Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

"LICITACIJA" NE DONOSI KLUBU NIŠTA DOBRO

Čović: Nema kalkulacija
oko dobijanja licence!

Autor: Tanjug | 24.05.2013 - 21:52:00h | Komentara: 0

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović odbacio je danas mogućnost da klub iz Ljutice Bogdana zbog finansijskih problema ne podnese zahtev za igranje u Evropi, i na taj način jednostavno preskoči sezonu u evro-takmičenjima.

Nebojša čović

Nebojša Čović | Foto: FoNet Dragan Antonić

Čović je naglasio da "licitacija" oko licence po medijima ne donosi klubu ništa dobro.

"Nismo još vratili sredstva zahvaljujući kojima smo prethodne godine dobili potvrdu od UEFA da možemo da igramo u evropskim takmičenjima. Mnogo puta sam do sada rekao i ponoviću da nemamo čarobni štapić i da nam niko nije doneo novac u džakovima. Uradićemo sve da dobijemo licencu, i kada završimo taj posao, obavestićemo celokupnu javnost", rekao je Čović.

On je naveo da je za dobijanje prava za nastup u ovogodišnjim takmičenjima pod okriljem UEFA crveno-belima neophodno između 1,3 i 2,5 miliona evra, u zavisnosti od pojedinih reprograma i otpisa dugovanja.

"Nažalost, nismo pobedili u derbiju, ali život teče dalje. Moramo da radimo brzo i da uspostavimo sistem funkcionisanja čije će tri najvažnije karakteristike biti poverenje, rad i disciplina. Verujem da ćemo dobiti licencu i ponavljam, neću da licitiram sa rokovima i sa iznosom, jer je skala naših dugovanja klizna", poručio je Čović, istakavši da Crvena zvezda treba da se okrene budućnosti i da ne gleda u prošlost.

Čović je ocenio da su komentari kako je kvalitet minulog derbija bio veoma loš "nešto što treba da brine celokupnu javnost".

"Moje mišljenje je da nismo nadigrani, jer da je Kasalicin šut završio u mreži u tim momentima 'preplašenog' protivnika, drugačija bi situacija bila.
Međutim, nismo uspeli i čestitam našem rivalu iako pojedinci to nisu zaslužili. Zamislite da smo uzeli šampionat kakvi bi sve napadi bili na Aleksandra Vučića čiji je jedini 'greh' taj što je javno priznao da je vatreni Zvezdaš, konstatovao je Čović.

Potpredsednik crveno-belih naglasio je da su navijači trenutno jedan od najjačih delova sistema kluba.

"Bez želje da im podilazim, slobodno mogu da kažem da su oni izuzetno organizovani. Štaviše, da je čitav klub imao takav način upravljanja, Zvezda ne bi imala dug od 50 miliona", kazao je Čović.

Drugi potpredsednik Crvene zvezde, Slaviša Kokeza, odbacio je tvrdnje o navodnim sukobima i podelama unutar Marakane, odnosno njenih čelnika.

"Nema struja, već samo različitih mišljenja i stavova, što je sasvim normalno. Dokaz za to je i činjenica da smo do sada sve odluke na Upravnim odborima donosili jednoglasno nakon razgovora i usaglašavanja stavova", naglasio je Kokeza i najavio po završetku sezone analizu rada ljudi zaduženih za sportski sektor.

"O učinku igrača i stručnog štaba pričaćemo kada se šampionat okonča. Znate moj stav da nisam bio za igranje fudbalera kojima ističe ugovor i od kojih Crvena zvezda ne može da ima nikakvu finansijsko-ekonomsku korist. Ubuduće, zalagaću se da u prvom planu ne budu igrači kojima ističu ugovori", rekao je Kokeza.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP