Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALO! U POSETI ZORANU BANKOVIĆU, BIVŠEM PREDSEDNIKU RADNIČKOG IZ NIŠA

Bog me je spasao od kukavice koja je htea da me ubije s leđa!

Autor: B. Janačković | 11.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Odvezao sam unuka, kupio voće na pijaci, parkirao auto na ulici i pošao ka kući. Čuo sam pucnje i pomislio da su petarde. Posle četvrtog praska sam se okrenuo i video omanjeg mladića sa kapuljačom na glavi kako trči ka meni i puca sa pet metara udaljenosti.

Zoran Banković

Zoran Banković | Foto: K. Kamenov

Krenuo sam da ga pojurim i tek tada sam osetio da sam ranjen - počinje priču za “Alo!” Zoran Banković, nekadašnji fudbaler i predsednik niškog Radničkog, koga smo posetili u Klinici za ortopediju u Nišu, gde se trenutno oporavlja.


Priveden, pa pušten


Banković je krajem marta ove godine priveden sa sedmoricom direktora javnih i privatnih preduzeća zbog sumnje da su oštetili budžet Niša za 13,4 miliona dinara prilikom priključenja zgrada na toplovod. Ubrzo je pušten, a sumnje do sada nisu dokazane.
- Dokazaću da nisam kriv. Ja sam taj koji je bio na gubitku. Uložio sam u izgradnju toplovoda devet, a priznali su mi samo pet miliona dinara. Grad je dobio toplovod bez dinara ulaganja, a Toplana je do sada naplatila grejanje u iznosu od 14 miliona dinara, tako da nema štete po grad - kaže Banković.

Nepoznati napadač ga je u nedelju uveče sačekao pred kućom i ispalio na njega čak osam hitaca iz pištolja, od kojih ga je na sreću pogodio samo jedan, i naneo mu prostrelnu ranu leve pete sa prelomom petne kosti.
- Znam da mi je savest čista. Ne postoji razlog zbog kojeg bi neko pucao na mene. Nemam ni sa kim neraščišćene račune, nisam dužan niti dugujem pare. Možda me je bog spasao. Možda je bila opomena...
Ne znam šta je cilj ovakvog čina. Ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi. Pucao je kukavički, sa leđa. Ako je to hteo da uradi, mogao je bar u oči da me gleda - kaže Banković, koji se već godinama uspešno bavi građevinarstvom.
Kaže da nije očekivao napad niti zna zbog čega bi neko pucao na njega. Napad ne dovodi u vezu sa poslom kojim se bavi, ali ni sa ranijim angažovanjem u klubu, iz čije se uprave povukao pre godinu i po.

- Dugo sam u građevinarstvu, nikada se nije desilo da sam nekome uzeo pare, a da nije dobio stan. Desi se kašnjenje, nije to nemoguće, ali svako je dobio stan koji je kupio. Ovo sigurno nema nikakve veze ni sa fudbalom jer sam se potpuno povukao iz sporta. Radnički volim najviše na svetu, svi znaju šta sam učinio za taj klub. To su sve moji dobri prijatelji. I prethodna i sadašnja uprava me je zvala da se vratim, ali sam ja odbio - kaže Banković i dodaje:

Mesto gde je upucan Zoran Banković

Mesto gde je upucan Zoran Banković | Foto: K. Kamenov


- Kada se oporavim, nastaviću da živim istim životom. Nemam razloga da se krijem. Želim da odem u penziju i posvetim se unuku - kaže Banković.
Saša Milenković, dežurni lekar u Ortopedskoj klinici u Nišu, kaže da se za sada ne planira operacija.

- Rana je hirurški obrađena, a prelom imobilisan. Reč je o teškoj povredi, ali neće biti potrebna operacija. Pacijent se oseća dobro i uskoro će biti pušten na kućno lečenje - kaže dr Milenković.

Opomena?
 

Policija je izvršila uviđaj i traga za napadačem. Prema nezvaničnim saznanjima, pretpostavlja se da je napad bio “opomena”, ali se motiv još uvek utvrđuje.
- Najverovatnije se radi o zastrašivanju i “opomeni”. Skoro je nemoguće da neko sa tako male razdaljine ispali osam hitaca u nekoga i da ga pogodi samo jednim metkom u petu. Moguće je da je napadač namerno gađao u noge, ali se proveravaju sve opcije - kaže izvor blizak istrazi.

Bolje je biti miner nego predsednik kluba u Srbiji!

Opasno je baviti se fudbalom u Srbiji! Zanimanje predsednika kluba u proteklih 20 godina pokazalo se jednim od najopasnijih u našoj zemlji, a poslednji u nizu incidenata dogodio se u Nišu, kada je na bivšeg fudbalera i predsednika niškog Radničkog Zorana Bankovića, koji se poslednjih godina bavi stanogradnjom, za sada nepoznati napadač ispalio sedam hitaca, i tom prilikom ga je jedan metak okrznuo po donjem delu noge.

Crni niz u srpskom fudbalu je započeo ubistvom gazde Zvezdare Miše Nikšića, koji je izrešetan 1995. godine. Nastavilo se tri godine kasnije, kada je ubijen vlasnik Železnika Jusuf Bulić, a 1999. je ubijen i Petar Milošević (Bežanija). Na prelazu iz 20. u 21. vek stradali su Radoslav Trlajić (Bežanija), Branislav Trojanović Trojke (Zvezdara) i Branislav Lainović Dugi (Slavija Novi Sad) i Željko Ražnatović Arkan (Obilić).
Za razliku od prethodnih likvidacija vlasnika i predsednika fudbalskih klubova u Srbiji, prvi čovek Bežanije Goran Mijatović Mita je ubijen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog automobila.

Nema sumnje da je Srbije rekorder na svetu, po broju ubijenih fudbalskih radnika, a crni niz se umalo nastavio u nedelju sa Zoranom Bankovićem.

I dalje se ne zna ko je ubio Batu


Generalni sekretar FS Jugoslavije Branko Bata Bulatović je ispred kancelarija Saveza na Terazijama hladnokrvno ubijen 2004. godine. Ubica nikada nije otkriven.

Dragiša Binić

Dragiša Binić | Foto: Marko Metlaš


Na Binića pucano, on uzvratio paljbu!

Dragiša Binić je 2004. godine obavljao funkciju predsednika Obilića, kada su ga presrela dvojica maskiranih napadača, kada je parkirao automobil u naselju Višnjička banja. U pravcu bivšeg fudbalera je ispaljeno nekoliko metaka, koji su završili u njegovom „poršeu“, a onda je Binić uzvratio paljbu i sa dva metka ranio jednog od napadača, koji je kasnije i uhapšen.

Bomba na Piksijevu kuću


I Dragan Stojković se našao na udaru mafije. Na njegovu porodičnu kuću u Nišu je 2012. bačena bomba, kada je unutra bila samo majka Desanka. Srećom, u incidentu nije bilo povređenih.

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 11.11.2014 09:36h

    Ko poznaje Bankovića zna o kakvom se arogantnom tipu radi tako da ovo ima najmanje veze sa fudbalom i sportom.A da je mnoge kroz gradevinu zavrnuo to stoji mada za te ipak " sitnije "obmane teško da bi neko potegao pištolj i organizovao sačekušu.Ipak je ovde krupniji razlog ili nečiji povređen ponos!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP