Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

Blog uživo: Kraj na Marakani, Srbija žali za šansama u remiju sa Hrvatskom!

Autor: M. Grujić | 06.09.2013 - 23:30:00h | Komentara: 4

Iako su izgubili sve šanse da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Brazilu, fudbaleri Srbije su se na "Marakani" borili kao da im životi zavise od duela sa Hrvatskom, međutim, ni to nije bilo dovoljno da se izvojeva pobeda nad "vatrenima"! Na stadionu Crvene zvezde posle 90 minuta utakmica je okončana rezultatom 1:1.

Marković u prodoru

Marković u prodoru

 To bi bilo to za večeras, drago nam je što ste nas pratili i nadam se da ste izdržali celodnevno društvo sa nama. Redakcija "alo.rs" Vam želi laku noć.

Selektor Siniša Mihajlović rekao je posle meča da je zadovoljan u kom smeru ide reprezentacija Srbije, dok je selektor Hrvatske Igor Štimac žalio što njegovi puleni nisu priveli mirno meč kraju. Josip Šimunić se izvinio za divljački nasrtaj na Sulejmaniju, dok je pocrveneli Nemanja Matić rekao da se nada novom pozivu u reprezentaciju.

'90 - KRAJ! Posle 90 minuta utakmice nema pobednika , iako je Srbija bila apsolutno dominantniji rival tokom celog meča - 1:1! Hrvati svakako mogu da budu zadovoljniji krajnjim rezultatom, ali su sada i definitivno izgubili prvo mesto u grupi A.

'85 - Darijo Srna je novi igrač koji se upisao u sudijsku beležnicu zbog žutog kartona.

'81 - Kakav bezobrazluk Šimunića! Hrvatski defanzivac je namerno, drsko i bezobrazno uleteo Sulejmaniju koji je imao otvoren put ka golu, međutim, Šimunić ga je udario namerno i potpuno zasluženo dobio crveni karton, a njegov podmukli potez izazvao je opšti metež na terenu.

'75 - Matić zbog drugog žutog kartona morao je da napusti igru, ali ga je publika pozdravila ovacijama dok je izlazio sa terena.

'66 - MITROVIĆ IZJEDNAČUJE! Sulejmani je centrirao, a Mitrović je nadvisio Ćorluku na pet metara i zatresao mrežu nemoćnog Pletikose!

'63 - Uhapšen navijač na južnoj tribini. Dok su ga vodili čuvari reda, sa juga i zapada poletelo par stolica.

'58 - Siniša Mihajlović je odmah posle gola u igru uveo Miralema Sulejmanija umesto Zorana Tošića, a Dušan Tadić je zamenio Đuričića.

'52 - Hrvatska vodi!

Kako to obično biva, kazna je stigla iz prve prave šanse za rivala. Srna je fenomenalno uposlio Mandžukića, a nemilosrdni napadač Bajerna je pogodio bliži ugao Stojkovića.

'46 - Počelo je drugo poluvreme, selektori obe reprezentacije nisu ništa menjali u poluvremenu.

'45 - Poluvreme! Nakon prvih 45 minuta Srbija je zaslužila prednost, međutim, nije uspela da prilike pretvori u pogodak. Hrvati nisu prikazali apsolutno ništa i bukvalno su samo u par navrata preneli loptu na srpsku polovinu.

'37 - Panika kod Hrvata

Sjajan presing srpskih reprezentativaca naterao je Hrvate na par paničnih reakcija. "Vatreni" ne mogu bukvalno da spoje dva dodavanja.

'26 - Šansa za Nastasića!

Matija Nastasić je sjajno skočio posle kornera, ali je izostala ozbiljnija završnica glavom iz izgledne pozicije.

'12 - Zapaljena prva zastava

U 12. minutu navijači na severnoj tribini zapalili zastavu.

'6 - Mitrović pogodio stativu!

KAKVA ŠANSA ZA SRBIJU!Fenomenalna akcija Srbije posle kornera rezultirala je pogođenim okvirom gola iz neposredne blizine, pošto je Mitrović propustio najbolju šansu na utakmici!

'2 - Srbija traži penal!

Stuštio se Lazar Marković u šesnaesterac Hrvatske i pao je posle kontakta sa Šimunićem, međutim, sudija Feliks Brih je odmahnuo rukom iako je bilo osnova da se pokaže na belu tačku.

20:52 - Počelo je!

20:40 - Murinjo ćaska sa Savom Miloševićem

Žoze Murinjo i Savo Milošević

 20:35 Stojkoviću zvižduci, ostalima ovacije

Kada je oficijalni spiker pročitao sastave, Vladimir Stojković je jedini dobio zvižduke, dok su ostali igrači pozdravljeni ovacijama.

20:30 - Sastav Srbije kako je "Alo" najavio

Stojković, Nastasić, Subotić, Ivanović, Kolarov, Matić, Fejsa, Đuričić, Tošić, Marković, Mitrović.

Što se tiče Hrvatske, ona će izaći u sledećem sastavu: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren - Rakitić, Vukojević, Modrić - Olić, Mandžukić, Jelavić

20:15 - Hrvate dočekao Vukovar na ćirilici!

Vukovar

 Najbolje hrvatske fudbalere dočekao je transparent Vukovar na ćirilici, kao i brojni zvižduci i prepoznatljive pogrdne pesme.

20:00 - Srbi istrčali na teren uz Severinu!

Kada su reprezentativci Srbije istrčali na travu Marakane da se zagreju na razglasu se začula Severina i reklama za sladoled "maximo". Nakon što su čuli pesmu navijači su se oglasili zvižducima.

19:25 - Murinjo za B92: Došao sam zbog Baneta

Žoze Murinjo je odbacio tvrdnje da je u Beograd došao zbog Lazara Markovića i Nemanje Matića.

“Ne, to apsolutno nije tačno, bili bi besmisleno da četiri dana posle zatvaranja prelaznog roka ja dolazim da gledam fudbalere, radio bih to prošle nedelje”, rekao je Murinjo za našu televiziju.

“Moj osnovni razlog dolaska je to što volim velike utakmice, volim fudbal, stalno ga pratim i volim da idem na utakmice reprezentacija i gledam svoje igrače. Sada sam došao da gledam Ivanovića, u sledećem terminu možda odem da gledam Belgiju zbog Azara”. 

19:00 - Hrvatska je krenula prema Marakani. Olić i "Džo" Šimunić kasnili su na okupljanje pa je Bokšić morao po njih u sobe. Na putu do stadiona praćeni su neviđenim osiguranjem.

18:30 - Žoze Murinjo je, za razliku od Romana Abramoviča, doputovao u Beograd redovnom linijom JAT-a iz Londona pošto je najavio dolazak kako bi na licu mesta pogledao Nemanju Matića i Lazara Markovića. "Specijalni" je izbegao novinare na aerodromu "Nikola Tesla", pošto je neometan prošao na glavnom izlazu dok su ga novinari čekali na VIP izlazu.

17:45 - Asanović: Na Marakani su favoriti samo Zvezda i Srbija

Bivši reprezentativac Hrvatske Aljoša Asanović smatra da je stadion "Marakana" najveća prednost Srbije pred meč sa "vatrenima".

"Marakana je velika prednost, igrao sam više puta pa znam. Ko god da je dolazio na Marakanu nikada nije imao ulogu favorita. Na tom stadionu favoriti su samo Zvezda i reprezentacija Srbije", rekao je Asanović za Novosti i dodao:

"Hrvatskoj odgovara i bod, ali to ne znači da će igrati na sigurno, jer ovo nikad neće biti obična utakmica. Najslađe je pobediti najvećeg rivala", zaključio je Asanović.

17:25 - Abramovič, ipak, ne dolazi u Srbiju!

Kako saznaje "Alo", Roman Abramovič ipak neće doći večeras u Beograd gde je trebalo zajedno sa Žozeom Murinjom da gleda utakmicu između Srbije i Hrvatske. Razlog otkaza još nije poznat, veruje se da se radi o privatnim stvarima ruskog milijardera.

17:00 - Kapacitet "Marakane" smanjen na 40.000

Portparol FSS Aleksandar Bošković otkrio je da je kapacitet "Marakane" sa 53.000, smanjen na 40.000 mesta. U FSS-u uveravaju da će stadion biti popunjen, iako je navodno do juče prodato 15.000 karata.

16:35 - Mamić ekskluzivno za "alo.rs"

Nekoliko sati pred početak utakmice na “Marakani”, reporteri “alo.rs” susreli su se u Beogradu sa Zdravkom Mamićem, alfom i omegom zagrebačkog Dinama.

16:10 - Udovičić i Jovanović: Navijači, uživajte u utakmici!

Srpski i hrvatski ministri omladine i sporta Vanja Udovičić i Željko Jovanović obišli su Republički zavod za sport u Košutnjaku i pozvali navijače na fer i sportsko navijanje na utakmici fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske.

15:45 - Štimac sa tri špica na Srbiju

Poznat je i sastav Hrvatske koji izgleda veoma ofanzivno: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren - Rakitić, Vukojević, Modrić - Olić, Mandžukić, Jelavić

15:20 - Vučić: Meč sa Hrvatima je državni test

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je utakmica sa Hrvatskom test za državu.

14:50 - Abramovič stiže u prestonicu

I dalje se čeka dolazak vlasnika Čelsija Romana Abramoviča u Beograd. Ruski milijarder najavio je dolazak u srpsku prestonicu sa trenerom Čelsija Žozeom Murinjom koji će uživo na delu gledati Nemanju Matića i Lazara Markovića, fudbalere Benfike.

14:25 - Mamić organizovao juče večeru 

Zdravko Mamić je juče organizovao večeru za prijatelje u beogradskom restoranu "Milagro", a slike iz restorana koji drži Dragan Ćirić, bivši fudbaler Partizana, možete pogledati OVDE.

14:05 - Hrvati uživaju u srpskoj kuhinji

U jednom od elitnih beogradskih restorana u ovom trenutku ručaju predstavnici Nogometnog saveza sa svojim prijateljima.

13:50 - Hrvati oduševljeni "ušćem"

Hrvatski reprezentativci opušteno šetaju srpskom prestonicom i uživaju u čarima grada.Opširnije o putešestvijama Hrvata možete pročitati OVDE.

13:30 - Italijani "posrbili" Halilović i Kovačića!

"Kalčomerkato" je napravio ozbiljan gaf uoči meča Srbija - Hrvatska, koji se verovatno neće svideti "vatrenima" jer su Matea Kovačića nazvali Srbinom, koji bi najviše mogao da doprinese dovođenju najvećeg talenta srpskog fudbala: Alena Halilovića. Ovo bi moglo i da naljuti Zdravka Mamića, koji je direktor zagrebačkog Dinama, riznice talenata.

13:10 - "Abolu" ne interesuju Ronaldo i ekipa, već samo Markec 

Lazar Marković

Lazar Marković krasi naslovnu stranu čuvene portugalske "Abole" koja ističe kako je Žoze Murinjo stigao u Beograd sa namerom da posmatra ofanzivca Benfike, koji je sve oduševio od dolaska iz Partizana. 

12:55 - Potencijalni sastav Srbije

Imajući u vidu koju je postavu Mihajlović juče uigravao tokom dana, može se naslutiti koji će sastav biti viđen večeras na "Marakani". Mrežu bi trebalo da čuva Vladimir Stojković, četvorka u odbrani će biti kapiten Ivanović, Nastasić, Subotić, Kolarov, tandem zadnjih veznih su igrači Benfike Nemanja Matić i Ljubomir Fejsa, ofanzivni deo sredine terena pokrivaće Zoran Tošić, Đuričić i Lazar Marković, dok bi u špicu bio Aleksandar Mitrović. 

12:35 - Srbija protiv tradicije

Hrvatska samo jednom izgubila 2 takmičarska meča zaredom. Najveći niz poraza 4, Drugi svetski rat tokom prijateljskih sa Nemačkom i Italijom.

12:15 - Hrvatski navijači u Beogradu?!

Prema informacijama kojima raspolažu hrvatski medija, grupa hrvatskih navijača stigla je još u četvrtak u Beograd sa misijom da se nađu na "Marakani". Oni su navodno, bez ikakvih problema kupili karte i pokušaće da se "ušunjaju" na najveći srpski stadion, ali ostaje da se vidi da li će i uspeti u toj nameri.

12:00 - Stanje u grupi A

Pred večerašnje utakmice, stanje u grupi A, u kojoj Srbija nema nikakve šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo, izgleda ovako: Belgija 19, Hrvatska 16, Srbija 7, Vels 6, Škotska 5, Makedonija 4.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • ljiljana Vreme: 06.09.2013 20:57h

    Певали су лепа наша, а ја БОЖЕ ПРАВДЕ!

  • Tomisllav Vreme: 07.09.2013 01:06h

    Bili bolji u Zagrebu, bili bolji u beogradu, pa vam eto vašeg nogometa :P

  • Rade Vreme: 07.09.2013 09:21h

    Mi smo igrali sa Srbima. Svi su to Srbi. Krvava šapa iz Vatikana ih je prevela na lopatu da se lopataju i pokrstila ih u karolike! Vatikan je etno-inženjeringom od Sarba koji od iskona žive na teritoriji tzv.Hrvatske napravio Srbe katolike, odnosno Hrvate. Srbi katolici tzv. Hrvati su živoj srpskoj deci nožem oči vadili u Jasnovcu po direktivama Vatikana. Zakletva pape Lojole je izložena u nacionalnij biblioteci u Vašingtonu. Zakletva se daje na oštrici kame i u prisustvu katoličkog sveštenika i glasi:„Jer niko ovde ne može komandovati ko nije osveštao svoj rad krvlju jeretika“ , „ jer bez prolivanja krvi niti jedan čovek ne može biti spašen“. Eto gde je suština katoličke filozofije.

  • nikola Vreme: 07.09.2013 13:17h

    Matic je najbolji!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP