Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PARTIZAN SE MUČI DA ZADRŽI IGRAČE, A U ZVEZDI IH SAMI NUDE

Crno-beli na ceni, zvezdaše niko neće!

Autor: D. Ostojić | 14.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Iako se za oba kluba sa Topčiderskog brda zna da su dobrano u dugovima, nema sumnje da bolje posluju crno-beli. Pokazatelj za to je i ovaj zimski prelazni rok. Dok se mnogi klubovi otimaju oko najboljih igrača Partizana i nude milione za njih, u Ljutice Bogdana je mirnije nego ikada, iako bi čelnicima Crvene zvezde svaki dinar od transfera i te kako dobro došao u trenucima kada su se crni oblaci ponovo nadvili nad stadion „Rajko Mitić“!

Svi ga hoće: Petar Škuletić

Svi ga hoće: Petar Škuletić | Foto: Marko Metlaš

Stara uprava kluba iz Humske odbila je 2,5 miliona evra od francuskog Lila za Petra Škuletića, verujući da je to dobar potez. Samo nekoliko dana kasnije, u klub su, navodno, pristigle nove ponude: od Anderlehta 3,5 miliona i od neimenovanog kineskog kluba - celih četiri! Sada je UO sa Zoranom Popovićem na čelu na slatkim mukama, jer sa jedne strane može da reši veliki deo finansijskih problema, a sa druge bi izgubio gorostasnog centarfora, rekordera po broju postignutih golova u svim takmičenjima za jesenji deo (21)!

Trener Marko Nikolić kumi i moli da ostane i popularni Škuntelar, ali i, kako je rekao, “kičma tima” Danko Lazović, Nikola Drinčić i Saša Ilić. Za Danka i Drinu takođe postoje konkretne ponude, a i kapitena i legendu kluba bi mnogi evropski timovi voleli da vide u svojim redovima!

Nije tražena roba: Darko Lazović

Nije tražena roba: Darko Lazović | Foto: Aleksandar Dimitrijević


S druge strane, dobro je poznato da Zvezda ove sezone nije nastupila u kvalifikacijama za evropska takmičenja zbog dugovanja igračima. Ista sudbina ih čeka i ove godine ukoliko ne obezbede 11,8 miliona evra. Revizija UEFA će biti izvršena u martu, a kako stvari stoje, male su šanse da se u kasu crveno-belog tima do tada slije neki novac, a da nije novi kredit. Naime, nijedna, ali baš nijedna ponuda za nekog od igrača u crveno-belom do sada nije stigla. Nijedan nije zanimljiv ni evropskim, ni arapskim, ni kineskim klubovima...
Navodno, Zvezdan Terzić, alfa i omega Zvezde, pre nekoliko meseci išao je u London i nudio Predraga Rajkovića, Luku Jovića, Marka Grujića i Vukašina Jovanovića svom dobrom prijatelju Piniju Zahaviju, sa čijim investicionim fondom je sarađivao i za vreme vladavine u OFK Beogradu. Međutim očigledno se nisu dogovorili o novcu, a iz Zvezde su odmah demantovali ovu priču. Niko neće ni Darka Lazovića, jednog od najboljih igrača sa “Marakane”, pa ovakva situacija samo može da odgovara Nenadu Lalatoviću, jer će bar tim iz prvog dela sezone imati na okupu i za nastavak šampionske trke!

Ni titula ne pomaže Zvezdi!


Crvena zvezda je posle šest godina posta prošle sezone uspela da osvoji titulu, ali to nije pomoglo da se njeni igrači bolje kotiraju na fudbalskoj pijaci. Svojevremeno su se čelnici crveno-belih “branili” činjenicom da niko neće da kupuje fudbalere koji igraju za drugi tim u Srbiji, a sada vidimo da ipak to nije bio razlog. Nešto je drugo trulo među crveno-belima!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP