Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MONAKO

Bane novi Noletov komšija!

Autor: P. Vuković | 27.05.2013 - 23:37:00h | Komentara: 0

Stvara se novi drim tim u Evropi, a to nisu Barselona, Mančester siti i Bajern, već Monako! Deo te ekipe snova bi mogao da bude i Branislav Ivanović, defanzivac Čelsija i kapiten reprezentacije Srbije.

Branislav Ivanović

Branislav Ivanović | Foto: Reuters

Bane je dobio odlične preporuke od trenera Klaudija Ranijerija za superbogatog vlasnika Dmitrija Ribolovljeva, koji neće štedeti da već u prvoj sezoni u francuskoj elitnoj ligi bude ozbiljan konkurent šampionu Pari Sen Žermenu za titulu. Italijanski stručnjak je ove sezone vratio „kneževe” u društvo najboljih posle dve godine u drugoj ligi i uživa poverenje ruskog gazde da kreira ekipu.


Srbin bi bio četvrto veliko pojačanje u Monaku u predstojećem prelaznom roku, pošto su već stigli Žoao Mutinjo i Džejms Rodrigez iz Porta, dok je najtraženiji golgeter Evrope Radamel Falkao trebalo sinoć da obavi medicinske preglede. Za prvu dvojicu izdvojeno je 70 miliona evra, za Brazilca će Atletko Madridu biti plaćeno 60, dok se ponuda za Ivanovića procenjuje na blizu 30 miliona.

Novak Đoković

Novak Đoković

E sad, novi menadžer Čelsija Žoze Murinjo će pokušati da zadrži Ivanovića na „Stamford bridžu”. Iako nikada nisu sarađivali (Avram Grant je doveo Ivanovića iz moskovske Lokomotive 2008. godine) Gospodin Specijalni dobro zna ko je Ivanović i svestan je da je praktično oslonac odbrane „plavaca”, te da bi bilo teško graditi ekipu bez njega, posebno ukoliko bude morao da se odrekne Davida Luiza, koji je „viđen” u Barseloni. Zapravo, malo je nedostajalo da Murinjo dovede Ivanovića u Real, ali je Čelsi naknadno povećao obeštećenje za njega, pa su Madriđani odustali.


Dmitri Ribolovljev

Dmitri Ribolovljev | Foto: Reuters

Istina je i da su „kneževi” prvo pokušali da dovedu Belgijanca Vinsenta Kompanija, ali su glatko odbijeni od Mančester sitija, pa su se okrenuli Ivanoviću, koji bi tako mogao da postane novi komšija Novaka Đokovića u Monte Karlu.

Ko je Dmitri Ribolovljev?


Dmitri Ribolovljev (rođen 1966. godine u Permu, Rusija) vlasnik je Monaka od decembra 2011. godine i nalazi se na 79. mestu na „Forbsovoj“ listi najbogatijih ljudi sveta, a imovina mu se procenjuje na 9,1 milijardu dolara. Dovoljno je reći da je nedavno njegova ćerka kupila stan na Menhetnu za 88 miliona dolara, čime je oboren rekord na tržištu nekretnina, kao i da je pre mesec i po kupila grčko ostrvo Skorpios za 100 miliona dolara...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP