Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ORLOVI

Bata Kankan traži odgovornost predsednika FSS-a!

Autor: M. Zdravković | 20.10.2012 - 07:43:00h | Komentara: 0

Dan pošto je u intervjuu u kojem se na sajtu FSS-a sit ispričao sa samim sobom i izbegao odgovore na neka od novinarskih pitanja, kao što su na primer ko je odgovoran za debakl “orlova” u kvalifikacijama, kako je selektor Siniša Mihajlović došao u sukob sa kapitenom Banetom Ivanovićem, ko je odgovoran za incidente u Kruševcu, prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić je juče nastavio sa medijskim celibatom, zabijajući glavu u pesak pred problemima koji tište najvažniju sporednu stvar u Srba.

Bata Kankan

Bata Kankan | Foto: M. Cvetković

Ratko Butorović, predsednik Vojvodine, istakao je u razgovoru za “Alo!” da je sramota to što se Tole ne oglašava i ima za njega prijateljski savet, koji mu upućuje, kako kaže, ne kao predsednik Vojvodine, već kao navijač srpske reprezentacije.


- Čoveče, podnesi ostavku! Nisi više za fudbal, uzmi unuke za ruku i pravac u luna park, pa uživaj. Šta ćeš ti sa svojim godinama više u našem fudbalu. Prepusti čelnu poziciju novim, mladim ljudima, pa ne možeš protiv prirode. Ako ti je veće zadovoljstvo od druženja sa decom svoje dece da vodiš ovakav srpski fudbal, koji ti i tvoji saradnici godinama upropaštavate, onda imaš veliki problem - iskreno je Butorović poručio Karadžiću.

Ugledni biznismen ponavio je da je odgovornost za sve loše stvari u srpskom fudbalu uvek na onima koji donose odluke.

Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: A. Dimitrijević

- Trebalo je odmah u sredu Karadžić da sedne za sto i raspravi kako i šta dalje. Da vidi sa selektorom i kapitenom zašto je došlo do svađe unutar reprezentacije i šta se to dešava sa mladom selekcijom. Ljudi, imamo velike probleme, možda će nas izbaciti iz Evrope na dve godine zbog pesničenja u Kruševcu, ne idemo ni na Mondijal, izgubićemo 10 miliona evra, a neko za to mora da položi račune - upozorio je Butorović.


Bata Kankan, koji je šokiran dešavanjima na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske, istakao je i to da kao narod nismo rasisti, ali da smo krivi za incidente koji su se dogodili na toj utakmici.

- Rasizma ima svuda u svetu i mislim da ga u Engleskoj ima mnogo više nego kod nas. Ipak, za posebnu osudu je sramotno pesničenje igrača i članova stručnog štaba Engleske, što nismo smeli sebi da dozvolimo. Obrukali smo se! Umesto da muški priznamo poraz i eliminaciju i stisnemo ruku rivalu, počeli smo da ih udaramo i nadrljali smo jer, kako sada stvari stoje, UEFA će nas drakonski kazniti - smatra Butorović.

„Bane pokazao da voli Srbiju“
Bane Ivanović je poručio da, uprkos sukobu sa selektorom Mihajlovićem, ostaje na raspolaganju Srbiji i u narednim utakmicama, a predsednik Vojvodine je pohvalio njegovo ponašanje na meču u Skoplju.
- Videlo se koliki je profesionalac i koliko voli Srbiju. Prihvatio je odluku selektora, odsedeo na klupi i svaka mu čast na tome. Voleo bih opet da ga vidim u timu, i njega i Kolarova, jer oni ne igraju ni za Toleta ni za Mihu ni za mene. Oni igraju za Srbiju, jednu, jedinu zemlju koju imaju i za ovaj narod - podsetio je Butorović.

„Miho, zategni, pa popusti!“

Bata Butorović je podržao svog prijatelja Sinišu Mihajlovića, ali ga je savetovao da bude mnogo fleksibilniji i da ne dolazi u sukob sa igračima. - Najiskrenije mu poručujem: “Miho, druže moj, kada je potrebno, zategni, a kada je potrebno, malo i popusti.” I ja bih uveo striktna pravila u svojoj kompaniji, ali tako ne ide. Pertla ima dva kraja i mora se pažljivo čuvati da ne pukne - objasnio je Butorović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP