Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FUDBALERI ČELSIJA NISU ŽELELI DA MODIFIKUJU KOPAČKE

Bane neće pertle u LGBT bojama!

Autor: P. Milovanović | 23.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Tresla se ovog vikenda Premijer liga, ali ne zbog fudbala u petom kolu prvenstva, već zbog borbe protiv homofobije.

„Plavci“ iskulirali  inicijativu

„Plavci“ iskulirali inicijativu

Velika inicijativa kompanije „Pedi Pauer” da igrači koji podržavaju LGBT populaciju istrče na teren u kopačkama sa pertlama duginih boja naišla je na negodovanje brojnih premijerligaša, neki su bili uzdržani, a neki su prepustili igračima da sami odluče, dok je Everton bio jedini klub koji je podržao ideju o sprečavanju homofobije u engleskom fudbalu.


Najveći broj premijerligaša bio je uzdržan, uz obrazloženje da je igračima prepušteno da sami odluče da li će podržati borbu protiv homofobije ili ne, a takav je slučaj i sa Čelsijem, čije boje brani naš Branislav Ivanović. Kapiten Srbije je u pobedi „plavaca” nad Fulamom (2:0) odigrao svih 90 minuta, ali je isklulirao celu priču oko pertli, te je na kopačkama imao jednobojne, najnormalnije pertle, a ne one u boji duge.

Ovako je trebalo da izgledaju  Ivanovićeve kopačke, ali...

Ovako je trebalo da izgledaju Ivanovićeve kopačke, ali... | Foto: AP


Bilo je i klubova koji su se oštro protivili kampanji kompanije „Pedi Pauer”, a najglasniji je bio šampion Engleske Mančester junajted, dok je nekoliko klubova odbilo da učestvuje, navodeći da je glavni razlog za to pokušaj organizatora da se okoriste oko cele stvari kako bi napunili budžet.

Prvi su led probili igrači Norič Sitija, jednog od 29 klubova u Engleskoj koji imaju potpisan ugovor sa vladom prema kojem će se boriti protiv homofobije kako na terenu tako i van njega. „Kanarinci” su igrali protiv Aston Vile (0:1), a članovi domaćeg tima Liroj Fer i Rasel Martin su izašli na teren s pertlama duginih boja, pokazavši javnosti da otvoreno poržavaju ideju o sprečavanju homofobije u engleskom fudbalu.

Ubrzo zatim, pridružio im se i stameni štoper Evertona Fil Džageljka, kao i trener Njukasla Alan Pardju, koji je dugine pertle udenuo u svoje cipele. Identičan je slučaj i sa legendarnim Gerijem Linekerom.

Osmorica fudbalera su homoseksualci

Na kraju prethodne sezone Premijer lige, najmanje osmorica fudbalera su priznali kolegama da su homoseksualci, ali da ne smeju sa tim da izađu u javnost jer se plaše reakcije navijača. Homoseksualnost je i dalje tabu tema na Ostrvu i zato se igrači plaše da „izađu iz ormara”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP