Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PRED MOGUĆI PRIJATELJSKI MEČ FUDBALERA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE

„Bože pravde” u Banjaluci za obe ekipe!

Autor: P. Milovanović | 21.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 6

Nakon što su Brazilci odjavili fudbalsku reprezentaciju Srbije odlučivši da 16. novembra odmere snage u prijateljskom meču sa Čileom, ponovo je aktuelna priča da „orlovi“ u slobodnom terminu sa selekcijom Repubike Srpske odigraju istorijski meč u Banjaluci.

Kad već ne idu na Mondijal, mogu da  skoknu do Banjaluke:  Fudbaleri Srbije

Kad već ne idu na Mondijal, mogu da skoknu do Banjaluke: Fudbaleri Srbije | Foto: Reuters

Istina, Srpska nije priznata od FIFA i UEFA, baš kao što je slučaj sa Kosovom, ali kada je već izvršni odbor FS Bosne i Hercegovine još u junu dao zeleno svetlo za revijalni meč, postoje izgledne šanse da isto učine Sep Blater i ekipa.


Nema dileme da bi stadion u Banjaluci bio ispunjen do poslednjeg mesta, da bi se tražila karta više, jer sudar Srbije i Srpske garantuje istinski spektakl. Kada se doda da bi s jedne strane mogli da zaigraju Zlatan Ibrahimović, Marko Marin i Neven Subotić, a naspram njih Ivanović, Kolarov, Matić i ostali, onda je svaki komentar suvišan.

Može za obe  reprezentacije:  Neven Subotić

Može za obe reprezentacije: Neven Subotić | Foto: Marko Metlaš

 
Mitar Mrkela, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i vezista Crvene zvezde, složio se da bi meč u novembru između Srpske i Srbije bio pun pogodak.
- Zaista bi bilo dobro da se organizuje taj meč, pošto imamo veliki broj vernih navijača u Republici Srpskoj. FIFA prošli put nije odobrila taj predlog, dok su Bosanci prihvatili. Znači, nije sve u našim rukama jer se Fudbalski savez kada je pristupio FIFA obavezao da će poštovati propise - rekao je Mrkela za „ALO! Sprint“.

- Za reprezentaciju Srbije je igrao veliki broj igrača iz Republike Srpske, kao što je to slučaj sa Savom Miloševićem. Sve to potvrđuje da bi meč bio spektakularan - dodao je on.

I Stanislav Karasi, iskusni fudbalski stručnjak, imao je identičan stav.
- Bio bi to fantastičan i istorijski događaj za naš narod. Kad se već tolike druge zemlje busaju u grudi i traže prava od UEFA i FIFA, potpuno je normalno da isto traži i Srpska. Inače, ja ljude iz Republike Srpske doživljam kao Srbe, oni to i jesu. Pogledajte samo koliko navijača iz Srpske dolazi na mečeve Crvene zvezde - u dahu će Stanislav.

Kapacitet  stadiona u  Banjaluci  je oko  10.000 mesta

Kapacitet stadiona u Banjaluci je oko 10.000 mesta | Foto: D. Božić


Karasi, koji je u periodu od 2006. do 2007. godine sedeo na klupi Borca iz Banjaluke, nije iznenađen što bi u redovima Srpske mogli da zaigraju Ibrahimović, Subotić i Marin.

- To je normalna reakcija jugoslovenskih fudbalera koji nisu šovinisti. Svim srcem podržavam tu ideju, živim za taj meč i sigurno je da bih bio deo tog spektakla - zaključio je Karasi.
Ko zna, možda je kucnuo čas da se u novembru u Banjaluci čuje „Bože pravde“, i to dva puta!

Buač: Ozbiljno računam na Ibrahimovića i Marina!


Željko Buač, selektor Republike Srpske, potvrdio je da i te kako ozbiljno računa na Zlatana Ibrahimovića, Marka Marina i Nevena Subotića.
- Zna se ko je Zlatan Ibrahimović u svetu fudbala. Biće u našim planovima ako ne bude imao obaveza u reprezentaciji Švedske. Naš plan je da u sastavu Republike Srpske nastupaju velike zvezde, afirmisani igrači i talenti koji tek treba da se dokažu - rekao je nedavno Buač za banjalučki „Evroblic“.

Poslednji komentari
  • dule Vreme: 21.10.2013 10:12h

    nadam se da ce UEFA-a biti normalna i ne odobriti ovaj mec...a zlatan ce se odazvati kad rs bude drzava, sto znaci nikad

  • lala Vreme: 21.10.2013 13:05h

    sport je sport ali politika je politika FIFA nije priznala republiku srpsku ali mi bi smo bili u nebesima u transu zbog ove utakmice a kad igra kosovo takođe nepriznata od strane FIFA pljujemo po novinama , ono što nam paše to volimo a ono što nam nepaše mrzimo iz na duše e srbijo srbijo

  • tt Vreme: 21.10.2013 13:17h

    Jbt. ovi pukli totalno,sami sebe lazu.

  • becir keljimendi Vreme: 21.10.2013 13:39h

    odlican predlog, kosovo nek igra sa albanijom i sve reseno

  • zzzz Vreme: 21.10.2013 20:05h

    Ne brani vam niko da igrate sa Albanijom ali morate dobiti saglasnost FSS. Mislim da je to reciprocno saglasnosti iz FSBiH. To Fifa zahteva.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP