Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ANTIĆ O ISTORIJSKOJ POBEDI NEMACA NAD „KARIOKAMA“ (7:1)

Brazilci su skupo platili improvizaciju!

Autor: P. M. | 10.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nemci su protiv Brazila u polufinalu Mondijala demonstirali silu na najsuroviji mogući način! Dali su im sedam golova, a delovalo je kao da mogu da im daju 14, nego nisu želeli dodatno da ih blamiraju u njihovom dvorištu.

On zna  kako sa  Nemcima:  Radomir  Antić

On zna kako sa Nemcima: Radomir Antić | Foto: Dejan Živančević

Kada se premota film unazad, tek sada je jasno koliki je podvig napravila Srbija na SP u Južnoj Africi 2010. godine kada je pobedila istu ovu moćnu Nemačku sa 1:0. Radomir Antić bio je selektor „orlova” koji su uspeli da sruši „pancere”, nažalost, usledili su porazi od daleko slabije Gane i Australije, što je bilo dovoljno za poslednje mesto u grupi.


- Iz mog trenerskog ugla, ovo što se desilo u Brazilu je izvanredno za fudbal. Rezultat je istorijski, pobedila je pozitivna fudbalska ideja strašne Nemačke. Napravili su totalni haos, bili su dominantni i nagrađeni su za to. Nemci od početka prvenstva imaju autoritet igre, bave se isključivo sobom. Fantastično otvaraju prostor, utrčavaju iz drugog plana, igraju visoki presing...

Lane je oduvao  „pancere“

Lane je oduvao „pancere“ | Foto: Profimedia

S druge strane, Brazilci su skupo pratili improvizaciju, oslanjali su se na individualni kvalitet. Nemci ne samo da su ih pobedili, nego su ih ponizili kada su dešavanja na terenu u pitanju. Skolari je ispisao najružniju stranicu istorije brazilskog fudbala. Ipak, moram da kažem i da su me Nemci oduševili ponašanjem tokom meča i posle meča jer su bili krajnje korektni, ni na koji način ih nisu potcenili - konstatuje nekadašnji trener Barselone i Reala.

Na pitanje da li je ponosan što je pre četiri godine vodio Srbiju do pobede nad istom tom Nemačkom, Antić je odgovorio:
- Ponosan sam, naravno, ali ne samo na taj rezultat, nego na igru Srbije na Mondijalu u Južnoj Africi. Koliko smo samo autoriteta imali u igri, ali je splet nesrećnih okolnosti uticao da izgubimo od Gane i Australije - rekao je Antić.

Stojke je odbranio  penal Podolskom

Stojke je odbranio penal Podolskom | Foto: Profimedia

Stojković: Au, koga smo mi pobedili!

Velike pobede Srbije nad Nemcima u Južnoj Africi prisetio se i golman naše reprezentacije Vladimir Stojković, koji je odbranio penal Lukasu Podolskom.
- Au, kome sam ja odbranio penal pre četiri godine i koga smo mi (Srbija) pobedili. Tek sada počinjem da budem svestan - napisao je Stojke na svom Fejsbuk profilu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP