Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NE KRIJE PROBLEME

Čović: Raspad Crvene zvezde
je jednak nestanku Srbije!

Autor: Beta | 22.06.2013 - 16:25:00h | Komentara: 3

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da taj fudbalski klub ne krije svoje probleme, kao i da je najveći kapital u mladim igračima i da se više ne sme zaboraviti ni na jednog.

U minut do 12:  Nebojša Čović

Nebojša Čović | Foto: Marko Metlaš

"Ideja raspada Crvene zvezde je ravna varijanti nestanka Srbije. Država ostaje da živi, i Zvezda će živeti. Posle kiše uvek dođe sunce. Imamo probleme i ne krijemo ih. Niko normalan nema pravo da se raduje Zvezdinoj krizi. Taj brod ako se prevrne, prevrnuće se i srpski fudbal", rekao je Čović novinarima na stadionu Zvezde.

On je istakao da je Zvezdin najveći kapital u igračima i da ona mora da se okrene svojoj deci.
"Zvezda mora da se okrene svojim proizvodima, svojoj deci. Razumem da je Zvezda u velikoj krizi, ali njen najveći kapital je u igračima. U tom delu držimo veoma jasan i čvrst kurs i ne smemo zaboraviti ni na jednog jedinog", rekao je Čović.
Čović je naveo da Zvezda ne sme da se odrekne nekog igrača i da ga pusti, a da ga potom kupi za veliki novac.
Zvezda nema trenera od odlaska Rikarda Sa Pinta, a Čović je rekao da će javnost o novom čoveku na tom mestu biti obaveštena kada se nađe rešenje.
 
On je dodao i da postoji interesovanje za Zvezdine igrače i da se oko prodaju moraju usaglasiti finansijski i sportski deo uprave tog kluba.
"Ima interesovanja, videćemo kako ćemo proći što se tiče transfera. Tu je finansijski deo koji mora da se podredi mišljenju sportskog dela. Ne možemo da udjemo u transfer igrača koji je potreban. Sportski deo je taj koji na neki način donosi konačnu odluku, ali analiziramo zajedno. Odluka mora da ima sve dimenzije", rekao je potpredsednik Zvezde.
Čović je rekao da je situacija u klubu složena jer svakog dana "može da se doživi neko neprijatno rešenje". On je dodao da misli da će kontrola Evropske fudbalske unije (Uefa) 30. jula biti bezbolna za Zvezdu.
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije uvela je Zvezdi zabranu registrovanja novih igrača, a Čović je kazao da će klub to vrlo brzo rešiti.
"Razumem da Disciplinska komisija radi po službenoj dužnosti, ali bi bilo dobro da svi smire strasti kada je Zvezda u pitanju, nemamo mi tu nekih problema", kazao je Čović.
On je naveo da Zvezda skladno primenjuje sporazume sa Radom, Spartakom, Slobodom i Jagodinom.
Što se tiče slučaja Aleksandra Pantića, koji je podneo zahtev Arbitražnoj komisiji FS S-a za raskid ugovora, Čović je rekao da njegov slučaj podrazumeva transfer i da bi klub njegovom prodajom bio "na nuli", ali da više ide ka minusu nego ka plusu.
Kada je u pitanju Srdjan Mijailović, koji je takodje podneo zahtev za raskid ugovora, Čović je kazao da je on i dalje interesantan sportskom delu.
"Biti u Zvezdi je čast, kada je u krizi to je pokazatelj velike lojalnosti. Nije svejedno kada kao igrač idete iz Zvezde ili nekog drugog kluba. Vaša vrednost ide puta pet. Niko zapravo nije loše prošao, ni oni kojima se dugovalo", kazao je Čović.
Čović je rekao da je Zvezda u petak isplatila naknade pojedinačno od dve do deset hiljada evra.
On je kazao da će u ponedeljak i utorak biti regulisani svi Zvezdini dugovi i obaveze vezane za omladinski pogon, prevoz, stanove i obezbeđenje u iznosu od 14.200.000 dinara, što je obezbešeno iz namenskih donacija.
"Dugo se to nije plaćalo, tako da nije malo. Time na nulu dovodimo obaveze prema svim mladim igračima u Zvezdi", rekao je Čović.
Kako je naveo, Zvezda je potpisala profesionalne ugovore s Milošom Stojanovićem, Markom Grujićem, Dušanin Živkovićem, Vukanom
Savićevićem i Lukom Jovićem.
"Toga će biti i u narednom periodu jer moramo da napravimo osnovu, a to je omladinska škola. Imamo prostor da prikupimo dosta talentovane dece. U buduće nećemo kasniti već ćemo obaveze maksimalno korektno ispunjavati", kazao je potpredsednik Zvezde.
Poslednji komentari
  • petra Vreme: 22.06.2013 17:59h

    Covic se sprda sa bankama ,Fss ,svima .Sto pre ga zajuriti.

  • Jovan Vreme: 23.06.2013 08:46h

    Za raspad CZ si najzasluzniji upravo ti Covicu. Od kada si dosao u Zvezdu i od kada je FMP prakticno postao CZ u kosarci, nikada gore nije bilo. Svadje sa sudijama, zvanicnicima, rivalima, nasim igracima i trenerima. Ucene, pretnje,...to nije Zvezda. To je manir kompleksasa. Moja CZ nije zasluzila ovo. Odlazi i ne vracaj se!

  • Stojce Vreme: 23.06.2013 09:19h

    Ma jok, to je kao propast sveta. Idi bre, koga briga za Partizan i Zvezdu, nego sta je sa onolikim preduzecima koja su zaposljavala po nekoliko hiljada radnika a sve ih upropastiste. Dobrim delom i tvojom zaslugom Covicu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP