Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SKANDAL U SOFIJI

Bugari vređali Srbe, Hrvati aplaudirali!

Autor: M.R. - P.V. | 12.10.2014 - 15:00:00h | Komentara: 1

Skandal na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Bugarske i Hrvatske! Na tribinama stadiona u Sofiji pojavili su se šokantni transparenti: „Srbe na vrbe“ i „Marselj 1934“, tako da ostaje da se vidi kako će UEFA reagovati i hoće li uopšte nekoga kazniti.

Malo im za sreću treba, pogotovo ako su meta Srbi: Navijači Hrvatske

Malo im za sreću treba, pogotovo ako su meta Srbi: Navijači Hrvatske | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Naime, pristalice ove dve reprezentacije bukvalno su „ratovale“, pre i za vreme utakmice, baklje su letele na sve strane... A onda ih je ujedinila mržnja. Poruku „Srbe na vrbe“ istakao je navijač domaće reprezentacije, na licima „vatrenih“ iznenada se pojavio osmeh, pravo oduševljenje. Usledio je i aplauz za više nego sraman čin. Ovaj momak se i nije baš najbolje proveo, dobio je ozbiljne batine, a policija ga je brzinom svetlosti bukvalno iznela sa stadiona, ali šta nama to vredi?

Bugarski navijači

Aplauzima nagradili skandalozni transparent

 
Bugarski mediji tvrde da se radi o navijaču Levskog, čije su pristalice poznate po pronacističkim stavovima. Interesantno, tokom godina Levskim su prodefilovali mnogi srpski fudbaleri i treneri, a među njima je bio i nekadašnji igrač Vojvodine i Crvene zvezde Miodrag Pantelić. On je sa nevericom dočekao informaciju da je neko mogao da vređa Srbe na taj način.

Bugarski navijači

U Sofiji pojedinci "pamte" smrt kralja Aleksandra

- Stvarno sam iznenađen. Dosta naših ljudi je tamo igralo, ostavili su značajan trag. Pristalice Levskog su uvek bile dobro nastrojene prema nama. Verujem da je reč o neodgovornom pojedincu jer to nije mogla da uradi njihova navijačka grupa. Veoma poštuju Srbe, dok sam tamo bio, dve godine, nisam doživeo ni najmanji incident, neprijatnost, znam da su oni najbolji u Bugarskoj, najverniji fanovi. Lično poznajem čak i njihove vođe navijača, bio sam nedavno tamo povodom stogodišnjice kluba, imam prijatelje u upravi - kaže on.

Ipak, Pantelić očekuje da će bugarski savez zbog ovoga biti ozbiljno kažnjen.
- UEFA je veoma rigorozna! Znam da se dogodio nedavno nacistički ispad navijača Levskog na meču protiv Liteksa, platili su debelu kaznu - dodao je Pantelić.
Poslednji komentari
  • Fukushima Vreme: 13.10.2014 09:51h

    Sta je sada to? Pre nekoliko dana objavljena je vest da su Bugari zajedno sa Srbima ucestvobvali u neredima i tucu protiv Hrvata odnosno protiv i Hrvatskih navijaca, pre pocetka utakmice.Sada sasvim obrnuta vest.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP