Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MIHAJLOVIĆ, TRENER SAMPDORIJE, CITIRAO DANTEA:

Bili smo u paklu, sada smo u čistilištu, a hoćemo u raj!

Autor: E. A. | 17.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Siniša Mihajlović ne prestaje da privlači pažnju italijanskih medija. Bivši selektor Srbije koji je preporodio Sampdoriju, ovoga puta je iznenadio sve na konferenciji pred meč sa Atalantom kada je sa sobom doneo remek-delo svetske književnosti „Božanstvenu komediju“ Dantea Alegijerija. Miha je na taj način želeo da objasni njegov dosadašnji staž na „Luiđi Ferarisu“.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović

- Impresioniran sam rečima velikog pesnika. Zato sam i poneo knjigu da mi pomogne na ovoj konferenciji - izjavio je Siniša i nastavio.


- Njegovim citatima želim da ohrabrim momke da uvek streme da idu korak napred, da se nikad ne zadovolje postojećim, da uvek žele više, jer oni ne znaju koliki su naši dometi, gde su naši Herkulovi stubovi! Kada sam stigao u Sampdoriju bili smo u paklu, sad smo u čistilištu, voleo bih da odemo u raj - slikovit je Mihajlović.

Ipak, bivši selektor „orlova“ koji nas nije odveo na Mondijal u Brazilu, nije se tu zaustavio, već je nastavio da komentariše Danetovo remek-delo.
- Razmislite malo o svom poreklu, niste stvoreni da biste živeli kao životinje, već da usavršavate svoje veštine i znanje. Znamo da je Dante mislio na nešto drugo kada je napisao „Božanstvenu komediju“, ako bi trebalo da primenim to u fudbalu, svoj tim bih ohrabrio da ide što dalje.
Kako da objasniom svojim igračima da postoji velika razlika između dobrog tima i onog koji ima m..a. Onaj koji ima muda nikad nije zadovoljan i posle ostvarenog cilja odmah traži novi. Tako i ja razmišljam - zaključio je Mihajlović.

Sampa je pre dolaska Mihajlovića bila u zoni ispadanja, a sada je na 12. poziciji Serije A.

Dante im nije pomogao

Očigledno da Mihajlovićevi citati Danteovog remek-dela nisu na pravi način uticali na igrače. Njegova Sampdorija glatko je izgubila u Bergamu od Atalante rezultatom 3:0.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP