Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

USKORO SVEŽE LICE MEĐU „ORLOVIMA”

Cican! To je novi golman Srbije!

Autor: M. Zdravković | 02.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 2

Cican Stanković, 22-godišnji čuvar mreže austrijskog Grediga, želi da brani za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Ako ga Srbija odjavi, Cican će braniti za Austriju

Ako ga Srbija odjavi, Cican će braniti za Austriju

Perspektivni golman zabeležio je jedan nastup za mladu selekciju Austrije, a iako se nalazi i na širem spisku selektora A tima Marsela Kolera, poziv među seniore je izostao. Zbog toga se Stanković (186 cm), koji je rođen u Bijeljini, sada nada pozivu srpskog selektora Radovana Ćurčića, koji je pre dve godine želeo da ga vidi na golu mlade reprezentacije Srbije.


Dobio ime po dedinom nadimku!


Cican Stanković ima specifično ime, koje gotovo niko nema na ovim prostorima. Za “Alo!” otkriva i kako ga je dobio.
- Cican je bio nadimak moga dede Cvijetina i onda su odlučili da mi ga nadenu kao ime. Meni je lepo, ponosan sam na njega, iako je mnogima smešno, koliko vidim po komentarima na internetu. Zadovoljan sam, jer je neobično i znam da u Bosni ima još samo jedan čovek sa takvim imenom - kaže mladi golman.

- Gledao me je Ćurčić na nekoliko utakmica i hteo je da me angažuje da branim za “orliće”, ali zbog komplikovane papirologije to tada nije bilo izvodljivo. Verujem da bi nam sada bilo lakše da odradimo taj “transfer”, a i ja bih voleo da branim za Srbiju, jer mi je lični cilj da se pojavim na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine - ističe Stanković u razgovoru za “Alo!”.

Perspektivni golman na kraju ove sezone (leto 2015) prelazi u Red Bul Salcburg, sa kojim je potpisao ugovor na pet godina. Posle obuke u mlađim kategorijama Rapida iz Beča i Sent Peltena, Stanković je karijeru gradio preko trećeligaša Horna i svog sadašnjeg kluba, za koji nastupa od 2013. godine.- Adolf Huter me je doveo u Gredig, a na leto ću se preseliti kod njega u Salcburg.

Voli tetovaže

Voli tetovaže

Verujem u sebe i svoje kvalitete i znam da sam dobar golman. Idol mi je Đanluiđi Bufon... Ne tražim ništa da bih branio za Srbiju, nikakve pare, dovoljan je samo jedan susret sa selektorom i razgovor. Ako me je Ćurčić želeo ranije, kada nisam mogao da promenim reprezentaciju, mislim da sada nema prepreka da me ponovo pozove u nacionalni tim - ističe Cican.

Stanković se u Austriju se doselio davne 1997. godine. Kaže da su mu roditelji, otac Jovan i majka Sarajka, prepustili da sam odluči za koga će braniti u budućnosti.

- Austrija mi je prioritet, ali kako poziva za seniore još nema, iskreno, ne mogu više da čekam. Znam da bi i moji drugari voleli da branim za Srbiju, jer svi navijaju za nju. Verujem da možemo da se kvalifikuje na EVRO 2016. Izgubili jesmo bodove protiv Danske, Albanije i Jermenije, ali ima još vremena i utakmica, i ja bih voleo da doprinesem plasmanu “orlova” u Francusku - zaključuje Cican Stanković.
Prema transfermarktu, trenutna vrednost ovog golmana je milion evra.

Radovan Ćurčić

Radovan Ćurčić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

ĆURČIĆ: Hteo sam ga, videćemo...

Radovan Ćurčić, selektor Srbije, kaže da je imao kontakt sa Cicanom Stankovićem pre dve godine, ali da zbog administrativnih problema i njegovog angažmana u mladoj reprezentaciji Austrije, nije došlo do angažovanja.
- Imali smo kontakt, ali se austrijsko državljanstvo isprečilo u nameri da ga angažujemo. U ovom trenutku nisam još odlučio da li ću da ga pozovem za seniore, ali pratim njegove igre i videćemo šta će se desiti u budućnosti - kaže za “Alo!” Ćurčić.

Poslednji komentari
  • A1 Vreme: 02.12.2014 13:40h

    Majstore, dosta nam je onih kojima je Srbija rezervna varijanta... Trenutno ih imamo koliko hoces. Jednom preci klub, drugom da vidi rodbinu i drustvo, trecem da se proda, cetvrtom... Eh, kad se setim kako je Piksi (tada svetska zvezda) ginuo za grb, kako nije mogao da dise posle utakmice, pripadne mi muka od ovih sekica sto bi da sede na dve stolice...

  • Boca Vreme: 03.12.2014 22:37h

    Dobro bre Lalatovicu, a sta ti ovo sve treba?Sto ne gledas svoja posla?Usput, malo razmisljaj, jer, koliko se meni cini sastavni ili nerazdvojni deo fudbalske igre su I navijaci, zar ne!E,pa ono u N.Pazaru je s tog aspekta bilo dno - dna !!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP