Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZVEZDA I PARTIZAN VEČERAS (18, TV „PRVA“) ODLUČUJU O ŠAMPIONU

Bunker i tuča, pa ko preživi!

Autor: M. Zdravković | 25.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Vreme je za konačni obračun! Srpski fudbal mogao bi već večeras, nakon 148. večitog derbija (18 časova, TV „Prva“), da dobije novog šampiona.

Ko će koga  nadmudriti?:  Lazović i Volkov

Ko će koga nadmudriti?: Lazović i Volkov | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Da se ne lažemo, svaki ishod, osim pobede Crvene zvezde, značio bi i da je Partizan novi prvak, jer nije realno očekivati da do kraja sezone, u preostalih šest kola, lider ispusti zalihu od pet ili sedam bodova. Ako pak Zvezda dobije ovaj derbi, imaćemo zanimljiv finiš sezone i neizvesnu trku.


Zvezda juri dva razlike!


Partizan ima prednost od 1:0 iz prvog derbija, pa je crveno-belima za bolji međusobni skor potrebna pobeda od dva gola razlike. Međusobni skor primarno odlučuje o šampionu u slučaju istog broja bodova, a ako to ne bude slučaj, odlučivaće gol razlika koja je dosta na strani Partizana (+37) naspram Zvezdinih (+21).

Očekuje se tvrda utakmica, sa malo lepote u igri, jer je rezultat najbitniji obojici trenera. Takav je bio skoro svaki od poslednja tri okršaja večitih rivala i mnogi ljubitelji fudbala i ne pamte kada smo poslednji put gledali lepu utakmicu između Zvezde i Partizana sa dobrim akcijama i potezima.

Videćemo veliku borbu, pa i tuču na terenu, a ko bude napravio manje grešaka, moći će da računa na uspeh. Znaju na „Marakani“ da Partizan dolazi po bod, pa očekuju bunker od strane lidera i defanzivnu igru.
Ipak, veruju u pobedu, a to ističe i Predrag Rajković, golman i kapiten crveno-belih.

- Ovo je moj prvi derbi na „Marakani“ u kojem ću nastupiti kao kapiten, i to mi mnogo znači. Daćemo sve od sebe da obradujemo navijače pobedom. Ne plašim se ničega, ni Drinčićevih projektila, jer mislim da mu ne treba pridavati značaj. Nemam pritisak zbog menadžera koji će doći da me gledaju, danas je bitna samo Crvena zvezda - poručuje Rajković.

Radilica: Aleksandar Kovačević

Radilica: Aleksandar Kovačević | Foto: Miloš Cvetković

 
Neće biti iznenađenje ako Zoran Milinković danas ostavi na klupi supertalentovanog Šaponjića, a kao najisturenijeg pošalje u špic iskusnog Petra Grbića. Crnogorac je u dresu OFK Beograd dva puta sam uništio Zvezdu, a u Humskoj dosta očekuju i od Nikole Drinčića, veziste koji je rešio jesenji derbi fenomenalnim golom iz slobodnjaka.

- Očekujem mnogo duela „jedan na jedan“, jer tako igraju sve ekipe koje vodi Lalatović. Bilo bi nam lakše da „parkiraju autobus“, ali poznajući njihovog trenera, to neće biti slučaj. Našu igru svakako nećemo menjati, a i ako izgubimo sa, recimo, 1:2, niko ne može da garantuje da ćemo ili mi ili oni dobiti sve utakmice do kraja prvenstva - oprezno ističe Drinčić.

Adut crno-belih: Stefan Babović

Adut crno-belih: Stefan Babović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Lalatović sa Tenkom napada šuraka!


Nije skoro jedan derbi duel toliko bio opterećen porodičnim odnosima kao ovaj današnji, jer će se na različitim stranama naći zet i šurak. Nenad Lalatović suprug je rođene sestre Stefana Babovića, koji će predvoditi napad crno-belih.
- Sa Stefanom pričam normalno, u super smo odnosima, ali poslednjih meseci komuniciramo manje nego dok je bio u Voždovcu. Ne želim da mešam poslovno i privatno i zato izbegavam priču o fudbalu - otkrio je juče Nenad Lalatović.
Aleksandar Kovačević, popularni Aca Tenk, imaće danas zadatak da vodi računa o Lalinom šuraku i sigurno da ga neće štedeti, a i trener će ga tako savetovati.

Poslednji komentari
  • IRR Vreme: 25.04.2015 08:56h

    Drina, jer Rajkovic zna zasto.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP