Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BIĆE BOLJE

Crno-beli uvereni u prolaz

Autor: Alo.rs/Agencije | 14.07.2015 - 23:23:00h | Komentara: 0

Crno-beli su pobedili Dila Gori sa 1:0, ali je ostao utisak da je i moglo i moralo i bolje od toga. Odlazak na revanš s golom prednosti daje im za pravo da veruju u prolazak u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, slažu se igrači srpskog šampiona.

Gosti su se skoro svih 90 minuta branili, u čemu su i uspeli, osim kada je
Babović namestio loptu i nogu kod slobodnjaka u 83. minutu. Njegov savršen šut, ipak, nije bilo moguće odbraniti.

Veliki broj prilika i poluprilika propustili su Brašanac u više navrata, Babović, Petrović i Ninković. S druge strane, mladi golman Ševčenko istakao se dobrim intervencijama, iako je imao i nekoliko nesigurnih, koje Partizanovi igrači nisu uspeli da kazne.

Darko Brašanac

Najbolji kod crno-belih: Darko Brašanac | Foto: Marko Metlaš

Ipak, bez obzira na sve, igrači srpskog šampiona veruju u prolaz u narednu rundu kvalifikacija.

Nikola Ninković smatra da je pobeda trebala da bude ubedljivija:


- Trebalo je da dobijemo bar 2:0 ili 3:0, ali i ovih 1:0 je zadovoljavajuće. Sad u revanšu da budemo strpljivi, više ne jurimo rezultat. Biće jako teško u Gruziji zbog vremenskih uslova. Biće dodatno motivisani, ali ja verujem u prolaz 100 odsto!


Slično misli i novo pojačanje u napadu, Bugarin Valeri Božinov:


- Bilo je jako teško protiv Dila Gori koja nije ništa igrala. Čak 90 odsto smo imali posed lopte, stvorili smo veliki broj šansi i trebalo je ubedljivije da pobedimo. Važno je da nismo primili gol kod kuće, a sve pohvale igračima i navijačima. Prvi put sam igrao u Humskoj, bilo je top.

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je večeras da je najvažnija pobeda nad Dila Gorijem, ali je istakao da žali što njegov tim nema veću zalihu posle prvog meča 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.


- Lep ambijent, odlična podrška navijača. Smatram da smo zaslužili pobedu. Zzalimo za boljim rezultatom, što je bilo realno stanje na terenu. Nismo imali sreće da rano postignemo gol koji bi nam dao elan. Rezultat je na kraju ipak dobar. Čudan je način igre Dile i ako su na ovaj način postali šampioni to je zapanjujuće - rekao je Milinković na konferenciji za medije posle utakmice.


On je dodao da će crno-belima biti mnogo lakše u revanšu, posebno zbog činjenice da će Dila Gori morati da juri rezultat.


- Davno se na našem stadionu neki tim nije predstavio ovako. Tražiće gol u revanšu i pokušaće drugim okolnostima da naprave nešto više. To neće biti loše za nas pošto ćemo imati dosta prostora. Destrukcija fudbala od strane Dile i bilo je teško probiti njihov bedem. Oni mogu da budu srećni što su poraženi sa 1:0. Partizan je bolji tim i to moramo da pokažemo u revanšu. Očekujem sve bolji Partizan u nastavku - poručio je Milinković.


Nadmoćna igra krunisana je tek u završnici efektnim golom Stefana babopvića iz slobodnog udarca.


- Stefan je zaslužio da postigne gol, izgarao je tokom priprema. Promenio je način igre, dosta trči i spremniji je - zaključio mje Milinković.


Trener Dile Gori, Uča Sosijašvili, rekao je da je zadovoljan minimalnim porazom svog tima.


- Partizan je veoma jaka ekipa, posebno taktički i tehnički. Znao sam da će biti veoma teško, ali sam na kraju zadovoljan rezultatom. Moja ekipa se borila, video sam da su moji igrači bili posvećeni. Očekuje nas revanš i pokušaćemo da prođemo dalje - kazao je Sosijašvili.

Revanš utakmica između Partizana i Dila Gorija igra se sledećeg utorka u Gruziji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP