Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LEGENDARNI ENGLESKI GOLMAN PROĆERDAO 20 MILIONA €

Bajković vadi Džejmsa iz bule!

Autor: v. nestorović | 06.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nije lako prokockati više od 20 miliona evra, ali to je nekako pošlo za rukom engleskom golmanu Dejvidu Džejmsu (44). Bivši reprezentativac gordog Albiona, nekadašnji čuvar mreže Liverpula, Sitija i mogih drugih klubova, trenutno za hleb zarađuje u indijskom klubu Kerala, a još u maju je proglasio bankrot! Sada je prinuđen da rasproda svu imovinu, uključujući i dresove koje je dobijao na poklon tokom karijere.

Džejms spao na  niske grane, prodaje zeleni dres koji je  2013. razmenio sa  Bajkovićem

Džejms spao na niske grane, prodaje zeleni dres koji je 2013. razmenio sa Bajkovićem | Foto: S. Pikula

Onlajn aukcija počinje danas, a među dresovima je se i onaj od Bobana Bajkovića, nekadašnjeg golmana Crvene zvezde, s kojim je razmenio jedinice 2013. godine, kada je Englez sa islandskim IBV-om gostovao na „Marakani“.


Dejvid Džejms

Rođen: 1. 8. 1970
Karijera: Votford, Liverpul,
Aston Vila, Vest Hem,
Mančester siti, Portsmut,
Bristol, Bornmut, IBV, Kerala
Reprezentacija:
Engleska 53 meča (1997-2010)

- Čuo sam da je Džejms dekintiran, ali mi nije jasno kako mu je pošlo za rukom da proćerda 20 miliona evra! Ako bi mu značilo, otkupio bih od njega svoj dres koji sam mu dao u razmeni na meču Zvezda-IBV. Znam da mu je potreban svaki cent. Ne mogu da izdvojim neku astronomsku sumu kako bih vratio Zvezdin dres u svoje vlasništvo, ponudiću koliko budem mogao - kaže za naš list aktuelni čuvar mreže belgijskog Lirsa.

Dejvid Džejms

Dejvid Džejms | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Interesantno, Bajković nije previše cenio Džejmsovu „uniformu“, s obzirom na to da taj suvenir iz 2003. više nije u njegovom vlasništvu.
- Iskreno, poklonio sam Džejmsov dres Maksi, treneru Zvezdinih golmana. Uostalom, nemam običaj da čuvam dresove, mada je velika čast razmenite deo sportske opreme s tako velikim fudbalskim imenom - kaže Bajković.

Interesantno, Džejms je tokom karijere 55 puta branio za Englesku, a početna cena dresova koji će se naći na aukciji iznosiće između 50 i 80 evra. Među ostalim stvarima koji će biti na internet rasprodaji naći će se i lopte sa autogramima, automobil, specijalni motocikl, šolja sa likom engleske kraljice...

Džejms: Kakav je čovek bio Tesla!


Dejvid Džejms je 2013. sa islandskim IBV-om gostovao na “Marakani”, a dolazak u Beograd je iskoristio da poseti i Muzej Nikole Tesle.
“Imao sam priliku da posetim Muzej Nikole Tesle. Malo, skromno mesto, u skladu sa karakterom čoveka čije ime nosi. Kakav čovek!”, napisao je tada Džejms na Tviteru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP