Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

AMERIKANCI STOJE IZA HAPŠENJA PRVOG ČOVEKA DINAMA

Braća Mamić pala zbog istrage FBI!

Autor: E. Selmani | 20.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Zdravka Mamića, najuticajnijeg čoveka hrvatskog fudbala, u zatvor je spakovao ni manje ni više nego FBI! Ovu filmsku priču otkrio je ugledni nemački list “Zidojče cajtung”, koji prenosi da su Mamić i njegov brat Zoran uhapšeni na osnovu obimnih dokaza koje je protiv njih izneo američki Federalni istražni biro!

FBI čekao  da Hrvatska  uđe u EU, pa  da ga hapse:  Zdravko  Mamić

FBI čekao da Hrvatska uđe u EU, pa da ga hapse: Zdravko Mamić

Amerikanci su češljali sumnjive fudbalske poslove širom sveta u sklopu ogromne istrage o malverzacijama u Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA). Istraga je trajala od 2010. godine, a već na prvom koraku FBI je naleteo na sumnjive radnje u istočnoj Evropi, u kojima je prednjačio prvi čovek zagrebačkog Dinama.


“Insajderi kažu da se braća Zdravko i Zoran Mamić dovode u kontekst istraga FBI, koji od 2010. istražuje čelnike FIFA. Na samom početku istrage, američkim istražiteljima su zapali za oko poslovi u istočnoj Evropi. FBI je prateći trag novca otkrio da i u transferima Zdravka Mamića ima upadljivih nepravilnosti”, preneo je nemački list.

Zoran Mamić

Zoran Mamić | Foto: Vesna Lalić

 
Međutim, iako je već pre pet godina otkriveno da se porodica Mamić bavila mahinacijama u fudbalu, Nemci navode da je politička situacija bila takva da nije bilo moguće da Mamić ranije odgovara za svoje postupke. FBI je navodno čekao da Hrvatska postane članica Evropske unije, a gospodaru hrvatskog fudbala bilo je nemoguće prići i zbog političke podrške koju je uživao od tadašnje vlasti. Interesantno je da je Mamić nedavno, po izlasku iz pritvora, gotovo potvrdio navode “Zidojče cajtunga”. Prvi čovek Dinama istakao je da je žrtva političke hajke, što se poklapa sa informacijama da je izgubio podršku hrvatski vlasti.

- To su sve konstrukcije i laži, u daljem postupku ja ću dokazati da sam nevin, zajedno sa svojim bratom. Te inkriminacije su se navodno dešavale 2007. i 2010. Bilo je na hiljade kontrola u međuvremenu, zar ne mislite da bi neko nešto pronašao. Ovo je jedan politički trenutak i svima je jasno šta se dešava - rekao je Mamić, koji je platio kauciju od 1.500.000 evra kako bi se on i njegov brat Zoran branili sa slobode.

Doneo klubu 100.000.000 € za svega osam godina

Kontroverzni predsednik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić poznat je u Evropi kao čovek koji debelo naplaćuje transfere fudbalera hrvatskog šampiona. Na stranu što ga u domovini optužuju da je deo tog novca zloupotrebio ili zadržao za sebe, niko ne može da porekne da je dobrano popunio kasu kluba sa “Maksimira”. Samo u poslednjih osam godina, Dinamo je zahvaljujući Mamićevom njuhu za posao inkasirao čak 100.000.000 evra. Počelo je sa prelaskom Luke Modrića u Totenhem za sumu od 21.000.000, nastavilo se skupocenim transferima Lovrena, Mandžukića, Kovačića, Brozovića i ostalih reprezentativaca Hrvatske.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP