Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MIODRAG ZEČEVIĆ UPOZORAVA:

Čak i ako platimo, mogu da nas izbace iz Evrope!

Autor: Ekipa Alo! | 17.04.2014 - 00:04:00h | Komentara: 1

Miodrag Zečević, generalni sekretar Crvene zvezde, priznao je juče da problem tog kluba nije samo u parama i da postoji realna opasnost da, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, crveno-beli ostanu i bez plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, čak i ako osvoje šampionsku titulu ove sezone!

Saradnja:  Džajić i  Zečević

Saradnja: Džajić i Zečević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

U ovom trenutku, crveno-beli bivšim igračima, trenerima, ali i klubovima od kojih su kupovali igrače duguju više pet miliona evra, međutim, ne ulaze sva ta potraživanja u proces vezan za licencu UEFA, s obzirom na to da evropska kuća fudbala pre svega gleda korektnost određenog kluba u izmirivanju dugovanja i u prvi plan stavlja bivše trenere i igrače.


- Predsednik i ja smo sinoć razgovarali o licenci. Monitoring UEFA traje tri godine, što znači da oni ne gledaju, primera radi, da li ste vi danas platili struju, već u obzir uzimaju sve što ste radili u prethodne tri godine. Taj monitoring su radile revizorske kuće i sve što su uočile poslale su u UEFA, a sada se čeka naš odgovor. Dokumentacija je obimna, ubrzano radimo na tome i moramo da dostavimo izjašnjenje najkasnije do 23. aprila - objašnjava Zečević.
Činjenica je da Zvezda ne mora da po hitnom postupku nađe svih pet miliona evra, ali...

- Daleko manje od toga je potrebno. Mi sada možemo da izmirimo sve obaveze, a UEFA može da kaže da naše ponašanje nije bio u redu u prethodnom periodu i onda to što smo platili dugove neće mnogo vredeti. Ključna stvar je da oni procene kako je klub radio u prošle tri godine. Ja sam ovde godinu i po i sada prikupljamo sve što je potrebno iz prethodnog perioda kako bismo u zahtevanom roku poslali odgovor - otkriva Zečević.
Prema mišljenju generalnog sekretara, ishod je teško prognozirati.

- Ne priliči Zvezdi da se bavi hipotetičkim stvarima. Ne mogu da prejudiciram kako će UEFA reagovati na naš odgovor jer u ovom trenutku ne znam ni kakav će biti naš odgovor - zaključio je Zečević.
 
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 17.04.2014 11:51h

    Stalno se kroz pricu tese kako to ne prilici Zvezdi,a to je njihov stil rada jer oni su bili i stali to sto jesu,a dokaz je i njihov tretman u svetu.Mogu oni da glume i pricaju price samo svojim navijacima koji ih trpe 15 godina.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP