Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KAPA DOLE, MALI!

Centarfor Partizana izveo fer-plej godine! (VIDEO)

Autor: U. Danilović | 18.03.2015 - 13:30:00h | Komentara: 3

Dobro dete. Odličan fudbaler. Ljudina...

„Čast mi nije  dozvoljavala da  savladam povređenog  golmana“: Platiša

„Čast mi nije dozvoljavala da savladam povređenog golmana“: Platiša

Marko Platiša, 18-godišnji golgeter Partizana, preko noći je postao sportski heroj zbog fer-plej poteza koji se ne pamti na našim terenima.


Na derbiju sa Crvenom zvezdom (0:0), momak je došao u šansu da crno-belima osigura titulu omladinskog šampiona Srbije. Na nozi je već imao loptu koja rešava pobednika, ali je slavu žrtvovao jer je usred akcije ugledao povređenog golmana Zvezde Jovana Vićića kako leži na travi i fudbal je umesto u gol poslao u aut!
- Šut, šut, mali! Sad ga zabij - dobacivali su mu sa zapada „Marakane“ najzagriženiji navijači Partizana.

 

Busom na trening


Čudesan tempo izdržava Marko. Iz škole, posle časova, svakodnevno ulazi u osamnaesticu i pravac „Zemunelo“! Na trening nikad ne kasni.

Marko je odoleo pritisku. Učinio je gest o kojem danas s poštovanjem priča ceo grad. I „grobari“ i „delije“.

- Prijaju mi čestitke i drago mi je da su komentari pozitivni. Svestan sam da bi taj gol Partizan približio tituli i Ligi šampiona, ali nisam siguran da bih bio srećan da sam na taj način savladao golmana Zvezde. Čast i poštenje mi to ne bi dozvolili - kaže Marko.

Heroj škole: Platiša  sa razrednim starešinom  Markom Popovićem

Heroj škole: Platiša sa razrednim starešinom Markom Popovićem


Platiša se u dosadašnjoj karijeri nadavao golova. Bio je prvi strelac Rada pre dolaska u Humsku. Kao „građevinar“ je već davao golove i Zvezdi i Partizanu. Kaže da više uživa u asistencijama, a to je retkost kod klasičnih centarfora.
- Verujem da će mi se taj pošteni fudbalski put jednog dana i isplatiti. Na reprezentaciju mislim, ona mi je najveći san - priča nam Marko ispred Partizanovog trening kampa u „Zemunelu“.

Svi za jednog, jedan za sve:  Svlačionica Partizana

Svi za jednog, jedan za sve: Svlačionica Partizana

 
Već na ulazu u svlačionicu prima novu turu čestitki od saigrača. Trener Nikica Klinčarski ga izdvaja kao primer pravog viteštva.

- Nismo uzeli ta tri važna boda, ali Markov potez prevazilazi takmičarski značaj. Partizan treba da bude ponosan na igrača pred kojim je svetla budućnost - poručio je Klinčarski.

Ni iz tabora Crvene zvezde nisu imuni na Markov „promašaj godine“. Legendarni Vladimir Petrović Pižon je sa tribina posmatrao derbi omladinaca.

- Kapa dole, mali! Eh, da je više takvih poteza koji pozivaju na prijateljstvo, a ne na ljuto, nesportsko rivalstvo. I meni je fer-plej uvek na prvom mestu. Neka se i ovi stariji ugledaju na Marka - jasan je Pižon.

Marko Pantelić

Marko Pantelić | Foto: Goran Srdanov

Oduševljen i Pantela!

Među 1.000 gledalaca koji su uživo pratili meč omladinaca Zvezde i Partizana bio je i bivši reprezentativac Marko Pantelić.
- Au! Kakav potez! Taj momak je već šampion. Svaka mu čast - komentarisao je Pantela ostvarenje Platiše.

Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske

Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske

Direktor škole mu dao ocenu 20!


Posetom Drugoj ekonomskoj školi, gde Marko pohađa treći razred, uverili smo se koliko su profesori ponosni na svog učenika. Direktor Dejan Nedić mu je u svojoj kancelariji upriličio mali prijem.
- Bravo, Marko! Ti si naš ponos. Izdigao si sportski duh iznad surovog rivalstva i pokazao da vaspitanjem stečenim u porodici i školi zaslužuješ ocenu - 20! Bivši sam sudija i za 25 godina rada u fudbalu nisam ovako nešto doživeo. Marko je junak, ne samo u Srbiji, već i u celoj Evropi - rekao je direktor Nedić.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 18.03.2015 20:36h

    bravo m mali,samo da t zivot ne isvari

  • miki Vreme: 19.03.2015 12:02h

    Igrac je zamahnuo da sutne loptu, ali je odustao posto mu je sudija, koji je bio na 2 metra od njega rekao da je sutne u aut. Tada on odustaje od suta i radi kako mu je receno. Sudija bi svakako prekinuo mec posto mu je pistaljka vec bila u ustima, a duznost mu je da svira kada je golman povredjen. Ovo se desava redovno na nasim i stranim terenima-nista cudno. Senzacija samo za neupucene i one koji to iz nekog razloga namerno rade.

  • Bing Vreme: 23.03.2015 04:51h

    Bio na utakmici Miki i video isto što i hiljadu drugih koji su, pre toga tražili šut ili prekid a onda zajedno aplaudirali...igrač prima loptu na grudi, pokazuje nameru da šutne, spazi golmana i saigrača kako leže, okreće se i izbacuje loptu u aut. Sudija prati akciju(iako je trebalo da je prekine odmah kad je golman ostao da leži) i tek kad se Marko okrenuo ka autu svira prekid!!! Da je kojim slučajem ovaj šutnuo, priznao bi gol 100%. Priča ima potvrdu i sa samog terena, mada možda si ti bio pored sudije, pa si imao privilegiju da jedini čuješ ili vidiš kako sudija naređuje momku da izbaci loptu u aut, pa onda svira prekid??!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP