Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ČOVEK OD POVERENJA

Ćurčić: Moja je dužnost da prihvatim da vodim tim!

Autor: Tanjug | 16.11.2014 - 18:47:00h | Komentara: 0

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je bila njegova dužnost da prihvati vođstvo A nacionalne selekcije na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Grčke.

Radovan Ćurčić

Radovan Ćurčić | Foto: Marko Metlaš

Fudbalski savez Srbije imenovao je Ćurčića za privremenog selektora seniorskog državnog tima, nakon što je Dik Advokat podneo ostavku na tu funkciju posle poraza od Danske (3:1) u kvalifikacjama za prvenstvo Evrope.
"Ja sam selektor mlade reprezentacije, to sam i dalje, ali dužnost mi je bila da prihvatim da odradim meč sa Grcima. Razgovarao sam sa igračima, složili smo se da je neprihvatljivo ono što se desilo sa Dancima. Nije sporno to što smo izgubili utakmicu, već način kojim smo poraženi. To je nedopustivo za profesionalce", rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Sportskom centru u Staroj Pazovi, uz ocenu da su neke prethodne utakmice nagovestile debakl u Humskoj u petak.
"Na meču protiv Danske sve je kulminiralo. Složili smo se da moramo da napravimo presek šta dalje, nazad ne možemo, moramo da idemo napred", poručio je Ćurčić i potvrdio da na utakmici protiv Grčke neće moći da računa na petoricu reprezentativaca zbog povreda.

"Povređeni Aleksandar Kolarov I Matija Nastasić vratili su se u klubove, Dušan Tadić zadobio je povredu kolena. Zdravko Kuzmanović ima problem sa aduktorom, a neće putovati ni Milan Biševac, kod njega je dosta nezgodna situacija i on se takođe vratio u Francusku. To je pet igrača koji neće putovati u Grčku, a nisam odlučio da pozivam nove igrače", naveo je Ćurčić.
Novi potpredsednik FS S Savo Milošević saopštio je da će ubuduće on odlučivati o svemu što je u vezi sa A i mladom reprezentacijom.

"U razgovoru sa igračima posle utakmice sa Danskom upozorio sam da je njihov odnos kao profesionalaca bio nedopustiv. Ubuduće prioritet u igri neće imati umetnici, nego ratnici, gladijatori i fanatici. To je jedini način da pokušamo da uhvatimo poslednji voz za Francusku", istakao je Milošević, demantujući medijske spekulacije da su pojedini igrači odbili da putuju u Grčku.
"Ovo stanje neću koristiti za eventualni alibi budućeg slektora. Verujem u ovu ekipu i igrače, moja ideja je da ih osposobimo i da od njih izvučemo maksimum. Ako to uspemo, mislim da ćemo biti u poziciji da se borimo za Francusku. Moramo da prepoznamo situaciju kao komplikovanu i tešku, ali ona nije bezizlazna", poručio je Milošević.
I Srbija i Grčka ostale su bez selektora nakon poraza u kvalifikacionim utakmicama u petak.
Dik Advokat podneo je ostavku zbog neuspeha protiv Danske u Beogradu (3:1), dok su Grci otpustili Italijana Klaudija Ranijerija posle šokantnog poraza u Pireju od selekcije Farskih Ostrva (1:1), a obe reprezentacije imaju samo po jedan bod u svojim kvalifikacionim grupama.
Prijateljska utakmica između Grčke i Srbije igra se u utorak u Haniji, na Kritu, od 18 sati.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP