Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NIŠTA OD ODLASKA NA SVETSKO PRVENSTVO

Brazil ostao samo san, Srbija poražena od Belgije!

Autor: M. Grujić | 07.06.2013 - 22:50:00h | Komentara: 0

Fudbalska reprezentacija Srbije propustiće i drugo veliko takmičenje pošto su na gostovanju u Briselu poraženi od Belgije rezultatom 2:0 (1:0), u sklopu kvalifikacione grupe A. Izabranici Siniše Mihajlovića su novim neuspehom izgubili i matematičku šansu da se nađu na Svetskom prvenstvu u Brazilu pošto na tri kola do kraja kvalifikacija imaju devet bodova zaostatka u odnosu na drugoplasiranu Hrvatsku.

Fudbalska reprezentacija Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije | Foto: M. Metlaš

„Orlovi“ su pred put u Brisel najavljivali da nemaju šta da izgube i da im odgovara nedostatak pritiska, međutim, Belgijanci su već posle 13 minuta poveli iz prve prave šanse. Jan Vertongen je centrirao sa leve strane, a na drugoj stativi potpuno sam je ostao Kevin de Brujne koji nije imao težak zadatak da glavom savlada nemoćnog Vladimira Stojkovića.

Samo četiri minuta kasnije Kristijan Benteke propustio je novu veliku šansu za domaćina pošto je zaobišao golmana Srbije, ali onda neshvatljivo pogrešio pred praznom mrežom i obrukao se tom prilikom. Usledio je period igre u kojem se Srbija konačno opustila, pa samim tim i došla do dve šanse. Prvo je kapiten Ivanović šutirao tik pored gola, a onda je Lazar Marković sa samo sedam metara uspeo da napuca Aldervildera na gol liniji iako je mogao da bira stranu u koju će smestiti loptu. Pokušali su „orlovi“ i na početku drugog poluvremena da stignu do izjednačenja preko Dušana Baste, međutim, kazna za taj promašaj stigla je preko Maruana Felainija u 59. minutu, kada je uz čist faul nad Ivanovićem, pogodio gol Stojkovića za 2:0. Do kraja utakmice opuštenost u taboru domaćina iskoristio je Aleksandar Kolarov kada je pogodio mrežu Kurtoe iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, u 87. minutu.

Gol tragičara iz Hrvatske spasio je čast „orlova“, koji će posle Evropskog prvenstva, propustiti i svetsku smotru fudbala. Selektor Siniša Mihajlović je dolaskom na tu poziciju rekao da će otići sa klupe u slučaju da ne obezbedi plasman u Brazil, pa bi predstojećih dana ozbiljno mogao da razmisli o odluci da napusti kormilo reprezentacije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP