Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Srpski šampion se posle godinu dana pauze vratio u ligaško takmičenje Starog kontinenta

Bugarin uveo Partizan u Evropu!

Autor: Milan Zdravković | 31.08.2012 - 11:01:00h | Komentara: 0

Partizan je preživeo revanš sa Tromsom i minimalnim trijumfom 1:0 overio je prolazak u grupnu fazu Lige Evrope!

Bilo je čupavo i gusto, ali su crno-beli momci dobro potegli sinoć, pa će se evropski fudbal igrati i gledati u Humskoj i tokom jeseni.

Bugarin uveo Partizan u Ligu Evrope

Bugarin uveo Partizan u Ligu Evrope | Foto: Beta

 
Ipak, nije bilo lako, a da će crno-beli ponovo teško do gola videlo se u prvom poluvremenu kada su puleni trenera Vermezovića slabo ulazili u šanse. Uglavnom su pokušavali jalovim i nepreciznim udarcima iz daljine, a najbolju priliku imao je Saša Marković u 28. minutu, kada je sa preko 30 metara pogodio prečku. Tromso je, s druge strane, bio solidan u uvodnim trenucima, kada je imao nekoliko solidnih napada, ali nije uspeo da stigne do gola.
Nastavak je doneo nešto agilniju igru crno-belih, koji su mnogo više probijali po bokovima i stvarali šanse za Mitrovića i rezervistu Zabiju. Partizan je bio ofanzivan, stvorio je nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio Mohamed Zabija, koji je u 70. minutu sa nekoliko centimetara pred praznom mrežom pogodio stativu. Mnogima se tada učinilo da Partizanu nije suđeno da prođe u grupnu fazu Lige Evrope, ali je svaku sumnju otklonio Ivan Ivanov. Bugarin je u 75. minutu sjajno umakao čuvarima i odličan centaršut Tomića iz kornera s leve strane na drugoj stativi majstorski sproveo u mrežu za velikih i toliko željenih 1:0.

Iako je Tromso posle tog gola pokušao da se vrati, a najbolju priliku imao je tamnoputi Mbođ u poslednjim trenucima posle slobodnjaka sa svega 17 metara, rezultat je ostao nepromenjen. Crno-beli su ovim trijumfom kupili sebi preko potreban mir, a danas će na žrebu u Nionu (13 časova) saznati imena rivala, koji će tokom jeseni doći u Beograd i tako ga i dalje održati na mapi evropskog fudbala.

Partizan - Tromso 1:0 (0:0)

STRELAC: 1:0 Ivanov u 75. minutu. STADION: Partizana. GLEDALACA: 16.000. SUDIJA: Serž Žimeni (Belgija). ŽUTI KARTONI: Mitrović, Ostojić (Partizan), Mbođ (Tromso).
PARTIZAN: Stojković 7, Miljković7, Ostojić 7, Ivanov 7,5, Volkov 7,5, Kamara 7,5, S. Marković 6 (od 78. Smiljanić -), Tomić 6,5, S. Ilić 6,5 (od 72. Ninković -), L. Marković 6 (od 46. Zabija 6,5), Mitrović 6,5.
TROMSO: Lekstrom 7, Kristijansen 6, Bjork 6, Kopinen 6,5, Sis 6,5, Bendiksen 6 (od 78. Norbjed -), Mbođ 7, Jensen 6,5, Drage 6, Ondrašek 6 (od 79. Arst -), Prijović 6 (od 59. Andersen 6).



Crno-beli u trećem šeširu

Ispadanjem nekih favorita iz kvalifikacija za Ligu Evrope (CSKA Moskva, PAOK, AZ Alkmar...) fudbaleri Partizana ugurali su se u treći šešir! To znači da neće moći da se sastane sa ekipama kao što su Levante, Menhengladbah, Njukasl, Lacio... Najbolje od svega je što bi Partizan ponovo mogao da se susretne sa AEL-om, koji je u četvrtom šeširu!
Što je takođe veoma bitno za crno-bele, posle ove pobede izvesno je da će im skočiti koeficijent minimum na 18.000 (sa trenutnik 14.350).
Žreb za grupnu fazu Lige Evrope biće održan danas u 13 časova u Nionu (TV Arena Sport).



Vermez: Šteta što zvezda nije prošla

Trener Partizana Vladimir Vermezović istakao je da je pored svih problema u i oko kluba, njegova ekipa pokazala da ima karakter.

Veruje u prolaz

Vermezović zadovoljan prolazom u Ligu Evrope  | Foto: FoNet


- Igrači su bili stegnuti, važan je bio meč. Imali smo Tromso i u prvoj utakmici, sad nam se vratilo. Postoji pravilo u sportu da onaj koji promaši šanse bude kažnjen, na sreću to se nama nije dogodilo. Uz pomoć navijača i ljudi koji su radili za nas, došli smo do pobede. Ova ekipa ima karakter! Toliko negacije je bilo oko nas, sve smo neutralisali. Ovo takmičenje, Liga Evrope će im pomoći da steknu iskustvo – rekao je strateg crno-belih.
On je izrazio žaljenje što i ljuti rival Crvena zvezda nije stigla do grupne faze Lige Evrope.
- Šteta je što i Zvezda nije ušla u grupnu fazu kako bismo sakupili što više bodova za Srbiju. Ta faza je novo iskustvo za nas, a i Liga Evrope je od početka bila realnija opcija od Lige šampiona. Ipak, nama je prvenstvo i dalje prioritet – zaključio je Vermezović.
Prvi stručnjak Tromsa Per-Matjas Hegmo rekao je da je Partizan u revanšu bio bolji od njegove ekipe i da je razočaran jer njegovi fudbaleri nisu stvorili dovoljno šansi.
- Partizan je bio bolji od nas u revanšu, a mi kod kuće. Na kraju se po rezultatu 3:3 vidi koliko je sve bilo blizu. Želim Partizanu mnogo sreće u grupnoj fazi. Očekivali smo da Beograđani daju gol, ali sam razočaran što nismo imali više šansi i kontranapada. Moram svojoj ekipi da čestitam na svemu što je učinila ove sezone - rekao je Hegmo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP