Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FUDBALER ZLATARA MILIVOJE PIKSI JAKOVLJEVIĆ (39)

Četvrt veka veran istom klubu

Autor: Ž. Dulanović | 06.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Milivoje Jakovljević (39) iz Nove Varoši proslavio je 25 godina u dresu lokalnog Zlatara i tako postao nezvanični svetski rekorder, kao fudbaler sa najdužim stažom u dresu jednog kluba. U stopu ga prate golman Rožerio Seni (za Sao Paulo neprekidno igra 24 godine i tri meseca), slavni Rajan Gigs (Mančester junajted, 23 godine i pet meseci) i Frančesko Toti (Romi, 21 godinu i tri meseca).

Plaketa za vernost Zlataru: Jakovljević sa saigračima

Plaketa za vernost Zlataru: Jakovljević sa saigračima | Foto: Željko Dulanović

Prvu zvaničnu utakmicu za pionire Zlatara Jakovljević je odigrao 1. aprila 1989. godine i zbog umeća sa loptom ubrzo je dobio nadimak Piksi, po slavnom Draganu Stojkoviću.


Samo jednom povređen!

Za razliku od većine fudbalera koji se trude da pamte mečeve u kojima su davali golove, Milivoje Jakovljević ne mari mnogo za prošlim vremenima.
- Tokom karijere imao sam sreću da nisam izostajao zbog povreda. Jedini peh doživeo sam u mlađim selekcijama, kada sam polomio ruku - kaže Jakovljević.

- Nisam hteo da menjam klub sa dugom tradicijom, u kom sam ponikao i stekao afirmaciju. Zbog toga sam i odbio ponude nekoliko srpskoligaša jer sam uvek smatrao da kao amater ne mogu nikada dobiti više od onoga što već sam imam u gradu u kom sam rođen i gde sam formirao porodicu. Za odlazak u profesionalce nikada nisam ni bio zainteresovan - kaže Jakovljević.

Nakon što je prošao sve mlađe selekcije, Jakovljević je sa 16 godina obukao dres seniorskog tima Zlatara i od tada igra na poziciji zadneg veznog. Godinama je kao kapiten predvodio ekipu, a za vernost Zlataru uprava kluba ga je nedavno nagradila - plaketom.

Punih 25 godina u dresu Zlatara:  Milivoje Jakovljević  Piksi

Punih 25 godina u dresu Zlatara: Milivoje Jakovljević Piksi | Foto: Željko Dulanović


- U Klubu nikada nije imao dovoljno para, pa već 15 godina treniram fudbal i radim kao konobar, i nije mi teško. Sa konobarskom tacnom sam još uvek hitar i trenutno sam angažovan u hotelu na Zlataru, ali su me kao fudbalera stigle godine i u igru sve češće ulazim sa klupe. Zbog toga ću nakon aktuelnog prvenstva u Zoni „Drina“ u zasluženu igračku penziju, a kopačke ću predati sinu Đorđu, koji fudbal već pika u bubamarama - kaže Jakovljević.
Poslednji komentari
  • Manjov Vreme: 06.05.2014 12:16h

    Svaka čast Milivoju, ali kao prvo zaboravili ste Maldinija koji je odigrao 24 godine samo za prvi tim Milana, a drugo Jakovljeviću ste računali od pionira, što ostalima nije..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP