Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DRAGOSLAV STEPANOVIĆ OČEKUJE SPEKTAKL 25. MAJA U FINALU LIGE ŠAMPIONA

Biće tuče na „Vembliju“!

Autor: Petar Milovanović | 23.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Još samo dva dana su ostala do fudbalskog zemljotresa na „Vembliju“, kada će u finalu Lige šampiona snage odmeriti Bajern i Dortmund. Sa jedne strane mašinerija iz Minhena, koja je na putu do poslednjeg stepenika samlela redom Arsenal, Juventus i Barselonu, a naspram nje genijalni Klop, ubojiti Levandovski i neprelazni Subotić, sve to garantuje spektakl.

San mu je  da na kraju sezone  podigne „ušati  pehar“: Neven Subotić

San mu je da na kraju sezone podigne „ušati pehar“: Neven Subotić | Foto: Reuters

Logično, pošto su u finalu dva nemačka kluba, „Alo!“ je analizu potražio od Dragoslava Stepanovića, stručnjaka koji je ime izgradio upravo u Bundesligi.
- Bajern je favorit, trenutno je bolji u svim stvarima koje krase fudbal. Ipak, finale je specifična utakmica i sve je moguće - počinje priču Stepi.


Bundesliga - jednosmerna
ulica


Bajern se ko od šale prošetao do titule u Bundesligi, imao je čak 25 bodova više od drugoplasiranog Dortmunda. Stepi nam je preneo kakvi su komentari u Nemačkoj.
- Bajern dominira, još ako pokupuje ove igrače što se priča, onda će prvenstvo u Nemačkoj biti jednosmerna ulica.

- Znači, vreme je da trofej konačno završi u vitrinama „Alijanc arene“?
- U prethodne tri godine, Bajern je dva puta gubio u finalu. Uložili su 80 miliona u prelaznom roku i zbog toga je na njima ogroman pritisak. Što se tiče Dortmunda, muče ih povrede Humelsa i Gecea. Navijam za njih zbog Subotića i Klopa, koji je bio moj igrač.

- Bajern i Dortmund forsiraju ofanzivnu igru, da li je realno da se opredele za takvu taktiku, s obzirom na ogroman ulog?
- Obe ekipe igraju taj visoki presing, samo to neće biti slučaj ovog puta. Mislim da će se Dortmund opredeliti za kontre preko Rojsa, dok će Bajern gaziti od prvog minuta u želji da potvrdi dominaciju, baš kao što je na putu do finala ponizio sve rivale.

„Pritisak je veliki, igrači  oba tima su napeti i lako  može da dođe sukoba  na terenu. Bajern je  favorit, ali navijam  za Dort

„Pritisak je veliki, igrači oba tima su napeti i lako može da dođe sukoba na terenu. Bajern je favorit, ali navijam za Dortmund” | Foto: AP


- Cenite da Borusija može da doživi poniženje kao Barselona?
- Dortmund mora da pazi da ne primi gol u prvih 15 minuta. Ukoliko se to dogodi, onda je sve moguće. Bajern koliko god golova prednosti da ima i dalje gazi i hoće da vas uništi. Nema dileme da je pred nama spektakularno finale, moguć je i veliki broj golova, a ne isključujem ni tuču.

- Zbog čega vam je tuča pala na pamet?
- Na njihovom prethodnom meču u Bundesligi je bilo dosta varnica, prštalo je na sve strane. Sada je pritisak još veći, igrači su napeti i lako može da dođe do sukoba na terenu.

- Da li treba da strepimo da to ne bude Subotić?
- Ne! Neven nije takav tip igrača - završio je Stepi.

Nevene, pazi se!

Čovek ne treba da bude previše pametan da bi zaključio da je pred Subotićem pakleno težak zadatak da izađe na kraj s ubojitim napadačima i krilima Bajerna.
- Neven i cela zadnja linija Dortmundaimaće probleme tokom čitavog meča. Veliki posao bi tu mogli da odrade bekovi Borusije ako uspeju da izađu na kraj s Robenom i Riberijem, u suprotnom može svašta da se desi.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP