Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NOVOSADSKI PRVOLIGAŠ - HIT GODINE SRPSKOG FUDBALA

Ćiribu-ćiriba: Igraće Voša kao Barsa!

Autor: S. Vrakela | 29.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Nismo imali mnogo prilika da budemo na vrhu, pa se trudimo da uživamo u svakom trenutku, makar trajao samo do danas, kada će Partizan imati priliku da nas preskoči“, kaže na početku razgovora za „Alo!“ Zoran Marić, trener Vojvodine, lidera Superlige Srbije.

Najbolji  strelac:  Lazar  Veselinović

Najbolji strelac: Lazar Veselinović | Foto: Nenad Mihajlović

Poučeni iskustvom iz prethodnih godina, navijači Zvezde i Partizana samouvereno govore da Voša neće izdržati šampionsku trku?
- Ako zadržimo ekipu i malo se pojačamo u januaru, mogu da poručim da ćemo se boriti sa večitima za titulu do samog kraja. Ako pak dođe do rasprodaje tima, onda će to već biti druga priča.


- Koja je tajna uspeha Vojvodine ove sezone?
- Nema tu velike tajne, Vojvodina je u vrhu već godinama i uvek ima ambiciju da izađe na evroscenu. Trudimo se da negujemo ofanzivan fudbal, što se može primetiti, kao i da što duže držimo loptu u svom posedu i vreme provodimo na protivničkoj polovini. Mislim da su ljubitelji fudbala u našoj zemlji mogli da primete da igramo i atraktivno, a to dovodi više navijača na tribine, što me posebno raduje.

- Barselona je zaludela planetu sličnom filozofijom pod vođstvom Pepa Gvardiole, da li je to pravac kojim Vojvodina želi da ide u taktičkom smislu?
- Taj trend je započet mnogo ranije, znam to jer sam u Španiji učio trenerski zanat, ali ga je Gvardiola prvi u potpunosti primenio i nanizao uspehe. Ako loptu držite u svom posedu, onda protivnik ne može da vam da gol, zar ne? Mislim da je to najbolja odbrana.

- Potvrda ofanzivne i atraktivne igre Novosađana je i činjenica da u timu imate Lazara Veselinovića, lidera na listi strelaca, iako zbog povrede ne igra već nekoliko nedelja. Kako ste nadomestili njegov izostanak?
- Veselinović se povredio u najgorem trenutku. U celoj ligi koristim najmanji broj igrača, pa im nije teško da se prilagode novim zahtevima, jer su već uigrani. Svi daju golove i to me svakako raduje.

Zoran Marić

Zoran Marić | Foto: Nenad Mihajlović

Zvezda mu već gledala u leđa!

Zoran Marić letos je po treći put postavljen za trenera Novosađana. Prvi put je to bilo 2006. godine, a drugi 2009, kada su prvenstvo završili na drugom mestu, iza Partizana, a ispred Crvene zvezde.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP