Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRPSKI VICEŠAMPION JOŠ JEDNOM SAVLADAO NEFČI (2:1) I PLASIRAO SE U LIGU EVROPE

Bravo, Partizane!

Autor: M. Rangelov | 29.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Fudbaleri Partizana su uprkos velikim problemima u klubu uspeli da izbore plasman u Ligu Evrope! Crno-beli su preživeli pravi pakao u Azerbejdžanu i još jednom pobedom nad Nefčijem - 2:1 (prvi meč 3:2) izborili jesen u Evropi. Ako se uzme u obzir katastrofalna situacija u Humskoj može se slobodno reći da ovaj uspeh spada u jedan od najvećih u nivijoj istoriji trofejnog srpskog kluba.

Ludnica u svlačionici: Radost fudbalera  Partizana

Ludnica u svlačionici: Radost fudbalera Partizana | Foto: www.partizan.rs

Bilo je to veče Petra Škuletića. Napadač Partizana dva puta je savladao golmana domaćih Sašu Stamenkovića i tako “parnom valjku” gotovo sam obezbedio još najmanje šest jakih evropskih utakmica, ali i ozbiljnu finansijsku injekciju.


Azeri nisu dali vodu!


Azerbejdžanci su zaista pali na ispitu! Pored svih neprijatnosti koje su fudbaleri Partizana imali na ovom gostovanju, domaćin nije želeo da u poluvremenu igračima crno-belih obezbedi vodu. Jedan član stručnog štaba ekipe iz Humske otišao je do obližnjeg kioska za navijače i tu došao da dragocene tečnosti. Sramota!

U Bakuu je gotovo sve bilo protiv ekipe Marka Nikolića. Velika vrućina, očajan teren koji je ličio na pravu oranicu i ratoborni domaćin koji nije birao sredstva da prođe dalje. Posle razbijenog stakla na autobusu crno-belih i uvreda na treningu, Azeri su juče otišli još korak dalje. U trenutku dok je trajalo zagrevanje sa razlgasa je puštena pesma navijača Crvene zvezde “Računajte na nas”.
Izabranici trenera Hadžijeva, su tokom celog meča igrali na ivici faula, uz mnoštvo oštrih, pa čak i divljačkih startova. Škuletić je već u 24. minutu posle odlične asistencije Živkovića načeo domaćina, za najbolji mogući početak.
Ali onda je do izražaja došla stara bolja srpskih timova. Crno-beli su se potpuno povukli, a rivala je gotovo do samog kraja duela diktirao tempo i napadao. Posle izjednačujućeg gola Vobaja u 58. minutu, ekipa iz Humske se grčevito branila. Lukač je u nekoliko navrata odlično intervenisao, ali i pored totalne inicijative, Nefči nije uspeo da stvori mnogo izglednih prilika.

Žreb grupa  Lige Evrope biće obavljen danas u podne

Žreb grupa Lige Evrope biće obavljen danas u podne | Foto: www.partizan.rs

Kestenje iz “vatre” je ponovo morao da vadi kapiten Saša Ilić. Ulaskom iskusnog veziste izabranici Marka Nikolića uspeli su da povežu redove, odole atacima Nefčija, pa čak i trijumfuju u samoj završnici! Škuletić je posle pravog “bilijara” u kaznenom prostoru, još jednom bio koban po golmana Stamenkovića. Gorostasni napadač je pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena rešio pitanje pobednika i tako odveo Partizan u LE!

Igrači Nefčija nisu mogli sportski da podnesu poraz, pa su posle drugog gola crno-belih fizički nasrnuli na igrače tima iz Srbije. Nije se znalo ko koga udara pa su direktne crvene kartone zaradili Ramos i Kaue, a sa druge strane ceh je platio upravo Škuletić. Nešto ranije, zbog druge javne opomene u svlačionicu pre vremena morao je i Ernest. Ekipa iz Azerbejdžana, susret je završila sa samo osam igrača na terenu.
Žreb grupa Lige Evrope je u danas u podne u Monaku, a Partizan će najverovatnije biti u trećem od moguća četiri šešira.

Marko Nikolić

Marko Nikolić | Foto: www.partizan.rs

Nikolić: Momci su dali sve od sebe


Šef stručnog štaba Partizana, Marko Nikolić, smatra da su njegovi izabranici i lakše mogli d izađu na kraj sa rivalom u sinoćnjem duelu.
- Borili smo se, igrali pametno, priveli poluvreme kraju. Primili smo gol iz gužve, ali smo ulaskom Saše Ilića ponovo dobili punu kontrolu. Čestitam momcima, bili su pravi. Sve što se dešavalo u Bakuu bio je samo motiv više za nas - istakao je Nikolić.

Stamenković: Uspeh za srpski fudbal!

Golman Nefčija Saša Stamneković objasnio je razlog zbog kog su crno-beli u Bakuu dočekani “na nož”.
- Zvezdine pesme nisu puštane samo sinoć protiv Partizana, Azeri to rade otkako sam došao u klub. Sa druge strane, mislim da su navijači Partizana isprovocirali Azerbejdžance kačenjem zastave Jermenije. Sve u svemu ovo je veliki uspeh za srpski fudbal - konstatvao je Stamenković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP