Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PARTIZANOV NAJTRAŽENIJI FUDBALER SELI SE U PORTUGAL ZA DESET MILIONA EVRA

Benfika je pravi klub za Markeca!

Autor: P. Vuković | 24.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Lazar Marković će najverovatnije biti deo srpskog drim tima u Benfiki! Sve glasnije se može čuti da će se Partizanov vunderkind pridružiti Nemanji Matiću, Miralemu Sulejmaniju, Filipu Đuričiću i Stefanu Mitroviću, te će obući iduće sezone dres “orlova” iz Lisabona, kako je inače nadimak fudbalera slavnog portugalskog tima.

„Nemanja Matić je otvorio vrata Srbima u  Benfiki“: Ljubinko Drulović

„Nemanja Matić je otvorio vrata Srbima u Benfiki“: Ljubinko Drulović | Foto: Marko Metlaš

Kao što je poznato, Matić je starosedelac u Benfiki, a srpska kolonija će biti bogatija za Sulejmanija (stiže iz Ajaksa), Đuričića (Herenven), Mitrovića (Kortrijk), ali i Markovića. Prema pisanju portugalskog lista „O Žogo“, Partizan će prodati Markeca za sumu od deset miliona evra. Ni Čelsi, ni Inter, već Benfika!


Ugovor će trajati pet godina, a Portugalci su već odredili cenu otkupnog ugovora - 40 miliona evra, što je za pet manje nego što je slučaj sa Matićem. 2O Žogo“ dodaje i da je Marković u Lisabonu već boravio pre mesec dana, gde je uspešno prošao medicinske preglede.

Markec će sa Benfikom potpisati  petogodišnji  ugovor, a otkupna klauzula će biti 40 miliona evra

Markec će sa Benfikom potpisati petogodišnji ugovor, a otkupna klauzula će biti 40 miliona evra | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Dakle, oni tvrde da je praktično sve gotovo, a sa druge strane čelnici Partizana su nam rekli da nije bilo reči o ovom transferu, ali, prema rečima Ljubinka Drulovića, selektora omladinske reprezentacije Srbije i čoveka koji je najveći deo karijere proveo upravo u Portugalu, gde ima odlične kontakte, prelazak Markeca u Benfiku ga ne iznenađuje, naprotiv.

- Još pre nekoliko meseci sam čuo za informaciju da će Lazar završiti u Benfiki. Za mene bi možda bilo iznenađenje da je završio negde drugde - rekao je Drulović za „Alo!“.
Drulović smatra da je u ovom trenutku za Markeca Benfika bolja opcija od Čelsija.

- Fantastičan momak, pred njim je velika budućnost. Ovo je veliki korak unapred u karijeri jer će igrati u jačem prvenstvu, a igraće i u Ligi šampiona. Da je odmah otišao u Englesku bi možda bilo previše za njega.
Sve je počelo od Nemanje Matića...

- Benfika se preorijentisala na Srbe zbog Matića. Shvatili su da je naše tržište dobro, kasnije će ti igrači vredeti mnogo više. Videćemo ko će od njih uspeti da se izbori za status prvotimca, a ko će pričekati sezonu, dve. Moguće je da će u Lisabon stići i Uroš, rođeni Nemanjin brat - zaključio je Drulović.

Srpski drim tim u Lisabonu

Miralem Sulejmani

Miralem Sulejmani

O Miralemu Sulejmaniju
Dolazi kao slobodan igrač u Benfiku. Klub nema šta da izgubi, a dobio je samo kvalitet. Miralem stiže u Lisabon da se izbori za startnu postavu i verujem da će uspeti u tome jer je prošao Ajaksovu školu, koja je nadaleko poznata, a uz to i stariji je od ostalih naših igrača, odnosno iskusniji.

Stefan Mitrović

Stefan Mitrović

O Stefanu Mitroviću
Stefana su skauti Benfike pratili četiri meseca, znajte onda da ga nisu slučajno pozvali. Možda je najveće iznenađenje, ali je stvarno prošao kroz detaljan skener. Njima treba štoper jer je Luizao u ozbiljnim godinama, dok Garaj ima dobre ponude i verovatno odlazi. Mitrovića sam gledao mnogo puta, znam da ga je čak i Valensija htela.

Nemanja Matić

Nemanja Matić

O Nemanji Matiću
Za srpski drim tim u Lisabonu je „krivac“ Matić. Njegov razvitak je fantastičan, on je sjajan profesionalac i Benfika je dobila mnogo njegovim angažovanjem pre dve godine.

Uroš Matić

Uroš Matić

O Urošu Matiću
Ukoliko dođe iz slovačkih Košica, a postoji realna mogućnost za tako nešto, biće zanimljivo videti braću u timu Benfike, rame uz rame.

Filip Đuričić

Filip Đuričić

O Filipu Đuričiću
U njemu vide zamenu za Pabla Aimara, koji je u ozbiljnim godinama i odlazi na kraju sezone. Đuričić već sada ima veliki kvalitet, što smo videli u Herenvenu, i igrač je istog profila kao i Aimar. Talenat i kreativnost su tu, ali sigurno je da će u Benfiki još više podići nivo igre.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP