskog takmičenja - posle 0:0 na „Marakani“ u Bordou je bilo 3:2 (0:1) za domaćina.

Junak iz Nikozije nepotrebno napravio penal u 93. minutu

Junak iz Nikozije nepotrebno napravio penal u 93. minutu | Foto: Marko Metlaš

Šteta, jer beogradski klub je imao baš lepu šansu za prolaz. Sve se Zvezdi otvorilo - šokirajući gol Mladenovića u 45. minutu, crveni karton za Bordo, izjednačujući pogodak u 89. minutu za 2:2, ali... Ni to nije bilo dovoljno.

Lazović plakao

Poraz je teško pao mnogim fudbalerima Zvezde, koji nisu krili emocije posle trećeg gola Bordoa. Nekima su suze pošle nakon izjednačujućeg pogotka Mikića, da bi samo par minuta kasnije usledio potpuni očaj, a kamere su u tom trenutku prikazale jednog od najboljih igrača sinoć Darka Lazovića, koji je uplakan napustio teren stadiona “Šaban Dalma”.

Neko će reći da je Bordo bolji tim i sa igračem manje, drugi će reći da je srećniji, na kraju krajeva, nebitno je - Zvezda ostaje bez Evrope i ove godine.
Koliko god da je Zvezda igrala hrabro u prvom poluvremenu, toliko je uplašeno delovala u nastavku. Posebno u prvom delu nastavka, kada je domaćin krenuo svim silama, Zvezda se, svesno ili ne, povukla, što ju je skupo koštalo.

Da je Milan Jovanović pogodio mrežu iz „slobodnjaka“, umesto prečku pri rezultatu 1:1, možda bi utakmica pošla drugim tokom, ovako, sve se završilo kako ne valja - Bordo je sa igračem manje postigao gol za vođstvo od 2:1.

Iz očaja šutnuo i dao gol: Mladenović

Iz očaja šutnuo i dao gol: Mladenović

Janković: Nisam siguran da je bio penal

Aleksandar Janković, trener Crvene zvezde, kazao je da mu je žao što je pobednika večerašnje utakmice protiv Bordoa u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa odlučio sumnjivo dosuđen penal.
- Nisam siguran da je bilo kontakta. U ovoj utakmici smo videli sve - golove, visok ritam, šanse, prečke i šteta je da se ovakav meč odluči sumnjivim penalom u zaostavnom vremenu - rekao je Janković, prenela je agencija Beta.
Odlučujući gol postignut je iz penala u sudijskoj nadoknadi utakmice.
- U najavi ovog dvomeča imali smo želju da kad sve prođe možemo da se pogledamo u oči. Nemam šta da zamerim igračima, ogromna borbenost i ogromna želja su bile prisutne, ali jedna greška je odlučila pobednika. Žao mi je – dodao je Janković.

Povukli su se Francuzi tada, a Zvezda pokušavala (bezidejno) da stigne do gola koji bi je odveo dalje. Ipak, došao je i prvi korner u 89. minutu i spretna reakcija Mikića. Zvezda je bila u Ligi Evrope u tom trenutku.


Samo dva minuta kasnije, penal za Bordo. Maksimović je loše reagovao, Bajković je skrivio penal, a Obranjak postavio konačnih 3:2.

Strelci za Francuze: Žusi i  Gufran

Strelci za Francuze: Žusi i Gufran

Bordo - Crvena zvezda 3:2 (0:1)

Stadion: „Šaban Dalma“. Gledalaca: 20.000. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska). Strelci: Gufran u 53, Žusi u 71. i Obranjak u 90 + 3. minutu (iz penala) za Bordo, Mladenović u 45 + 2 i Mikić u 89. minutu za Crvenu zvezdu. Crveni karton: Moris-Belaj u 65. minutu.
BORDO: Karaso 6, Marijano 6.5, Dos Santos 6 (od 75. Plašil -), Planus 6,5 (od 70. Saive -), Tremulines 6, Sane 6,5, Sertić 6,5, Obranijak 7, Žusi 7 (od 73. Maranž -), Moris-Belaj 6, Gufran 7,5.
C. ZVEZDA: Bajković 5,5, Mikić 6,5, Maksimović 6, Jovanović 6, Mladenović 6,5, Mijailović 6, Dimitrijević 5,5, Lazović 6,5, Vešović 5,5 (od 76. Asamoa -), Kasalica 5, Milunović 5 (od 63. Mirić -).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP