Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LEGENDA CRVENO-BELIH

Belodedić: Srušite "Marakanu"!

Autor: V. Nestorović | 19.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Prvaci sveta - Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Ratković, Stošić, Pančev, Savićević, Mihajlović, i trener Vladica Popović.

Miodrag  Belodedić

Miodrag Belodedić | Foto: Marko Metlaš

 Nacionalni stadion u Tokiju, gde je Crvena zvezda 1991. godine postala prvak sveta, pobedivši čileanski Kolo Kolo sa 3:0 (Jugović dva puta, Pančev) sada se nalazi u ruševinama, jer su Japanci odlučili da na njegovom mestu izgrade novo zdanje, za Olimpijske igre 2020.

Mesto istorijskog uspeha crveno-belih otišlo je u istoriju, a prema rečima legendarnog defanzivca Miodraga Belodedića, trofej osvojen tamo sa Zvezdom ostaće mu zauvek urezan u pamćenju. 

Marakana

Marakana

 - Igrao sam tamo dva puta. Prvi put sa Steauom 1986. i nisam imao sreće, ali sam sa Zvezdom pet godina kasnije postao prvak sveta. I dalje na zidu držim slike kada smo podigli pehar posle trijumfa nad Kolom Kolom (3:0), međutim, nije mi žao što su srušili stadion. Bilo mu je vreme, uostalom to bi i crveno-beli trebalo da urade.

Stari i budući izgled  Nacionalnog  stadiona u Tokiju

Stari i budući izgled Nacionalnog stadiona u Tokiju | Foto: Profimedia

sO tome zašto bi Zvezda trebalo da sruši stadion “Rajka Mitića”, i na njenom mestu podigne novi stadion, Belodedić objašnjava:

- To je pre svega dotrajalo zdanje. I na tom mestu treba da dignu novi, moderan stadion. Mislim da je krajnje vreme za tako nešto, i da bi svi bili zadovoljni takvim projektom. 
O uspomenama iz Tokija, nekadašnji defanzivac Zvezde kaže: 
- Tada nažalost nije bilo mobilnih telefona, ali imam nekoliko slika koje čuvam kod kuće. Pošto sam tamo igrao dva puta, dali su mi i neki mali barjak koju sam takođe sačuvao. Drago mi je zbog tih uspomena, jer tada nisam imao vremena da razmišljam o drugim stvarima, nego samo o terenu i kako da pobedimo - zaključuje Belodedić.

Partizan bolji od Zvezde

- Naravno da pratim srpsko prvenstvo. Ne znam hoće li Zvezda uspeti da stigne Partizan, ali su i crno-beli počeli da posustaju u poslednje vreme. Međutim, za razliku od crveno-belih, u Humskoj se nekako poslednjih godina bolje radi, razmišlja, pa i samim tim dolaze i titule - smatra Belodedić.
Poslednji komentari
  • sumadinka Vreme: 19.04.2015 11:51h

    Zasto se Marakana zove "Rajko Mitić" jel nije samo ON (pooj mu dusi) to zasluzio, kako je glupo reći idemo na Rajka Mitića da gledamo Zvezdu, nikada i nigde niko nije opevao i spevao tako lepe pesme kao sto su Marakana, Marakana, mi pravi Zvezdini navijači i zaljubljenici u crveno bele boje nećemo odustati od naseg Zvezdinog stadiona od nase Marakane, a mozda bi i trebalo graditi novi ali je Zvezda opljačkana i ostala je ruina i nista vise.

  • Dejan Vreme: 19.04.2015 17:22h

    Draga Sumadinka, ne kaze se jel nije samo ON, vec jer nije samo ON ali to je nebitno. Stadion se ne zove i nkada se nije zvao Marakana vec se zvao prosto stadion Crvene Zvezde. Stadion su navijaci sami od sebe prozvali Marakana zbog slicnosti sa brazilskom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP