Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RADOMIR ANTIĆ VERUJE DA „ORLIĆI“ MOGU DO TROFEJA:

Bićemo prvaci sveta!

Autor: P. Milovanović | 18.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

„Bićemo prvaci sveta, ne sumnjajte u Veljka Paunovića i ‘orliće‘, koji su potpuno zasluženo stigli do finala Mondijalita“, tim rečima je Radomir Antić „otvorio“ razgovor za „Alo!“ iz daleke Kine, gde vodi drugoligaša Hebej.

Radomir Antić

Radomir Antić

Bivši trener španskih velikana Reala, Barselone i Atletiko Madrida, kao i cela Srbija uživa u fudbalskim lekcijama koje naš nacionalni tim očitava rivalima na Novom Zelandu. Redom su u nokaut fazi padali Mađari, Amerikanci i žilavi Mali. Sada je na redu poslednji, ujedno i najteži ispit, dvoboj sa Brazilom! Ipak, Radomir nije zabrinut, štaviše, uverava da nema razloga za strah, čak ni zbog toga što je Senegal ispraćen s pet komada...


Žao mi je zbog Blagoja...


Veljko Paunović je krajem prošle godine ostao bez oca Blagoja koji je preminuo u 67. godini, a Antiću je posebno žao što bivši defanzivac crno-belih nije doživeo da vidi kakva čuda sa „orlićima“ čini njegov naslednik.
- Žao mi je što se sve ovo nije dogodilo pola godine ranije, pa da i Blagoje može da vidi i bude ponosan na Veljka i ono što radi. Podredio je privatan život trenerskom pozivu i sada mu se to vraća na pravi način - ističe Antić.

- Maksimalno poverenje imam u Veljka i njegov tim. Gledam svaki meč, ne samo ja, nego i cela Kina. Imamo direktne prenose u kojima uživam i ponosan sam na našu zlatnu decu, na sve ono što rade na Novom Zelandu. Strašni su, znaju da poštuju teren, ne gube loptu na svojoj polovini što je jako važno.

Odlična, radnička atmosfera ih je dovela do finala. Niko ne sme da pomisli da je to slučajnost. Mogu oni da se nose sa Brazilom, neće ga se uplašiti to je sigurno - konstatuje nekadašnji selektor Srbije.


Antić nema dilemu ko je „glavni krivac“ za fantastične stvari koje se Srbiji dešavaju na drugom kraju sveta.

- Veljko Paunović je pokazao da se strukom bavi na pravi način. On je čovek ispred vremena kada je srpski fudbal u pitanju. Naša deca ne moraju da se brinu jer imaju dobrog tatu. I pre početka prvenstva sam bio ubeđen da ovako nešto može da se dogodi - kaže Antić.

Iskusni stručnjak nije želeo da uporedi ove „orliće“ sa čuvenom generacijom Jugoslavije iz Čilea 87’ koja je pokorila svet, a sve zbog toga da ih sačuva od pritiska.

- Ove momke dosad nije opteretilo moranje od pravljenja rezultata, i to je ono što im je dalo prostora da pokažu šta i koliko mogu. Ne trebaju im sada poređenja. Najbitnije je da je tim ispred pojedinca, i zbog toga imamo pravo da budemo optimisti. Sigurno je da ćemo uživati u subotnjem finalu - zaključio je Antić.

Iz džepa dočekao gol Šaponjića


Antić je gol Šaponjića u 101. minutu ispratio sa treninga.
- Nisam mogao da gledam produžetke, morao sam na trening. Ipak, telefon je bio u džepu, tako da sam bio u toku. Čim je pao gol meni je stigla notifikacija, a Kinezi su počeli da aplaudiraju nakon što su saznali da smo u finalu.

Šaponjić

Šaponjić | Foto: Profimedia

Heroj Šaponjić: Znao sam da ću ga dati!

Mladi 17-godišnji Ivan Šaponjić je ponovo bio heroj Srbije, baš kao i protiv Mađarske. As Partizana je ovoga puta pogodio u produžetku za veliku radost „orlova“ i plasman u finale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.
- Presrećan sam, nemam reči da iskažem emocije u ovom trenutku. Verovao sam kada sam ulazio u ugri da mogu ponovo da postignem pogodak, to se i ostvarilo u produžecima. Bila je to uigrana kombinacija sa treninga, bio sam na pravom mestu u pravo vreme. Možda sam mogao još neki put da se upišem u strelce, ali važno je da smo pobedili... Ovo je istorijski trijumf, još ne možemo da verujemo da ćemo baš mi igrati u finalu protiv Brazila za tri dana - poručio je Šaponjić.

| Foto: Profimedia

Zdjelar: Ostvarenje sna


Veliki borac Saša Zdjelar koji je pretrčao kilometre i vodio žestoku borbu sa igračima Malija, je rekao:
- Kada sam počinjao da treniram fudbal sanjao sam i maštao da jednog dana igram finale SP sa Brazilom. Snovi se ponekad ostvaruju ako se za njih uporno boriš. Zaista smo jedna sjajna generacija, sjajan tim.


Živković: Imamo snage za finale!


Andrija Živković je fantastičnu partiju protiv Malija krunisao ekspresnim golom.
- Nadam se da se cela Srbija raduje, kao što se i mi radujemo ovde na Novom Zelandu. Ovo su neopisivi trenuci, jedinstven osećaj i nezamisliva sreća. Došli smo do samog kraja, do velikog finala. Ima li nešto lepše - pita se Živković.

Gajić: Pobeda za Pančevce


Milan Gajić sa oduševljenjem očekuje okršaj sa Brazilom.
- Pobedu posvećujem svim Pančevcima, Srbima iz Borova sela, mom kumu Luki Simonoviću i devojci Danici. Brazil jeste najbolji na svetu, ali samo do subote, posle ćemo videti - poručio je Gajić.


Babić: Idemo do kraja!


Štoper Srđan Babić uspeo je da izađe na kraj sa nezgodnim i brzim napadačima Malija.
- Imali smo dosta problema, ali smo na kraju zasluženo pobedili. Izgleda da ne možemo bez produžetaka, navikli smo na njih - poručuje Babić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP