Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

POSLE 25 GODINA

Ćavi napušta Barselonu!

Autor: Tanjug | 20.05.2015 - 12:51:00h | Komentara: 0

Jedna od najvećih zvezda Barselone Ćavi Ernandez u četvrtak će zvanično saopštiti da napušta klub u kojem je od 11. godine, kako bi se pridružio katarskom Al Sadu, preneo je Rojters.

Ćavi Ernandez

Ćavi Ernandez | Foto: Profimedia

 
Tridesetpetogodišni Ćavi, jedan od ključnih igrača katalonskog tima sa kojim je osvojio tri Lige šampiona, osam titula prvaka Španije i preko 20 drugih trofeja, potpisaće za Al Sad trogodišnji ugovor, potvrdio je njegov menadžer Ivan Koreča. On će tako krenuti stopama svog bivšeg reprezentativnog kolege Raula, koji je za katarski klub igrao od 2012. do 2014.

Ćavi će takođe raditi za katarsku fudbalsku akademiju, a biće i ambasador te zemlje na Mundijalu 2022, rekao je Koreča, međutim, nije želeo da komentariše navode medija po kojima će Ćavi godišnje zarađivati deset miliona evra. Ćavi je jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena, tipičan predstavnik čuvenog "tika-taka" mehanizma koji je Barseloni, ali i španskoj fudbalskoj reprezentaciji doneo ogroman uspeh.

Barselonini igrači su zajedno sa Ćavijem bili okosnica španskog tima koji je dominirao Evropom i svetom u periodu od 2008. do 2012, kada su osvojili titulu prvaka sveta i dva trofeja šampiona Evrope.

Ćavi će poslednji put igrati na Kamp Nou u subotu protiv Deportiva, a očekuje se da će ga publika pozdraviti na veličanstveni način. On bi mogao da osvoji još dve titule za Barselonu - svoju četvrtu Ligu šampiona u finalu protiv Juventusa 6. juna, a nedelju dana ranije i Kup kralja protiv Atletik Bilbaa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP