Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PRIZNANJE

Bukvalno najvatreniji!

Autor: Ekipa Alo! | 02.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Fudbal nam je po kvalitetu sigurno daleko od vrha, ali nas u navijačkom svetu stranci i dalje poprilično cene.

Autor sa sajta koji propagira borbu protiv modernog fudbala impresioniran je utiskom sa 145. večitog derbija

Autor sa sajta koji propagira borbu protiv modernog fudbala impresioniran je utiskom sa 145. večitog derbija | Foto: Marko Metlaš

Ne samo što je dolazak na večiti derbi u Beograd za mnoge “strendžere” postala atrakcija poslednjih godina već se i ljubitelji “navijačkog turizma” više ne libe da iskažu divljenje simpatizerima Crvene zvezde i Partizana. Tako je sajt “Supportersnotcustomers.com”, koji se bavi propagiranjem pojave navijača koji su protiv modernog fudbala, uvrstio srpski večiti derbi i navijače dva beogradska rivala, među deset najboljih na planeti.

145. večiti derbi

145. večiti derbi | Foto: Marko Metlaš


Zanimljivo, kao primer vrhunske atmosfere autori teksta su uzeli poslednji večiti derbi, na kome su gorele tribine “Marakane”, pa pridev najvatreniji navijači zaista pristaje.

„Delije“

„Delije“ | Foto: Marko Metlaš


- Ne bi bilo fer da odvojim jednu od dve navijačke grupe na vrhu liste, pošto obe frakcije navijača zajedno pružaju sjajnu atmosferu, koju je nemoguće uporediti sa bilo kojom drugom atmosferom koju sam video uživo. Fudbal koji igraju Zvezda i Partizan teško da može da se nazove vrhunskim, ali je zato atmosfera stalne tenzije na tribinama i straha, koji to izaziva, vrhunska. Ako hoćete da posetite neku utakmicu koju vaš tim ne igra, neka to bude definitivno beogradski večiti derbi - ističe na pomenutom sajtu autor teksta, koji je tokom 2013. godine obišao veliki broj evropskih stadiona.

145. večiti derbi

145. večiti derbi | Foto: Marko Metlaš


Napominje, istina, da tek treba da se pojavi na derbijima u Rimu, Krakovu i u Istanbulu u 2014. godini i da će lista da se menja u zavisnosti od utiska koji bude poneo kući, ali svakako da je autor srpskim “ultrasima” barem na neko vreme doneo svetsku slavu.

TOP 10 NAVIJAČA


1. Crvena zvezda - Partizan
2. Fejenord
3. Borusija Dortmund
4. Sanderlend
5. Ajntraht Frankfurt
6. Lids
7. Junajted of Mančester
8. Austrija Salcburg
9. Reprezentacija Velsa
10. Malaga

Nema komentara za ovu vest.

alo.rs VIP