Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Bane Ivanović: "Marakana"
je naše najjače oružje!

Autor: P. Milovanović | 22.09.2012 - 12:26:00h | Komentara: 0

Odluka da fudbalska reprezentacija Srbije ugosti Belgiju na “Marakani” 12. oktobra nije obradovala selektora Sinišu Mihajlovića, koji je pre samo nekoliko dana zapretio da će zauvek odvesti “orlove” iz Beograda u slučaju zvižduka. Za razliku od Mihe, kapiten nacionalnog tima Branislav Ivanović smatra da je pun pogodak to što će on i saigrači dočekati favorita naše kvalifikacione grupe u borbi za plasman na Mondijal u Brazilu 2014. godine na najvećem stadionu, čiji je kapacitet 55.000 mesta.

- Atmosfera u Novom Sadu protiv Velsa je bila fantastična, i zaista nemam ništa protiv tamošnje publike, ali... Nikad nisam sumnjao u Beograđane, jer je “Marakana” naše najjače oružjje. Kada nam ide, i kada imamo igru niko ne može može da odnese bodove. Nosili smo se sa Francuzimna, Portugalcima, Špancima - počinje razgovor za “Alo!” Ivanović.
Standarni prvotimac Čelsija veruje da su on i saigrači vratili veru u srpski reprezentativni fudbal posle rapsodije na “Karađorđu” i šestice protiv Velšana (6:1).

Branislav Ivanović

Kapiten: Branislav Ivanović | Foto: Marko Metlaš

GRUPA A
III kolo
SRBIJA - Belgija 12. oktobar
Vels - Škotska 12. oktobar
Makedonija - Hrvatska 12. oktobar
IV kolo
Hrvatska - Vels 16.oktobar
Belgija - Škotska 16. oktobar
Makedonija - Srbija 16. okt. 

SRBIJA.......... 2 1 1 0 6:1 4
Belgija............ 2 1 1 0 3:1 4
Hrvatska......... 2 1 1 0 2:1 4
Škotska........... 2 0 2 0 1:1 2
Makedonija..... 2 0 1 1 1:2 1
Vels................. 2 0 0 2 1:8 0
 

- Nadam se i priželjkujem punu “Marakanu”, kao i podršku naših navijača. Mi smo takav narod, kada nam ide svi se držimo jedni uz druge, a kada ne ide... U svakom slučaju, lepo je kada mi reprezentivci čujemo da narod ponovo veruje u nas. Meč sa Belgijom, koja ima fantastične igrače i koja je za mnoge favorit u našoj kvalifikacionoj grupi, izaziva mnogo pažnje. I to s pravom! Biće to pravi derbi, prvi veliki ispit ove generacije. Treba nam poverenje i podrška, kako navijača tako i svih u Savezu. Moramo da budemo jedinstveni, kako bismo napravili prvi veliki korak ka Brazilu - kontatovao je Bane.

Da se ne ponovi Irska...

Na prethodnom meču koji je reprezentacija odigrala na “Marakani” protiv Irske (0:0), prisustvovalo je tek nešto više od 4.000 gledalaca. U pitanju je bio prijateljski meč, i nema dileme da će se protiv Belgije odazvati daleko veći broj gledalaca, a više je razloga za to. Kvalifikacioni je meč, “orlovi” konačno imaju igru i postižu golove, a i rival je daleko atraktivniji od prethodnog.
 

Ivanović se na

kraju još jednom osvrnuo na narednu prepreku i poručio da će on Kolarov, Tadić i ostali “Mihini” “orlovi” krajnje oprezno ući u meč, kao i da neće dozvoliti mlađima da polete posle rapsodije na “Karađorđu”.
- Posle poede nad Velsom bitno je da ostanemo čvrsto na tlu, jer je poznato da su osiclacije učestale kad je ekipa mlada. Belgija ima zaista moćan tim, sa velikim brojem fantastičnih pojedinaca, kao što su Azar, Feleini, Kompani... Pa čak 14 njihovih reprezentativaca igra u Premijer ligi. Igraćemo oprezno, nećemo srljati, samo tako možemo da pozitivnog rezultata i pobede - zaključio je kapiten Srbije, dodavši da je logično da i Hrvate ugostimo na “Marakani”.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP